Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Jak tylko przekraczam 4000obr na minute to temperatura rośnie zwłaszcza przy dużej prędkości.

Mam wrażenie,że słychać jak na postoju powoli dodaje gazu ze przy 4000 jak by sie wisco wyłączało ale czy to jest możliwe?

Do 4000 słychać szum potem cichnie.

W korku można stać i kilka godzin i nic ogólnie przy normalnej jeździ nic się nie dzieje można stać na włączonym silniku jechać i 120 ale problem pojawia się powyżej 140 gdzie na 5 biegu obroty przekraczają 4000obr/min.

Przy takiej jeździe w ciągu pół minuty temperatura zbliża się do maksimum i momentalnie po zwolnieniu do 120 i tam 3500obr/min temperatura wraca na swoje miejsce do połowy dosłownie w 15 sekund.

Dziwny objaw proszę o pomoc.

Opublikowano

Cześć,

Takie objawy wskazują, wg mnie, na oberwany wirnik pompy wody. Przerobiłem to w jednym z moich aut, objawy były takie same.

Powodzenia.

Opublikowano
Witam :) Według mnie tez to bedzie popma wodna koszt ok 150zl zanim to zrobilem to mechanicy wymieniali mi uszczelke pod glowica visco az taki znajomy powiedzial mi ze na 100% pompa wodna. I podobne mialem obiawy jak Ty. Pozdrawiam.
piona51987
Opublikowano
tak. jak spokojnie jezdzilem to bylo wszystko ok. No i mozesz miec jeszcze termostat uszkodzony.
piona51987