Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno nabyłem BMW 530D 99r przebieg 230tyś i mam dylemat jakim olejem zalać.Wiem,że jest od groma tego typu tematów,ale chodzi mi o przejście oleju na Castrol EDGE 5w40.Na metce widnieje olej BP 5w40

Czy zmiana na castrola to dobry wybór?

Czekam na odp;

Pozdrawiam serdecznie all

Opublikowano

Castrol to marka koncernu BP. O ile sie nie myle, to BMW do nowych samochodow leje i zaleca wlasnie CASTROL. Ja leje Castrol Magnatec Diesel 5w40 do E34 525 TDS z 1993r i silniczek chodzi jak zegareczek - nie gubi oleju, nie polyka ani nie spala.

Pozdrawiam

Opublikowano
Prawdopodobnie chodzi o to, że ten z allegro może być gorszej jakości, rozrabiany, przeterminowany, źle przechowywany itd. Ja nie widzę w tym problemu, jeśli kupuję się z pewnego źródła, u mnie w mieście wielu sprzedawców oleji handluje również nimi na allegro od dłuższego czasu...
Opublikowano
Lej tego castrola tylko nie kupuj z allegro.pl. To dobry olej do Twojego auta.

... myślałem, że właśnie na allegro można kupić oryginał Castrol 5L a nie tego rozlewanego w Polsce, który może być "modyfikowany" w podobny sposób jak paliwko :twisted2:

Teraz to już sam nie wiem gdzie i co kupować :doh: chyba pojadę na wymianę oleju do Bawarii :mrgreen:

Opublikowano
Ja własnie zakupiłem tego Castrola w DE bo mieszkam blisko zresztącałe zycie kupuje oleje tylko w DE...polecam :cool2:
KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Lej tego castrola tylko nie kupuj z allegro.pl. To dobry olej do Twojego auta.

... myślałem, że właśnie na allegro można kupić oryginał Castrol 5L a nie tego rozlewanego w Polsce, który może być "modyfikowany" w podobny sposób jak paliwko :twisted2:

Teraz to już sam nie wiem gdzie i co kupować :doh: chyba pojadę na wymianę oleju do Bawarii :mrgreen:

Ale 5l? ja w hurtowni zakupiłem 4l +3x1litrze podobno nie ma 5litrówek.Mówię tu o Castrolu EDGE.