Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam seryjne zawieszenie i zastanawiam się w jaki sposób poprawić jego właściwośći jezdne?? czy da coś zastosowanie rozpórki?? co można jeszcze zrobić nie wymieniając całego zawieszenia??
Opublikowano
Tak jak koledzy wyżej napisali nic CI te zabiegi nie dadzą bez zmiany sprężyn i amorków. Później możesz powymieniać seryjne synebloki, stabilizatory oraz gumy na wersje HD/sportowe typu POWERFLEX. Duże koszta takiego usztywniania zawieszenia.
Opublikowano

Witam

Zależy jeszcze jak bardzo chcesz usztywnić zawieszenie, ja niedawno wymieniłem same sprężyny 35/20 H&R i samochód zrobił się twardszy, właściwości jezdne bardzo się poprawiły, nawet podczas szybkiej jazdy zmiana pasa ruchu przez szarpniecie kierownica nie stanowi problemu, (wcześniej samochód zachowywał się niepewnie) i oczywiście zakręty można pokonywać szybciej. Kosztowało mnie to z montażem 570zl. Oczywiście mam w planach wymianę amortyzatorów, myślę o Koni z możliwością regulacji twardości, ale to dopiero jak skończą się oryginały a może wcześniej? :think: :D

Pozdrawiam