Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

panowie mam pytanko posiadam navi MK4(dvd) oraz małą nawigację monochromatyczną z kasetą. Czy do zmiany menu z niemieckiego na polski oraz wgranie lektora wystarczy wgrać soft NAV_SW-yaza a następnie wypalić mapy na dvd?

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam:)

panowie mam pytanko posiadam navi MK4(dvd) oraz małą nawigację monochromatyczną z kasetą. Czy do zmiany menu z niemieckiego na polski oraz wgranie lektora wystarczy wgrać soft NAV_SW-yaza a następnie wypalić mapy na dvd?

tak

Opublikowano

Witam , ponownie

Potrzebuje linka do mapy 2011 do mk4 z radarami aktualnymi ale na cd bo niestety laser padł , i czyta tylko cd .

A jeżeli ktoś jest zainteresowany , moge wrzucić na chomika soft do mk4 który dopasowałem do siebie , a mianowicie ekran startowy to sam okrągły ładny znaczek BMW na środku , poprawione tłumaczenie na przykład Jasność za miast brightness , i Zuż. paliwa zamiasta Spalanie . Jak komuś pasuje taka wersja jak mi to chętnie udostępnie . A ostatnio widziałem u znajomego soft że jak ostrzegał o radarach to mowił jeszcze za ile metrów , ciekawe

Opublikowano
Witam , ponownie

Potrzebuje linka do mapy 2011 do mk4 z radarami aktualnymi ale na cd bo niestety laser padł , i czyta tylko cd .

http://peb.pl/wbudowane-systemy-nawigacyjne/1047991-fs-wu-navteq-maps-vdo-dayton.html

Opublikowano
dzięki za odpowiedz , tak tą już sciągnąłem ale ona chyba nie ma wgranych radarów

Witam,

Niestety kolego na CD nie ma opcji dogrania fotoradarów tylko DVD.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Katalog TPD z mapy High 2011 zajmuje 729 MB, więc raczej na CD plus mapa się nie zmieści.

Pozdrawiam,

Opublikowano
No dobrze a same radary na polske ? Bo w tym TPD to sa katalogi do każdego kraju i pewnie tez i inne POI , a mi chodzi tylko o radary na polske zbye dodać do mapy na cd
Opublikowano

Witam,

Jak masz teraz niemiecki a wgrałeś soft poprawnie to zmień w ustawieniach (einstelungen-sprache) na GB albo Englisch.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Panowie mam pyatnko wgrałem do navi strzałkowej soft jaza NAV_SW-jaza jak teraz ustawić polski język?

u mnie po zmianie na kazdy z 3 języków (F, GB, DE) nie pojawiają się polskie słowa tylko odpowiedni język czyli francuski, niemiecki, angielski....

dodatkowo zauważyłem że po zmianie nie działa mi regulacja głośności po tym jak odbiorę telefon przez BT

Opublikowano
NIestety nic to nie daje nadal nie ma polskich liter jak wrzuce płyte z mapami to mam tylko polskiego lektora natomiast samo menu jest po GB D albo F... może trzeba jakiś inny soft zarzucić? ma ktos z forumowiczów spolszczoną navi monochromatyczną strzałkową?
Opublikowano
Witam,

Spróbuj wgrać ten soft: http://chomikuj.pl/duniek2/BMW/SOFT+MK4/NAV_SW,241823464.ISO

Pozdrawiam,

Ok zaraz wgram:)

no to czekamy

mam podobny problem, strzałkowa navi i żaden z podanych softów nie spolszcza mi menu a nagrałem już kilka różnych dvd

sama operacja trwa dosłownie ok 30 sek

i też mam tylko lektora PL tak jak Ty

Opublikowano

Witam, mam e60 2003 rok.

mapa polski (navi w wersji strzałkowej) działa perfekcyjnie. słabi mnie język lektora z nawigacji. czy w tym modelu da się to zmienić na polski?

przeczytałem wszystkie 85 stron i dalej nie mam pojęcia. z mechaniki jestem w miarę ale soft to dla mnie wielki ból :mad2: , boje się że coś spaprzę.

z góry dzięki za podpowiedzi

pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie działa bardzo cicho głos lektora navi. W ustawieniach głośność jest to jako stosunek radia czy muzyki do głosu navi (czyli ile ma przyciszać radio lub muzykę gdy navi coś mówi). Jednak jest to niewystarczające! Jak to zmienić? Bo czasami nawet nie słyszę komend navi.

Podczas gdy navi mówi szybko podgłaśniam regulatorem i zwiększa to głośność, ale kolejna komenda znowu jest cicho... O co kaman?

Opublikowano

Mam problem, probowałem zaktualizowac oprogramowanie w czytniku mk4 do v31. Wsadzilem do czytnika, kluczyj na 1 i wyswietlilo CD ROM insertd please one moment. Czekalem dokladnie 40 minut, caly czas wisialo. Wyjalem plyte, kluczyk na 0. Klucyzk na 1 i ekran sie podswietla ale brak jakiegokolwiek napisów. czarny ekran. czytałem cały wątek ale nikt nie udzielił odpowiedzi jak przywrócić czytnik do życia.

pozdrawiam i prosze o pomoc

Opublikowano
Mam problem, probowałem zaktualizowac oprogramowanie w czytniku mk4 do v31. Wsadzilem do czytnika, kluczyj na 1 i wyswietlilo CD ROM insertd please one moment. Czekalem dokladnie 40 minut, caly czas wisialo. Wyjalem plyte, kluczyk na 0. Klucyzk na 1 i ekran sie podswietla ale brak jakiegokolwiek napisów. czarny ekran. czytałem cały wątek ale nikt nie udzielił odpowiedzi jak przywrócić czytnik do życia.

pozdrawiam i prosze o pomoc

Witam,

Kolego poczytaj tu:

viewtopic.php?f=91&t=162196

Pozdrawiam,

Opublikowano
Poszukuje softu V32 z oryginalnym ekranem startowym BMW (bez M3, itp). Czy nagram v32 na v32? czy musze robic downgrade do v17? Jesli tak to jakim softem cofnac zmiany i wgrac spolszczony v32 z normalnym logo?
Opublikowano
witam,mam pytanie chodzi o to ze mam małą nawi chyba tzn strzałkową,zmiarniarke w bagażniku i odtwarzacz dvd na mapy,ostatnio zgasł mi wyświetlacz na radiu i nic nie ma,nie wiem czy potrzeba zaktualizować soft??? jesli tak to jaką wersje bo chyba mam mk3?? pozdrawiam i czekam na odp
Opublikowano
witam,mam pytanie chodzi o to ze mam małą nawi chyba tzn strzałkową,zmiarniarke w bagażniku i odtwarzacz dvd na mapy,ostatnio zgasł mi wyświetlacz na radiu i nic nie ma,nie wiem czy potrzeba zaktualizować soft??? jesli tak to jaką wersje bo chyba mam mk3?? pozdrawiam i czekam na odp
Opublikowano
Witam , ostatnio zauważyłem że od kiedy mam polski soft na ekranie nie pojawia mi sie juz TMC czy to normalne czy u was jest tak samo , a jak tak to dlaczego ?