Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja na odcinku 3.5 km mam okolo 10 skrzyzowan ze swiatłami(na połowie ich napewno staje.taka jest zielona fala w wawie),mam 4x4 i turinga i niedziwie sie ze moge spalic nawet 16l.Postaram sie spr dokładnie ile mi spala(tankujac pod korek),bo z kompa pokazuje roznie 15 lub po trasie przez dłuzszy czas teraz 11,5.
Opublikowano
A jeśli chodzi o kompa to jak waszym zdaniem na benzynie zawyża wam czy zaniża czy też pokazuje w miare dokladnie??
Opublikowano

10l jest wynikiem nie realnym,

Jeżeli mówimy o średnim spalaniu to jak najbardziej możliwe. Latem nie mam więcej jak 10.3/100km oczywiscie średnio. Wolno nie jeżdżę, napewno nigdy nie poniżej 2000obr/min i rzadko włączam 4 bieg :mad2: Ale samo miasto, to by była bajka. Zresztą po co kupować auto które ma powyżej 2l poj. i szukać oszczędności :?: Nie lepiej kupić małego dieselka :mrgreen:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
juz sam nie wiem co jest grane, podpinalem u mechanika pod komputer zadnych bledow nie bylo, tylko jeden fakt mieszanka troszke za uboga, to powinien mniej palic a tak nie jest.

w miescie pali 15 litrow wydaje mi sie ze troche za duzo (ale jezdze na odcinkach do pracy przewaznie to jest okolo 4km).

W trasie pali w 4 osoby 9-10l <- to chyba optymalne dla tego modelu.

pozdrawiam

Lukasz

Ja też jeżdżę 4 km do pracy i spalanie w takich warunkach jest duuużo wyższe, myślę że najbliżej prawdy jest kolega kiokio. A 10l po mieście (chyba, że obwodnicą) bo w normalnych warunkach tzn. STOP and GO to Renault Megane 1.4/16V tyle pali a to oszczędne auto.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

tez nie za bardzo wierze żeby piątką zejść do 10l ,,na mieście"

moja 320 M50 przy oszczędnej eksperymentalnej jeździe poprosiła o 10,5 litra a piątka cięższa przecie!

Nie wiem też skąd pogląd że 525 weźmie mniej niż 520???

Panowie - fizyka jest nieubłagana musi 525 więcej wziąść!! Te 6 garnków trzeba czyms zalać!

150 kucyków pod maską!
Opublikowano

IMHO 520 bedzie mniej palilo w miescie a 525 poza miastem i to by bylo na tyle ,bo przeciez 2 czy 3 litry roznicy w spalaniu nie robia chyba roznicy ,a jak sie lubi szybciej jezdzic to zdecydowanie 525 :twisted: ,

a co do jazdy do pracy po 5 km czy mniej :D to ja bym chyba w takim przypadku kupil rower i latem smigal na rowerze bo to i zdrowsze dla kierowcy i samochodu :lol:

raul silnik 2.0 tez ma 6 garkow tylko mniejsze :) a 525 poza mistem mniej spali bo ma wiecej mocy ktorej czasami tez jest malo :twisted: :D

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
BMki to nie samochody które mało spalają.Wszystko zależy od jazdy dlatego tak wielkie różnice-ito prawda Od 10l-13l-jak noga ciężkato~... :norty:
Opublikowano

Ja wypowiem sie uniwersalnie :) Spalanie od 0 do plus nieskończoności.Zależne od stylu jazdy.

Przepraszam ale takich pytań typu ,,Ile pali..." było już chyba z 10.

Opublikowano

Jakies bajki opowiadacie - niektorzy !! Zgadzam sie z Kiokio- mam 2,0 24V vanos i po miescie na gazowni pali 15 ( krotkie przeloty ) na trasie w 4 osoby

i predkosc 130-150 km/h spalila 12,5 l. Wszystko mam sprawne i nic sie z autem nie dzieje.Wiec opowiesci o spalaniu w BMW 10l/100 km po miesxie mozna miedzy bajki wlozyc - mialem Vectre 1,6 16V i po miescie przy delikatnej jezdzie palila 10 l.

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano

Dobrze mowisz :cool2: takie bajki ze w miescie pali 10l to kit

Mi dokładnie pali tyle co Tobie na trasie nie udało mi sie zejsc nizej niz 11.5l na gazie, a srednio 12-13l na trasie przy normalnej jezdzie czyli 100-160 km/h

Opublikowano

Ludzie!!!! Ta przeciez od dawna wiadomo ze beemki pala jak smoki!!! To ci normalnie potrafi spalic caly bak.Nawet jak nalejesz pod korek to ci wszystko spali.Tam Jozek se kupil nowego Lanosa.To jest woz.A nie jakis zlom zza granicy.BMW to pijaki.

Najbardziej mnie bawia rozmowy z ludzmi co tak wlasnie mysla.Byc moze stare modele powstale w czasach gdzie benzyna kosztowala grosze duzo palily.Teraz to sie zmienilo.Moja 2 litrowka pali srednio wg wskazan kompa 8.6 L Wieksza czesc to trasa ale po miescie tez mi sie zdarza nia jezdzic. Komfortu i przyjemnosci z jazdy nie da sie przeliczyc na zadne spalanie!!!!!!! Tak najchetniej to bym sobie kupil e39 M5 :mrgreen: tym to mozna pojezdzic......ze az :jawdrop: ...... ale sie rozmarzylem.

Opublikowano
PRAGNIENIE... mojej beci jest takie jakie jest, na mieście 12,1 do entej a w trasie nie wiem - nie zdążyłem sprawdzić. Ale wszystko przede mną.
Opublikowano
Miasto - minimum 10,5 l/100

Trasa - 8,6 l/100

Z reguły w cyklu mieszanym komputer pokładowy pokazuje mi spalanie od 11,8 do 13,2 l/100 km.

Przy 90 na 5 można spalić 7 l/100.

Dokładnie - i te 7 jest możliwe do 110-120 więc całkiem rozsądny rezultat. Ale cóż, niektórzy nie mają szczęscia do takiego spalania. W moim automacie na trasie do Hamburga palił mi miedzy 8-12 - GAzU !!