Skocz do zawartości

Ile kosztuje Czujnik przepływu powietrza. [przepływomierz]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, Mam pytanie ile kosztuje oryginalny czujnik przepływu powietrza do E46 BOSCH, PN: 13621438687 na czujniku F 00C 2G2 025. Bo w warsztacie mi powiedzieli że dedykowany BMW kosztuje 1200zł natomiast BOSCH to wydatek 760zł. Proszę o pilną weryfikacje bo w sobote jestem umówiony i nie wiem czy nie przepłace.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AT51&mospid=47649&btnr=13_0949&hg=13&fg=15&hl=1

Edytowane przez Adamsky
Opublikowano

Na allegro można kupić odpowiedniki po około 200zł. Znalazłem też stronke MOTOR TRADE. http://www.przeplywomierz.pl/sklep,2474,,,01,,pl-pln,16344,0.html

Tam pokazują takie po 250zł. Nie wiem czy to jest sens płacić 800stówek skoro za 250zł jest zamiennik. Czy ktoś może się wypowiedzieć w tej kwestii. Czy ten za 800 zł jest wart tyle? Czy to jest lepsza jakość wykonania???

Opublikowano

AAA - sory - widzę że do benzyny potrzebujesz....

-----

A na pewno to przepływka?

U mnie troszke dymił przy deptaniu, wstawiłem nowy boscha, ale bez zmian i tak juz został.

Jak chcesz to sprzedam originał BMW ( 330D)

Pozdro

Plodz1

Dylematy
Opublikowano
Na pewno przepływka bo jak jest podłączona to silnik głupieje. A jak się wyłączy to silnik przechodzi w tryb ekonomiczny. Czyli jest muł jak stary dobry maluch :) Raczej zastanawiam się nad kupnej nowej.
Opublikowano

Ja bym sie zdecydował na Boscha. O zamiennikach było już sporo na forum i większość odradza. Oryginał BMW przynajmniej w moim przypadku to bosch właśnie.

Pozdro

Plodz1

Dylematy
Opublikowano
Jedni mówią jeszcze że jakieś mapy trzeba wgrać inni że nie...ktos wie na 100% jak z tym jest?
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
FIlon - Jeśli chodzi o wgrywanie map to nic nie wiem na ten temat. Ale brzmi rozsądnie bo jeśli przepływomierz jest czujnikiem to może mieć różną charakterystykę. I to może trzeba wykalibrować.
Opublikowano

Jak zmieniasz przepływke na taką samą to jak coś możesz kalibrować :?:

Zakładasz o takich samych numerach seryjnych i orginał i nic nie wgrywasz. Zmiana softu podyktowana jest zmianą na inną przepływkę czego raczej się nie robi.