Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem nowym uzytkownikiem, niedawno zakupiłem BMW 330d z 2001 roku.

Wcześniej niejeżdziłęm dieslem ale wydawało mi się że jak na 184 konie powinien chodzić dużo lepiej. Jakis czas póżniej przejechałem się wersją 150 koni 320D i już byłem pewny ze jest cos nie tak. Pojechałem na komputer i wykazało że to przepływomierz byłem w servisie i wymienili na nowa wraz z oprogramowaniem. Ale to nic nie pomogło. Dalej jest to samo. Wolno sie zbiera prz starcie a od 110 do 130 ma straszną dziure jak wcisne na pedał gazu to wogóle nie reaguje tylko pomalutku sie zbiera. Nie wiem co mam robic nie chce jechać do servisu bo naciągną mnie na koszty. Nie wiecie co to może być.???? POMóżCIE!!!

Opublikowano
Raczej bym to wykluczył ponieważ jak odepnę przepływomierz to samochód jezdzi dobrze tyle ze kopci bo wiadomo dostaje wieksza ilosc powietrza.Więc problem jest gdzieś w dolocie powietrza do turbiny.
Opublikowano

Wg nadal masz cos zle z przeplywka.

jaka zalozyles przeplywke i gdzie montowales?

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
jak jest dziura turbo to szukaj w turbinie powinna byc szanowana przez wlasciciela samochodu moze konczy swoj zywaot moze jej sterowanie podcisnieniem jest kiepskie ja bym tam szukal
jedynakk
Opublikowano

Przepławka oryginalna BMW zakupiona i montowana w servisie BMW Inchaped w warszawie. Komputer juz nie wyrzuca jej błędu więc jest na 100% sprawna.

Chyba bede jednak szukał czegoś przy turbinie. Może cisnienie za słabe. Zauważyłem że taki przewód podciśnieniowy cienki powleczony materiałem jest popękany może to to.

Opublikowano
Przepławka oryginalna BMW zakupiona i montowana w servisie BMW Inchaped w warszawie. Komputer juz nie wyrzuca jej błędu więc jest na 100% sprawna.

Chyba bede jednak szukał czegoś przy turbinie. Może cisnienie za słabe. Zauważyłem że taki przewód podciśnieniowy cienki powleczony materiałem jest popękany może to to.

O j może być zdecydowanie to tylko dziwne, że w serwisie by tego nie zauważyli...

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
zauwazyli tylko nie mieli na stanie takiego.tzn nie widać zeby był przerwany ale może byc popękany.

Wystarczy żeby w momencie najwyższego ciśnienia uchodziło bokiem zamiast w turbinkę ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

Wystarczy żeby w momencie najwyższego ciśnienia uchodziło bokiem zamiast w turbinkę ;)

To chyba zaczne od tego... A co z tymi elektozaworem przy turbinie jest tam jakis filterek wyczyścić go ??

Dzięki