Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz mam taki maly problem i do chuja nie moge go rozwiazac i nikt nie wie z mojego otoczenia, moze mi ktos tu pomoze. Dodam, ze mam 330CI z 2000roku. Przejde do rzeczy, jak zapalam samochod gdy jest zimny lub w miare zimny to smiga mi super i moge nim popierdalac caly czas, ze tak powiem :) dopiero gdy go zgasze i go zapale ponownie (silnik jest cieply) to auto gorzej pali, obroty skacza na luzie, silnik zamula. Pojechalem na komputer do znajomego i pokazalo, ze cos jest nie tak z czujnikem walku rozrzadu, wiec go wymienilem i niestety problem nie znikl :/ moze ktos mial taka podobna sytuacja??

p.s dodam, ze zawsze jak auto zapale to pojawia sie na chwile cisnienie oleju i nie wazne czy silnik jest zimny czy cieply.

pozdrawiam

Opublikowano

podjedź na kompa do aso, "wróżenie z fusów" daje mizerne skutki.

dla mnie wygląda,że coś nie tak jest z którąś sondą lambda.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
u mnie też zapala się na żółto kontrolka ciśnienia oleju , po 10s gaśnie, zastanawiam się czy nie siada pompa paliwa? a jeżeli to nagar to jak go się pozbyć?
Opublikowano
Witam miałem to samo z zapalającom się kontrolką oleju świeciła na żółto okazało się że pad czujnik pomiaru oleju w misce olejowej.Może nie poprawnie to nazwałem,ale mechanik będzie wiedział o co chodzi.Spuszczasz olej odkręcasz miske wymieniasz czujnik i spokoj.Przynajmniej ja tak miałem radze sprawdzić.Pozdrawiam
Opublikowano
Czesc cena czujnika to około 300 zł w aso.Nie radze kombinować z używkami bo to strata czasu i pieniędzy przekonałem się na własnym przykładzie.Pozdrawiam.
Opublikowano

U mnie tez po zapaleniu ta kontrolka sie zapala na jakies 5 sekund a pozniej juz gasnie i nie przeszkadza...

Mam natomiast inny problem.

Jak stoje np na czerwonym samochod lekko drga i zegary tak minimalnie pulsuja jakby w rytm drgawek... ale zeby to dostrzec trzeba sie przyjrzec... (czasem nawet w dzien tak sie zciemniaja ze ledwo je widac a nie zaslaniam czujnika zmierzchu i dopiero jak go zaslonie i odlslonie albo rusze tym pokretlem co sciemnia i rozjasnia deske rozdzielcza to robia sie normalen)

Jak wcisne mu na dwojce raz ma super przyspieszenie a innym razem poszarpie na niskich a pozniej przyspiesza a jeszcze innym razem slysze ze silnik coraz wieksze obroty a auto rozpedza sie jak slimak...

Dodam ze wedlug kompa wszystko jest ok i nie ma zadnych bledow.

Czy cos z tego mozebyc od swiec?

E46 320i 99r