Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... może nie potrafię uruchomić?

Sorry, ale to mój nowy nabytek...a z niemieckim u mnie kiepsko i z instrukcji nie daje rady wyczytać jak tempomat uruchomić :(

Jak zatem ten nieszczesny tempomat uruchomic? Właczam przycisk wklesły I/O i co dalej?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

....dalej osiągasz prędkość z jaką chcesz jechać na tempomacie i wciskasz plus i puszczasz gaz. Auto powinno samo trzymać prędkość.

Dezaktywacja prędkości poprzez jednokrotne wciśnięcie O/I lub naciśnięcie hamulca- samochód hamuje silnikiem/hamulcami

Powrót do wcześniej ustalonej prędkości- przycisk z symbolem prędkościomierza (taki sam jak pali się na zielono na desce rozdzielczej)

W czasie jazdy na tempomacie możesz też przyspieszać/zwlaniać (nie hamować) używając przycisków +/-

A na przyszłość poszukaj na forum instrukcji do E46 w pdf.ie albo kup w ASO....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
a na pewno masz tempomat? bo jak masz kierownice multi to nie koniecznie musisz go miec

No mam...i na kierownicy są przyciski i po właczeniu wklęsłego przycisku I/O na desce pojawia się kontrolka tempomatu...

Opublikowano
....dalej osiągasz prędkość z jaką chcesz jechać na tempomacie i wciskasz plus i puszczasz gaz. Auto powinno samo trzymać prędkość.

Dezaktywacja prędkości poprzez jednokrotne wciśnięcie O/I lub naciśnięcie hamulca- samochód hamuje silnikiem/hamulcami

Powrót do wcześniej ustalonej prędkości- przycisk z symbolem prędkościomierza (taki sam jak pali się na zielono na desce rozdzielczej)

W czasie jazdy na tempomacie możesz też przyspieszać/zwlaniać (nie hamować) używając przycisków +/-

A na przyszłość poszukaj na forum instrukcji do E46 w pdf.ie albo kup w ASO....

Nurek - dzięki. Jutro potestuję...A instrukcji też poszukam :-)