Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmiana z F na GB nic nie da, przynajmniej u mnie gdyz navi w defaulcie i tak ma F takze pozniejsza wymiana z GB na F nie poskutkuje. Najlepiej by bylo zrobic zmiane defaultowego jezyka w navi na GB z tym ze podjechalem do jednego magika i krzyknal mi 120 PLN za ta przyjemnosc takze podziekowalem, zna ktos kogos we Wroclawiu kto zrobi to za normalne pieniadze ??? chyba ze sam kupie sobie interfejs i zmienie.
  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zmiana z F na GB nic nie da, przynajmniej u mnie gdyz navi w defaulcie i tak ma F takze pozniejsza wymiana z GB na F nie poskutkuje. Najlepiej by bylo zrobic zmiane defaultowego jezyka w navi na GB z tym ze podjechalem do jednego magika i krzyknal mi 120 PLN za ta przyjemnosc takze podziekowalem, zna ktos kogos we Wroclawiu kto zrobi to za normalne pieniadze ??? chyba ze sam kupie sobie interfejs i zmienie.

kolego przejrzyj ten watek viewtopic.php?f=16&t=105421 programator koszt około 10zł samemu zrobisz pozdrawiam

Opublikowano

kolego przejrzyj ten watek viewtopic.php?f=16&t=105421 programator koszt około 10zł samemu zrobisz pozdrawiam

Heh, ze wczesniej na to nie wpadlem ;) jutro zapindalam po czesci i skladam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich. Panowie mam ogromną prośbę, potrzebuję spolszczenia do MKIV z włoskiego na polski, wiem że zaleca się zmianę za pomocą CAR SOFT-u włoskiego na angielski a potem na polski, ale po pierwsze nie posiadam CarSoft (tylko launch i nie wiem czy nim się da zmienić języki) a po drugie brat jutro wyjeżdża a chciałem mu zrobić niespodziankę zmieniając soft. Jeżeli ktoś by wrzucił soft będę bardzo wdzięczny. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
Opublikowano

Witam Wszystkich,

Mam pytanie czy ktoś z was zmieniał język na polski z włoskiego i niemieckiego, bo za nic w swiecie nie chce mi to zagrać. Wywala błąd lub wogóle płyty nie czyta. Stosowałem się do przykazań kolegi OSD i nic. Może macie jakieś sugestie bo mi już brak pomysłów.

Opublikowano
Panowie czy komus w koncu udalo sie przerobic z wloskiego na polski? Widze ze sporo osob ma ten problem, jestem ciekaw czy ShakeIt z powodzeniem nagral u siebie jezyk polski, bo po przedstawieniu problemu nie widzialem juz jego postow w tym temacie. Jestem z Wroclawia i chetnie postawie flaszke za pomoc:)
Opublikowano

Hejka,

Mam taką płytkę, zmieniałem soft z włoskiego znajomym i śmiga bez problemu. Jeżeli jest ktoś z Poznania to zapraszam.

Pozdrawiam,

Opublikowano (edytowane)

kolego a mógłbyś dac to na rapida? musiałbym zrobić 400 km żeby do pozniania się dostać :/ a tak w ogóle to dzieki za zainteresowanie!!! (wreszcie ktoś ;) )

ps. teraz mam problem bo po errorze nie oddala wcale navi!!!! help...

Edytowane przez recku
Opublikowano
ps. teraz mam problem bo po errorze nie oddala wcale navi!!!! help...

Kolego recku rozumiem, że navi nie oddała płyty, tak? Miałem podobny problem wiec mogę pomóc! Poczytaj ten post, masz w nim rozwiązanie problemu z płytą: viewtopic.php?f=16&t=104913.

Jak już się uporasz z płytą to trzeba wgrać nowy soft ze strony http://www.gren.ru/navi%20OS%20software.html mi zakumała dopiero przy v27. No i dwa krążki płyt spalonych.... heheh no i kilka lat życia krócej.....

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego recku rozumiem, że navi nie oddała płyty, tak? Miałem podobny problem wiec mogę pomóc! Poczytaj ten post, masz w nim rozwiązanie problemu z płytą: viewtopic.php?f=16&t=104913.

Jak już się uporasz z płytą to trzeba wgrać nowy soft ze strony http://www.gren.ru/navi%20OS%20software.html mi zakumała dopiero przy v27. No i dwa krążki płyt spalonych.... heheh no i kilka lat życia krócej.....

Pozdrawiam

właśnie nie...

zaczyna się rewelacyjnie(jakiś napis że będzie zmieniany soft) później pojawia się napis error i wysuwa płyte i na navi mam czarno tylko od czasu do czasu taki błysk przejdzie przez nia :/

sprawdze ten soft który podałeś tylko nie wiem czy te z prawej czy z lewej i który z nich wybrać...

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki ...

Posiadam e39 2002r 3.0D z pełnym komputerem i navi mk3 ...

Po 2 nieudanych próbach upgrade'u na jezyk pl zmienilem tylko na ang i teraz mam problem z komputerem , mianowicie nie da sie ko konfigurowac przytrzymując dłuyżej przycisk zmiany funkcji komputera , nie pamiętam jaki wcześniej soft miałem teraz mam v27 ENG .... Co poradzić na to ?

Opublikowano
powolutku się poddaje bo boje się ruszać tych klem z akumulatora nie mówiąc o czytnik!!! Może macie jakiegoś gościa we Wrocku który to zrobi w rozsądnej cenie? dzwoniłem do kolesia z allegro i 80zl za wyjęcie płyty i 200 za polaka! a ja juz chce nawet spowrotem włoski!!!! Help!!!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powolutku się poddaje bo boje się ruszać tych klem z akumulatora nie mówiąc o czytnik!!! Może macie jakiegoś gościa we Wrocku który to zrobi w rozsądnej cenie? dzwoniłem do kolesia z allegro i 80zl za wyjęcie płyty i 200 za polaka! a ja juz chce nawet spowrotem włoski!!!! Help!!!!!!!!!

Nie przesadzaj, odpinanie klem to żadna filozofia, śmiało i bez paniki, tu masz info jak wyjąć płytę, to samo zrobi ci kolo a 80 zł :lol:

http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=4699

Opublikowano

sprawdze ten soft który podałeś tylko nie wiem czy te z prawej czy z lewej i który z nich wybrać...

Soft z lewej zasysałem i ładowałem na płytę, u mnie w końcu zaskoczyło choć już traciłem nadzieje.... Recku i nie bój żaby jak się sam pewnie przekonasz to żadna filozofia wyjąć zaciętą płytę.... delikatnie i powoli... po pracy mykne kilka fotek ja to łatwo zdemontować...

Ps. płyty wypalaj jak najwolniej

Opublikowano
mialem tez kiedys problem z plytką i wystarczyło odłaczyc czytnik na kostkach po wlaczeniu powinna oddac

w moim przypadku za nic nie chciała oddać po dobroci pomimo odpinania kabli itd...

Opublikowano

odpinalem kable itp i nic nie pomagało :/ Pojechałem do auto-shipu i powiedzieli, że spalony odtwarzacz bo się dioda nie świeci! od nich udałem sie na legnicka 52b i tam koles próbował coś wymyślic ale też się poddał :/ w końcu pojechałem do znajomych do serwisu gsm i wyciągneli mi płyte! No i znów klops! Płyta już jest na zewnątrz odtwarzacz podłaczony i nic:/ nie chce przyjąć płytki...

koleś z tego ogłoszenia powiedział, że raczej trzeba zaprogramować od nowa odtwarzacz, cokolwiek to znaczy. tylko że cena takiej usługi 250 w góre... http://www.allegro.pl/item705040432_bmw_polskie_menu_i_lektor_nawigacja_wroclaw_dojaz.html

Opublikowano
Czyli navigacja nie łyka płytki czy jak? Wydaje mi się ze wszystko jest ok tylko odpowiedni soft i dobrze wypalona płytka jest potrzeba.... mi ku zdziwieniu czyta płyty wypalone Nero.... narazie nie wydawaj kasy niepotrzebnie.... no chyba że na płyty :cool2:
Opublikowano
nie pali się kontrolka i nie chce przyjąć płyty, a przeciez na siłe jej tam nie wepchne :/ więc nie mam czego nagrywać...
Opublikowano (edytowane)
nie pali się kontrolka i nie chce przyjąć płyty, a przeciez na siłe jej tam nie wepchne :/ więc nie mam czego nagrywać...

Może silniczek mechanizmu podawania płyty się zaciął? A nawigacja reaguje jak ją podpinasz? czy kompletna cisza?

Edytowane przez Artlogo
Opublikowano

Witam,

Czy Carsoftem 6.1.4 mozna zmienic jezyk niemiecki (defaultowy) na angielski? Jezeli tak, to jak pozniej zamienic jezyk angielski na polski? Czy mozna to zrobic na sofcie w wersji 32 czy trzeba na jakiejs wczesniejszej? Bardzo duzo o tym czytalem, jednak nigdzie nie widzialem odpowiedzi na moje pytania.