Skocz do zawartości

<t>rodzaj tapicerki którą preferujesz w BMW</t>  

41 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Stoję nadal przed zakupem i toczę boje z żoną o wybór tapicerki, choć w używanym samochodzie powinno to być sprawą trzeciorzędną, ale ... Do rzeczy, ja optuję za skórą lub pół skórą, żona za alcantarą :jawdrop: Jeśli się trafi e46 z m-pakietem to będzie na 90% właśnie alcantara. Nie mam tendencji snobistycznych, ale odnoszę wrażenie że ten materiał przywodzi na myśl lepszy welur, dlatego nie pojmuję dlaczego w sportowym pakiecie producent postawił na ten materiał :liar: Skóra wygląda moim zdaniem bardziej ekskluzywnie. Ciekaw jestem waszych opinii na ten temat i dlatego uruchamiam również ankietę.
Opublikowano
wydaje mi sie że ja bym się zdecydował na skórę lub pół skórę(lepiej wygląda,będzie trwalsza,łatwiej ją wyczyścić)!!
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
wydaje mi sie że ja bym się zdecydował na skórę lub pół skórę(lepiej wygląda,będzie trwalsza,łatwiej ją wyczyścić)!!

zgadzam się, ale oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy.

Skórę musisz inaczej pielęgnować, ale zawsze wygląda rewelacyjnie.

A zawsze możesz przesiąść się w skodę, forda czy w hondę - jak posiedzisz w plastiku, takim jak w zabawkach, to od razu będziesz wiedział czego oczekujesz od wnętrza.... :clap:

Opublikowano

Skóra w aucie źle mi się kojarzy. Poprostu starzeje się szybciej niż samo auto i wygląda dobrze póki jest matowa.

Jeśli już musisz mieć jakiś "szlachetny" materiaŁ to tylko alcantara. Nie wiem czemu dziwi Cię M pakiet wyŁącznie z alcantarą. Sport to "matowe" materiaŁy takie jak aluminium , kevlar itp. Skóra tu pasuje jak pięść do nosa.

Opublikowano
skora jest fajna, alcantara tez!,w przypadku kupowania auta uzywanego patrz raczej na to w jakim jest stanie,a powie Ci w jakim stanie jest auto. :mrgreen:
Opublikowano
Skóra w aucie to fajna sprawa, bo jak nic innego podkreśla klasę auta. Wady to dostosowywanie się do temperatur na zewnątrz, o ile zimą ratuje podgrzewanie foteli o tyle latem można się opażyć. :) Mimo tego nie wyobrażam sobie wejść do swojej "piątki" i zastać tam welur. :P
Opublikowano
Alcantara albo welur. Skóra niemiła w dotyku po nagrzaniu albo wychlodzeniu zimą, poza tym może popękać, co nie wygląda estetycznie. Jak dla mnie, welur i alcantara są zdecydowanie milsze w dotyku.
Opublikowano
Bardziej ekskluzywnie wygląda ten materiał, który jest w dobrym stanie - widziałem już skóry w starszych samochodach i sporo z nich wyglądało jak na jakimś tanim stołku z hipermarketu. Każdy materiał jest dobry pod warunkiem, że nie będzie poprzecierany i zaniedbany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Alcantara ma tą zaletę że się ciało po niej nie ślizga jak w skórze więc bardziej pasuje do M-pakietu. Z drugiej strony bardziej będzie po niej widać jak się wyciera....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Alcantara ma tą zaletę że się ciało po niej nie ślizga jak w skórze więc bardziej pasuje do M-pakietu. Z drugiej strony bardziej będzie po niej widać jak się wyciera....

Gdzies czytałem że trudno zabrudzenia zlikwidować z alcantary, ale rzeczywiście, choć nigdy na żywo nie widziałem tego materiału, może lepiej trzymać ciało. Aha, czy cały fotel jest z tego materiału, bo boki są takie mechate, a środek, no właśnie nie mam pojęcia, bo czuję wzrokowo inną materię?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E46 na pewno boczki są w alcantarze, środki nie wiem...... Napisz PW do GR, powinien podpowiedzieć...

pozdrawiam

Paweł