Skocz do zawartości

ISO: soft PL- lektor+napisy MK3 + MK4

osd

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Z calym szacunkiem MR Lova ale dalej niedziala

Niema koloru niebieskiego.

jest tylko czarny i czarny w ustawieniach a powinno byc niebieski /czarny

No dziwna sprawa. Ja wgrywałem dziś rano, pod 1 mam brązowy-jasna mapa, pod 2 mam brązowy-czarna mapa. Niebieskiego nie ma,oba zrobiłem w odcieniu brązu,taki jak był pod 2.

Foty:

Dzień

http://img48.imageshack.us/img48/6164/zdjcie00542261141.jpg

Noc

http://img196.imageshack.us/img196/4488/zdjcie00552330459.jpg

Fotki robiłem 5 minut temu.Nie wiem dlaczego u Ciebie nie działa,naprawdę.

Pozdro

Dpisane.

Chyba że oczekujesz jakichś innych opcji/kolorów,może chodzi Ci o zmianę całej kolorystyki wyświetlacza a nie tylko mapy?

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

sadzilem ze bedzie opcja dzien kolor niebieski a noc kolor czarny (tak jak powinno byc chyba)

przynajmniej tak by mi najbardziej by odpowiadalo (kolor niebieski ladniej sie prezetuje)

pozdro

Tzn, wolałbyś żeby dzień (jasna mapa)był w kolorystyce niebieskiej czyli oryginał,a noc(czarna mapa) w kolorystyce brązowej?

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

• Zasłużeni forumowicze
sadzilem ze bedzie opcja dzien kolor niebieski a noc kolor czarny (tak jak powinno byc chyba)

przynajmniej tak by mi najbardziej by odpowiadalo (kolor niebieski ladniej sie prezetuje)

pozdro

Tzn, wolałbyś żeby dzień (jasna mapa)był w kolorystyce niebieskiej czyli oryginał,a noc(czarna mapa) w kolorystyce brązowej?

Chyba właśnie o to chodzi masie52, jakbyś dał radę to skleić to mi też by to podpasowało :P a najlepiej jeszcze z tym botlogo

http://chomikuj.pl/Mr.Lova?b=1

Dokladnie o to mi chodzilo!!

Botlogo mi akurat bardzo pasuje

dzieki i pozdr

Dobra. Zaraz położe małego spać (taki to pożyje,południowa drzemka) i bede coś rzeźbił.

Pod 1 niebieski jasna mapa,pod 2 brązowy czarna mapa. Botlogo z eMką.

dopisane.

Zrobione, za 1-2 godz bedzie na chomiku.

mam jescze pytanie odnośnie tego koloru jak to powinno byc wkoncu bo ja chyba cos nieczaje jak tak to poprawcie mnie

moze ja zle mysle dlatego mam klopoty z tym kolorem,

caly czas mysle ze kolor mapy i kolor menu calego softu powinien zmienic sie po przekreceniu swiatel czy tak????

jest jeszcze czujnik switrala na navi ale on w zaden sposob niereaguje na swiatlo

pozdr

Mr Lova dzieki za poswiecenie

zycie zaczyna sie po 50i

mam jescze pytanie odnośnie tego koloru jak to powinno byc wkoncu bo ja chyba cos nieczaje jak tak to poprawcie mnie

moze ja zle mysle dlatego mam klopoty z tym kolorem,

caly czas mysle ze kolor mapy i kolor menu calego softu powinien zmienic sie po przekreceniu swiatel czy tak????

jest jeszcze czujnik switrala na navi ale on w zaden sposob niereaguje na swiatlo

pozdr

Mr Lova dzieki za poswiecenie

Mk3 nie reaguje na zapalenie świateł tak jak myślisz. Tak było w mk1 i chyba w mk2. W mk3 jak włączysz światła to tylko tyle że wtedy możesz regulować jasność( tylko w niewielkim stopniu) pokrętłem od przyciemniania zegarów,i włącza się czujnik oświetlenia (tak dziurka pod ekranem) ale ta samoregulacja to też raczej pro forma.Te opcje Dzień/Noc nad którym tyle walczymy to tylko nasz wymysł,żeby nocą w czasie jazdy ekran za bardzo w oczęta nie raził.To tyle.Oryginalnie tego nie ma.

Postaram się jeszcze przyciemnić tekst (niedługo) ale to tyle co można zrobić bez pisania na nowo softu.

czyli te zmiany kolorow map trzeba robic recznie tak??

dzieki za naprowadzenie mnie na wlasciwa droge

Tak,tak.Trzeba robić "rencami" w ustawieniach :)

Witam wszystkich !

Mam maly problemz z wgraniem softu.

Kiedys udalo mi sie juz go wgrac do dwoch X5 ale teraz mam problem.

Wypalilem plytke imgburnem z predkoscia 2x Nocdzie__324_.PL_mode1

Wrzucilem do czytnika DVD w E39.

Na ekranie pokazalo sie po niemiecku, ze nastapi aktualizacja oprogramowania. Chwile potem zgasl ekran, odczekalem 10 min i nic nie bylo.

Wyjalem plytke, zgasilem zaplon. Zapalilem ponownie i zrobilo sie calkiem inne menu, takie bez niczego zadnej grafiki. Proste kreski niebiesko biale menu.

Wiecie moze co zrobic ?

Drugi przypadek dzisiaj:

Wsadzilem plytke do czytnika w X5 wersja SW 4-1/20 i nie bylo w tym przypadku zero reakcji po 10 min wyjalem plytke i nic zero zmian.

Wiecie co moze byc ?

Z gory wielkie dzieki za kazda pomoc.

Pozdrawiam !

Witam, wgralem u siebie soft od kolegi cX3 (wielkie dzieki za wlozona prace) zmienilem sobie bootlogo, zainstalowalem mape z radarami na dvd 4,7 (na DVD DL poprostu nie dalo rady chyba z 7 plyt wypalalem) wszystko dzieki temu forum i wszystko dziala oprocz glosu w navi, juz w menu ustawienia gdzie reguluje sie poziom glosnosci navi nic nie można zmienić (radio sie wycisza i gdy dam pokrętłem na maxa slychać cichutko damski głosik "ciszej" "głośniej" ) podczas jazdy gdy ma sie pojawic komunikat glosowy radio sie wycisza i pewnie cos tam ta lektorka gada ale tak cichutko ze nic nie slychac:( Jak to naprawic? Czy ktos ma podobnie? Czy to wina softu czy może jakiegos podłączenia? Dodam ze idealnie mi głos dziala z radia, tv i telefonu. Wiem ze głos jest nagrany w sofcie tylko na czym on jest nagrany a tym czytniku navi MKIV? czy gdzie?

Prosze o pomoc!

Pozdrawiam!

Witam, wgralem u siebie soft od kolegi cX3 (wielkie dzieki za wlozona prace) zmienilem sobie bootlogo, zainstalowalem mape z radarami na dvd 4,7 (na DVD DL poprostu nie dalo rady chyba z 7 plyt wypalalem) wszystko dzieki temu forum i wszystko dziala oprocz glosu w navi, juz w menu ustawienia gdzie reguluje sie poziom glosnosci navi nic nie można zmienić (radio sie wycisza i gdy dam pokrętłem na maxa slychać cichutko damski głosik "ciszej" "głośniej" ) podczas jazdy gdy ma sie pojawic komunikat glosowy radio sie wycisza i pewnie cos tam ta lektorka gada ale tak cichutko ze nic nie slychac:( Jak to naprawic? Czy ktos ma podobnie? Czy to wina softu czy może jakiegos podłączenia? Dodam ze idealnie mi głos dziala z radia, tv i telefonu. Wiem ze głos jest nagrany w sofcie tylko na czym on jest nagrany a tym czytniku navi MKIV? czy gdzie?

Prosze o pomoc!

Pozdrawiam!

Kiedyś,na forum x5 był opis moddowania navi,KiwiJochen napisał że jednym z objawów ubocznych jest wyciszenie głosu spikera.Wg mnie,jeśli nie działa regulacja głośności to jedynym lekarstwem jest navspeak i jakiś program do obróbki dźwięku.Trzeba by zwiększyć głośność poszczególnych komend.Ale to robota na 2 dni.Tylko dla zdesperowanych.

Pozdro

Wlasnie wgralem oryginalny v32 i ten sam objaw... dokladniej posluchalem przy maxymalnej glosnosci i oprocz cichutkiego glosiku slychac lekkie trzaski jakby z plyty gramofonowej.. mozliwe ze to efekt maxymalnego podglosnienia radia... Nie rozumiem jesli u innych osob dziala to musi problem tkwic w czymś innym jutro posprawdzam podlączenia tylko nie wiem czy mam szukac od tego dvd do mkVI czy od monitora? Gdzie ten soft sie zapisuje/wgrywa? skad ten glos sie bierze?

Wlasnie wgralem oryginalny v32 i ten sam objaw... dokladniej posluchalem przy maxymalnej glosnosci i oprocz cichutkiego glosiku slychac lekkie trzaski jakby z plyty gramofonowej.. mozliwe ze to efekt maxymalnego podglosnienia radia... Nie rozumiem jesli u innych osob dziala to musi problem tkwic w czymś innym jutro posprawdzam podlączenia tylko nie wiem czy mam szukac od tego dvd do mkVI czy od monitora? Gdzie ten soft sie zapisuje/wgrywa? skad ten glos sie bierze?

Soft wczytuję się do czytnika.Czytnik generuje audio i video.

Witam ponownie, do czytnika dvd wchodza 3 kable... jeden cieniutki to pewnie antena, kostka z wiązka kabli ktorą jak odłącze czytnik traci zasilanie... i kostka z 2 żółtymi kabelkami ktore nie wiem do czego sa... Czy można jakos inaczej podłączyć czytnik? Mam tam TV, modul radia BM24, zmieniarke na 6 plyt, telefon i jakies inne niezidentyfikowane... zauwazylem ze kostki w tv i czytniku sa podobne moze w jakims innym urządzeniu tez... Na kablu tym niby zasilającym czytnik mam karteczke i dlugopisem napisane na niej "navi-CD".

Można odłączyć jakies urządzenie i za miast niego podłączyć ten czytnik żeby sprawdzić czy problem z cichym głosem tkwi w kablach? Jesli tak to z jakiego urządzenia co mam odpiąć i gdzie podłączyć?

Prosze o pomoc

Prosze o pomoc!

Pozdrawiam!

Widzę ,że kolega boryka się z podobnym problemem co ja, tyle że u mnie głośność komend nie jest cicha tylko stała, i nie mogę tego ściszyć ani dać głośniej jak było kiedyś przed wgrywaniem zmodowanych softów.

Może w końcu uda się to jakoś skorygować w naszym przypadku.

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg

Prosze o pomoc!

Pozdrawiam!

Widzę ,że kolega boryka się z podobnym problemem co ja, tyle że u mnie głośność komend nie jest cicha tylko stała, i nie mogę tego ściszyć ani dać głośniej jak było kiedyś przed wgrywaniem zmodowanych softów.

Może w końcu uda się to jakoś skorygować w naszym przypadku.

Kolego a masz może gdzies sofcik na ktorym działało Ci dobrze? Bo nie wiem czy u mnie to problem softu czy jakiegos podłączenia? Albo wiesz moze jak to inaczej podłączyć wracając do mojego poprzedniego postu?

Niestety, ale softu na którym działało to dobrze nie posiadam, ponieważ był on wgrany oryginalnie do mojej navi jak kupiłem auto.

Pamiętam co nie co, że była to wersja 4/przez coś tam :)/27 (nie jestem w 100% pewien).

Próbowałem podobnie jak Ty, wgrać oryginalny niemodowany soft V32, i nic to nie zmieniło :-(.

Jeden z kolegów na forum pisał coś o ponownym kodowaniu navi "NavCoderem", co mogłoby pomóc w tej sytuacji.

Co do podłączeń w navi to poszukaj schematu instalacji navi, bo ja Ci w tym nie pomogę.

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg

Mam mały problem już sobie wgrałem soft v31, mam polskie napisy itd.

Ale chciałem sobie zmienić obrazek początkowy, plik gif. mam zrobiony, ale jest jeden szkopuł, gdy próbuje otworzyć

navboot w navtweak to pojawia mi się komunikat:

Error loading file C:\.........\navboot:

Failed to open 'C:\.................navboot': No such file or directory

Ściągnąłem już wersję v31 i v32 i jeszcze jakąś przez kogoś przerobiona i nic nie moge otworzyć tego pliku navboot.

Wie ktoś może jak to "naprawić", żebym mógł otworzyć (edytować) ten plik z obrazkiem startowym

Mam mały problem już sobie wgrałem soft v31, mam polskie napisy itd.

Ale chciałem sobie zmienić obrazek początkowy, plik gif. mam zrobiony, ale jest jeden szkopuł, gdy próbuje otworzyć

navboot w navtweak to pojawia mi się komunikat:

Error loading file C:\.........\navboot:

Failed to open 'C:\.................navboot': No such file or directory

Ściągnąłem już wersję v31 i v32 i jeszcze jakąś przez kogoś przerobiona i nic nie moge otworzyć tego pliku navboot.

Wie ktoś może jak to "naprawić", żebym mógł otworzyć (edytować) ten plik z obrazkiem startowym

Weź sobie kolego skopiuj ten plik navboot z obrazu plyty na pulpit przy pomocy PowerISO zmien co masz zmienić i spowrotem przy pomocy tego samego programu wgraj go do obrazu i bedzie wszystko dzialać najlepiej navtweak v2.6