Skocz do zawartości

Problem z automatem STEPTRONIC (3,0 diesel 2001r)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
..i tez to jest tak jak sie kupuje okazje(niczego w tym przypadku nie sugeruje ale wiekszosc taki sprzet kupuje) z przebiegiem po 300 tys(skrecone)..no jezeli ktos takie autko sprzedaje za "czapke sliwek" a drugi chce 330d za 35tys z 03 roku cale ..to kazdy normalny sie zastanowi i pomysli ,juz tak kupilem kiedys ale z manualem,od niemca cale ,zadbane..laleczka..i padlo sprzeglo..szarpalo nawet jak juz auto sie rozgrzalo,ale to juz niestety jak kupilem i wracalem..prawda ze generalnie zasady nie ma ale jezeli sa okazje i cale to naprawde trzeba pomyslec troche..
Opublikowano
ops2 napisz co bylo i gdzie naprawiales - ja mialem tez problemy z ruszaniem rano na zimno ale teraz sie uspokoilo samo z siebie. Mimo tego chce wymienic olej DYNAMICZNIE czyli caly olej przetoczyc i szukam dobrago warsztatu co maja odpowiedni sprzet i umiejetnosci.

Co było to masz wypisane w całej mojej historii .......

Co do fachowca wysyłam PRIV :cool2:

E46 ToUrInG M57
Opublikowano
-jeżeli chodzi o przebieg tej BMW compact to był to silnik 1,6 100 PS,benzyna skrzynia manualna...teraz mamy BMW 330d w automacie i ma juz na liczniku 380 000 jedyna poważną rzeczą jaka wymieniliśmy w tym aucie to była skrzynia która padła przy przebiegu 360 000 , ale mamy na nią rok gwarancji i nie zamierzam tego autka sprzedawać bo jest super i sprawuje się idealnie na nowej skrzyni zrobiliśmy juz dobre 20 000 i odpukać nic...co by kto nie pisał nie zamierzam rezygnować z 330d mamy teraz z żoną zamiar kupić 330d ale rok 2003 -2004 tez na pełnym wypasie jak ta co mamy bo wygoda to najważniejsza rzecz...polecam...
Opublikowano
...a tak z ciekawosci zajzalem na tabliczke w mojej 330xd skrzynka ZF..natomiast rozdzielacz GM made in USA ..nie ma skrzynki GM,powiem wiecej te linki ktore tu sa dostepne na forum w moim przypadku nie potwierdzaja informacji jakie podaje autoryzowany serwis..np u mnie wychodzi w dekoderze z forum manualna skrzynia ,a w serwisie automat tak jak mam faktycznie.. :cool2: :cool2: