Skocz do zawartości

Troche popiskuje/postukuje i trzeszczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich.

Od niedawna w moim samochodzie (BMW 320d z 2000r) pojawiły się dwa nowe odgłosy, które troche mnie niepokoją/irytują:

1. kiedy ruszam, spod maski, zdaje się, że od strony kierowcy słychać delikatne metaliczne popukiwanie, brzmiące jakby ktos delikatnie stukał szklankami (metalowymi szklankami).Odgłos pojawia się tylko przy wrzuconym biegu, kiedy puszczam sprzęgło, przy obrotach około 1000-1500.Potem znika. Nie wystepuje kiedy auto stoi na luzie i wkręcam je na obroty.

2. od czasu jak w weekend pojeździłem nieco po mazurskich żwirówkach

zaczeła mi trzeszczeć szyba w przednich drzwiach pasażera.Trzaski dochodzą od strony górnej listwy, przy zamkniętej szybie.Czy jest jakiś sposób, żeby to usunąć?Coś nasmarować, coś wyczyścić?

Może to drobiazgi, ale baaardzo irytujące, dlatego bedę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi co to jest i jak to usunąć.

Pozdrawiam.Nitaka

Edytowane przez Nitaka
Opublikowano
odnosnie tych delikatnych metalicznych stukow.Mialem identyczne objawy,niestety to drogi gips,u mnie skonczylo sie na wymianie walu
Opublikowano
A co do trzeszczenia przednich szyb w sedanie i kombi to pamiętam, że kiedyś Mike68 opisywał na forum czym to nasmarować więc znajdź albo spytaj go na pw. Pozdrawiam.
Opublikowano
odnosnie tych delikatnych metalicznych stukow.Mialem identyczne objawy,niestety to drogi gips,u mnie skonczylo sie na wymianie walu

Uuu...a mógłbyś rozwinąć temat.Co dokładnie się zepsuło, czy były jakieś inne objawy, czy nasilały się w miarę upływu czasu?

Pozdrawiam.Nitaka

Opublikowano
A co do trzeszczenia przednich szyb w sedanie i kombi to pamiętam, że kiedyś Mike68 opisywał na forum czym to nasmarować więc znajdź albo spytaj go na pw. Pozdrawiam.

Wielkie dzięki.Temat znalazłem ( choć wcześniej się nie udało). mam już wazelinę, wieczorkiem będę smarował.

Pozdrawiam.Nitaka