Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem całe forum i nie mogę znaleźć podobnego tematu - problemu, więc przechodząc do sedna sprawy:

Mam problem z wyświetlaczem od navi, czasem jest z nim wszystko ok, czasem wyłącza się i "mruży" i nic mu wtedy nie pomoże jak tylko wyłączenie i odpoalenie samochodu - czasem opeację trzeba wykonać kilka razy z rzędu. Zauważyłem też, że kiedy nie działa wyświetlacz i odłączę akumulator na chodzącym silniku to wyświelacz się załącza.. Czy ktoś z Was może ma pojęcie co to może być lub gdzie w okolicach Łodzi szukać fachowca co by to mógł naprawic? Dzięki z góry. :modlitwa:

Opublikowano
niestety zła wiadomość - ma tak wielu użytkowników navi 16x9 . i nie mają oni narazie lekarstwa. najprawdopodobniej jest to wina czytnika (ma juz swoje lata i sie gubi) albo okablowania (raczej nie- posprawdzaj kabelki może masz szczęście) . Myślę już o "otwarciu" czytnika i przedmuchaniu tego i owego (wiem jednak, że może mi to jeszcze bardziej zaszkodzić ale ta usterka bardzo denerwuje)
  • Moderatorzy
Opublikowano
czyli to jest ten element co w pionie jest przykręcony pod napędem DVD?

Napęd DVD to właśnie czytnik MK4

Opublikowano

hmm

qurde na zdrowy rozsądek wydaje mi się, że to raczej nie będzie ten problem, bo w moim przypadku nie mam płyty od nawigacji włożonej do napędu i takie obiawy mam bez względu na to czy jest monitor wyłączony czy włączony, czy włączone jest radio czy BC. Do tego tak jak napisałem wcześniej jak na chodzącym silniku odłączę kumulator to wyświetlacz działa prawidłowo co sugeruje, że jest to jakiś problem napięcia lub jego regulacji, a może słaby akumulator?