Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mam stary samochód (problem 1) , bez MP3, więc muszę przegrywać MP3 na Audio CD, ale jak to robie to raz zmieniarka odtwarza płyte a raz nie. (problem 2,zasadniczy)

Czasem jest ERROR i zmieniarka w ogule nie czyta dysku, czasem czyta, ale są trzaski. (co jest dziwne bo czytnik jest OK, ale format nie załapuje - widzi dysk, widzi ścieżkę , ale odczytuje z trzaskami. )

W jakim formacie powinno się wypalać płyty żeby zmieniarka samochodowa załapała?

Czy rodzaj/typ płyty ma znaczenie? Dotychczas wypalałem na TDK CD-R80 i lipa, na CD-R "omega" (szajs-marka) działa!

Ktoś wie co zrobić? W jakim trybie wypalać płytkę?

Sama zmieniarka jest 100% ok, problem tylko w wypalaniu.

K.

www.specops.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja normalnie przeciągam w nero pliki, po ustawieniu formatu płyty jako AudioCD i wszystko działa. Nagrywaj jak najwolniej możesz, max. x8-x16.

Pozdro.

Opublikowano

Sama zmieniarka jest 100% ok, problem tylko w wypalaniu.

K.

niestety musze cie zmartwic

czytniki przystosowane do odtwarzania TYLKO TŁOCZONE cdaudio sa duzo mniejszej czulosci niz czytniki cddata/cdr/cdrw

ma to swoje dobre strony - praktycznie wszystkie audiofilskie odtwarzacze nie czytaja cddata oraz cdr/cdrw

niestety problem w tym, ze tego sie nie da poprawic softwarowo - tylko potencjometrem, ktory jest w czytniku i ktory okresla moc z jaka laser pomyka po plytce

a ze jest to schowane (i raczej niegrzebalne dla ZU) wiec zostaje ci tylko:

1-znalezienie tego super jedynego typu CD z ktorymi bedzie dzialac

2-zejscie z predkoscia nagrywania do minimum z jakim pozwala nagrywarka i medium

na dodatek nie ma gwarancji, ze takowe CD znajdziesz

w instrukcji serwisowej BMW jest napisane praktycznie to samo co ci naskrobalem

zh
Opublikowano

Dzięki!

Jednego nie rozumiem... co ma prędkość NAGRYWANIA do późniejszego odczytu?

Dzięki za pomoc.

www.specops.pl
Opublikowano
Dzięki!

Dzięki za pomoc.

a jednak

uwierz mi na slowo bo mi sie nie chce pisac 2 stron ;)

inaczej: moze najwolniej to niewlasciwe slowo bo bywa, ze za szybko zle i za wolno tez zle

nalezaloby napisac: TA JEDYNA PREDKOSC dostosowana do danej nagrywarki i danego medium

zh
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki!

Dzięki za pomoc.

Najprościej to to, że jak np. masz czytnik x16x24x32, a nagrasz płytke x48 to jej prawie na pewno nie odczytasz. Na CD jest zawarte troche więcej danych niż tylko te które Ty wrzucasz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam jeszcze, że kiedyś miałem problem podobny i oprócz znalezienia dobrej jakości płyt i wypalania pozytywny wynik dało zainstalowanie straszej wersji Nero z seri 6.x.x.x. Być może była to kwestia ustawień domyślnych w tej wersji Nero, ale pomogło ponieważ wypalałem płytę x8-x12 z dobrej jakości dźwiękiem.
Opublikowano
Sproboj nagrac na innej nagrywarce, w innym PC albo u znajomego, oczywiscie predkosc najnizsza.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Problem rozwiązany, ustawiłem prędkość nagrywania na X24 i wszystko gra jak złoto.

Dzięki za pomoc,

K.

www.specops.pl