Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i mam pytanie w imieniu kolegi. Posiada 525 TDS automat, po włączeniu D auto rusza jedzie ale nie zmienia biegów, po przejechaniu na 1 biegu ok 500m. staje i nie jedzie dalej. Po wyłączeniu silnika i jego ponownym uruchomieniu, sytuacja się powtarza. Natomiast wsteczny działa bez zarzutu. Nie znam się za bardzo na automatach, ale zasugerowałem wymianę oleju i filtra, w związku z tym proszę o sugestie na ten temat, które mógłbym przekazać koledze. Nadmieniam, że jest on na kompletnym pustkowiu i prawdopodobnie czeka go powrót na lawecie. Pozdrawiam.
Opublikowano

Poszukaj :search: ...

Było sporo tematów.

Prawdopodobnie wymiana oleju i filtra już nie pomoże,albo na krótko.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Szukam. Rzeczywiscie jest sporo na temat różnych problemów z automatami, ale takiego jak opisuję nie znalazłem. Może ktoś jednak spotkał się z podobnym przypadkiem, i jak go rozwiązał. Chodzi mi o to co było przyczyną.
Opublikowano
Najprawdopodobniej wyciekł olej

A do tyłu jedzie bez problemów?I to unieruchomiło auto w momencie? :nienie: Objawy musiałyby być wcześniej.

Skrzynia bez oleju też pojedzie(znam takie przypadki-prawie 2 lata na 0,5l oleju-w środku same opiłki).

Prawdopodobnie tarczki,o których jest sporo na forum.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Może precyzyjniej. Kiedy nie chce jechać do przodu, po włączenie wstecznego jedzie normalnie. Czy to jest jakiś ewenement. Naprawdę nie mogę znalezc w szukajce podobnego problemu.