Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Problemy z moim samochodem zaczęły się w zeszłym tygodniu. Najpierw auto bardzo nierówno pracowało, później przerodziło się to w szarpanie, strzelanie z wydechu i jakieś dziwne trzaski pod dołem. Po podpięciu go pod komputer pokazało się że uszkodzony jest przepływomierz i sonda. Wczoraj wymieniłem oba elementy i po odpaleniu auto chodziło OK. Ale gdy się nagrzało to znów zaczęło się to samo. Nie mam już normalnie sił. Co może być spowodowane taką pracą silnika?? Czy warto pchać w niego pieniądze. Przyszedł mi wczoraj pomysł na kupienie 1.8IS z całym osprzętem. Doradźcie czy naprawiać stary silnik czy kupić ten 1.8.

Z góry dziękuje za sugestie.

Opublikowano

Po skasowaniu błędów trzeba było przejechać się kawałek i zczytać ponownie. (nie wiem czy tak zrobiłeś ? )

błędy które wychodzą za pierwszym razem mogły być z poprzedniej awarji i ktoś mógł nie wykasować.

A tak masz czystego kompa i po ponownym podłączeniu wiesz że to aktualne usterki.

Opublikowano
dzisiaj jadę na kompa o 12 to się dowiem dokładnie. a jeżeli nie skasowałem odrazu po wymianie błędu i przejechalem około 11km to mogłem coś zepsuć??
Opublikowano

Mechanik który podłancza do kompa powinien wiedzieć że trzeba tak zrobić i kasuje za jedno podłączenie.

Nic bardziej nie zepsułeś a będziesz miał pewność że to co dzieje się źle w aucie dzieje się od ostatniego podłączenia czyli to będzie aktualny problem.

Na twoim miejscu pojechał bym do niego i żądał poprawienia roboty w ramach reklamacji.

Opublikowano
Zawiozę mu dzisiaj samochód i zosatwie, bo wyjeżdżam na pare dni. Zobaczymy co zdziała i jaki z niego fachowiec.
  • 8 lat później...
Opublikowano
WITAM MAM DOSC CIEKAWY PROBLEM W MOJEJ BMCE SA OBJAWY TYPOWE NA USZKODZENIE SONDY CZYLI ZBYT BOGATA MIESZANKA PALIWA OSLABIENIE MOCY PRZEPROWADZILEM DIAGNOSTYKE I OCZYWISCIE POKAZUJE 4 SONDY TYLKO PO WYMIANIA NIC SIE NIE ZMIENIA PO ZA TYM DZIWNE ZEBY BYLY USZKODZONE WSWZYSTKIE 4 NA RAZ JEST TO SILNICZEK 2.8 PODWOJNY WANOS PROSZE O POMOC