Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zanim zostanę zlinczowany, że po raz kolejny poruszam temat

chciałem zapytać czy w jakoś piłujecie obudowę lampy (tego elemantu gdzie trzymają się te dwa małe okrągłe szkła)

Bo temat mnie już powoli zaczyna przerastać, wziąłem się za montaż ringów, ale za nic nie mogę ich włożyć na swoje miejsce i jeszcze przykryć je tym okrągłym szkłem.

POMOCY !

RWD Rulez!
Opublikowano

co ty chcesz piłować? :O ja montowałem 3 dni temu ringi u siebie nic nie piłowałem jedynie wyciąłem silikon ze szkiełek przykleiłem ringi do szkiełek wmontowałem szkiełka za sylikonowałem i igiełka

a tutaj instrukcja może się przyda :

http://sigulda.nukasiko.lv/img/banner/E36_Install_ccfl.pdf

przy zakupie dostałem taka instrukcje i zrobiłem krok po kroku i wszystko jest idealnie

Opublikowano

kurde dziękuje za szybką odpowiedź, ale normalnie ja mam chyba jakies inne te ringi tzn nie do mojego modelu bo za nic nie chcą wejść w swoje miejsca, a już nie mówię o tym żeby jakoś sensownie dało sie na nie nałożyć te szkła.

Miałbym prośbę do Ciebie kolego, ponieważ ta instrukcja nie działa, to żeby nie śmiecić forum prosiłbym Cię na PW napisać jak to zrobiłeś.

Zdjąłem już te szkła z silikonu i jak włożyłeś te ringi - pasowały bez problemu?

Z góry dziękuje.

RWD Rulez!
Opublikowano

instrukcja jest w .PDF musisz mieć zainstalowane Acrobat Reader

napisze ci jak ja to zrobiłem krok po kroku:

zamówiłem ringi CCFL żółte do e36

zdjąłem osłonę

wymontowałem lampy zdjąłem metalowe spinki odpiąłem zatrzaski (góra dół)

wtedy odczepiłem klosz od lampy od razu przeczyściłem soczewkę i przedmuchałem powietrzem i wkładałem to od środka czyli wyciąłem sylikon trzymający szkiełka przeczyściłem szkiełka i środek lampy i dostałem takie małe tasiemki dwustronne przykleiłem w odpowiednie miejsca do szkiełka przypasowałem szkiełko z zamontowanym ringiem obrobiłem sylikonem i tak z każdą lampa poprowadziłem kabelek czerwony do + a minus do brązowego kabelka o ile dobrze pamiętam ;) osadziłem przetwornice i wszystko ładnie świeci

Opublikowano

dzięki raz jeszcze - instrukcja iście łopatologiczna, takiej mi się zdawało, że potrzebuję.

Mój problem polega na tym, że nie mogę włożyć ringu przyklejonego do szkiełka w ten otwór, bo po prostu ring jest za duży o ok. 2mm.

A przecież on się nie ugnie.

RWD Rulez!
Opublikowano

ostatnie pytanie.

Próbowałem na wszelakie sposoby zamontować te ringi.

Czy u Ciebie weszły bez problemowo, czy stawiały jakiś opór, weszły ciasno?

RWD Rulez!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat o ringach ccfl już jest, ma kilkanaście stron więc nie widzę powodu zakładania nowego. Pytania zadawaj w tamtym!

ZAMYKAM

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.