Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

przy 1800 obrotów w 3.0 D na 5 biegu (w automacie) szarpie mi skrzynia. Mieliście podobny problem? Mam przebieg 91 tyś km.

Pozdr

Proponuję "Komputer" = diagnoza Twojej skrzyni biegów...

...

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisał z tym wyjątkiem :

Dobry tester który umożliwi odczytać wszystkie zawory sterujące w skrzyni , i podczas obciążenia zrobić pomiar, warto tez uwzględnić prędkość przy jakich występuje dolegliwość , a najlepiej sprawdzić na 3/4/5 biegu czy aby usterka nie występuje przy 75-90 km/h

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
niestety...ja moge poweidzec tylko tyle...jak znajomy od ktorego wzialem swojego x5 3.0d z 2005 roku mial podobne objawy do Twoich to pojechal do Niemiec i tam wymienili mu skrzynie na nowa...Panowie w Polskich autoryzowanych servisach nie umieli dac sobie z tym rady...ba nawet za bardzo nie widzieli ze cos jest nie tak.....powodzenia
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam za odgrzanie kotleta,ale nie chcialem zakladac nowego tematu.

Gdzie w X5 znajduje sie miarka do sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni?(o ile jest takie cos)

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma miarki.Poziom sprawdza się przez otwór wlewowy w trakcie pracy skrzyni.