Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc osoby które się orientują, jak zdjąć ten plastik, na którym kładziemy lewą noge gdy zdejmiemy ze sprzęgła? cieknie mi spod tego woda, chce zobaczyć ktorędy to sie moze wlewać
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Taaa śrubka.... jeżeli mówimy o podstopnicy - podnózku- to srubeczka nic nie da- sprawa jest ciut bardziej skomplikowana. Rok tremu wymieniałem bo moja była peknieta- mawiasem mówiąc w aso 38 zeta a na allegro uzywki po 70.

Poszukaj mojego postu sprzed roku- dokładnie opisałem co i jak robiłem zeby wymienić- tam trzega bodaj osłonę progu zdemotować- bo inaczej tego z zaczepów nie WYSUNIESZ!!! To był największy zonk- reszta plastików to banał... (osłona pod kierownicą itd)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
tam trzega bodaj osłonę progu zdemotować- bo inaczej tego z zaczepów nie WYSUNIESZ!!! To był największy zonk- reszta plastików to banał... (osłona pod kierownicą itd)

produ na 100% demontowac nie trzeba.dobrze juz nie pamietam,ale co najwyzej trzeba podwazyc ten plastik pod kierownice.nie jest tak ciezko to zdemontowac.

Opublikowano

kłócic sie nie będę ale wiem że demontowałem :D

Jesli dobrze jest założona osłona progu będzie trzeba!. Podstopnica jest wsuwana plastikami za metalowe "zęby". zeby ją wysunać trzeba przesunąc podstopnicę około 3 centymetrów w stronę bagażnika.

cały dowcip polega na tym, ze normalnie podstopnica znajduje sie juz jakies 2 centymetry pod progiem i ni chu hcu jak ją przesunąć (dociskana jest właśnie przez osłonę progu). Może jak ktoś miał juz próg demontowany i nie zatrzaśnięty na wszystkie klipy dalo sie podważyć, ale jak jest na wszystkie 4 czy 5 (nie pamiętam) zdaje mi sie że taka opcja nie wchodziw grę.

powtarzać sie nie będę i daję link do opisu demontażu :D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=57263&highlight=podstopnica

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)