Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po roku jeżdżenia i jakiś 15kkm ten patyczek pod korkiem pokazywał

stan min., tzn nie wypływał. Dolewałem chyba z pół litra...

Ale kontrolka się nie paliła...

Myślę że po prostu trzeba dolać...

W ASO kupiłem koncentrat, bo chciałem dolewać

tego samego...

Pozdroofka

TT

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mi jak sie zaświeciła kontrolka od płynu od chłodnicy to dolałem potem zaświeciła kontrolka oleju i wywaliło mi olej w zbiorniczku z płynem do chłodnicy wszyscy mówili ze to poszła uszczelka pod głowica a to nie prawda szczeliła głowica:(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
radzę posprawdzajcie swoje auta. Je wczoraj po przeczytaniu tego wątku ruszyłem do swojej 1 i dolałem prawie litr płynu. A byłem przekonany że wszysko ok bo pamiętałem że z rok temu sprawdzałem i nie było żadnych braków. I jeszcze jedno ostatnio mój szwagier wymieniał pompę płynu chłodniczego w X3 z 2005r. z silnikiem takim jak w 120d. Więc uważajcie na to.
Opublikowano
Słuchajcie,a ten patyczek co pokazuje poziom płynu chłodniczego to w jakim powinien znajdowac się położeniu?Czy ma on wystawać ponad gwint korka czy nie.
Opublikowano
A jaki można stosować płyn do układu chłodzenia.Czy musi być on oryginalny tj zakupiony w ASO czy też można zastosować jakiś zamiennik.Podajcie jakieś parametry płynu lub nazwy zamienników.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja wlałam borygo, składnikiem wszyskich płynów jest glikol więc nie widzę różnicy
Opublikowano
ja wlałam borygo, składnikiem wszyskich płynów jest glikol więc nie widzę różnicy

Co do Boryga i Petryga - to mam kiepskie doświadczenia. Pierwszy się kiedyś rozwarstwił a po petrygu uszczelnienia sie rozpuściły... ale to były samochody z innej bajki.

Ale ogólnie polecam Dynagel

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, miałem to samo w prawie nowym samochodzie ( 8tys przebiegu). Po sprawdzeniu w serwisie okazało się że jest pękniety któryś z przewodów i cieknie. Co ciekawe nie zauważyłem żadnych wycieków pod samochodem.