Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam problem z kluczykiem w mojej e60 pilot dziala jedynie z bliska i to przy tylniej szybie,bylem w serwisie i chca mi zmienic kluczyk na nowy co troche kosztuje a ja nie jestem pewny czy jest sens skoro z bliska dziala. Prosze o pomoc i rady :modlitwa:
Opublikowano

Czy tylko ten jeden kluczyk tak działa, czy drugi także?

Ja miewam takie problemy z otwieraniem gdy samochód stoi zaparkowany np. na parkingu, wśród innych samochodów. Działa wtedy z odległości ok. 5 m. A w serwisie podali Ci jakąś przyczynę? Może przeprogramowanie kluczyka wystarczy? Pozdr!

Opublikowano
Dzieki chlopaki za odpowiedz i widze ze iedynie serwis bo kluczyk jest nie rozbieralny a nowe programowanie jedynie po zakupi nowego tak to sobie wymyslili.Choc dalej dziwi mnie fakt ze klucz wysyla ponoc dobry sygnal a nie otwiera dlatego troche w nich watpie bo moze to cos z jakims odbiornikiem.Pozdrawiam :hand: [/b]
Opublikowano

KRIS-BMW

jeśli masz to sprawdź jak działa drugi kluczyk

nie wiem jak to jest w e60 ale w e39 jak by całkowicie padło zdalne zamykanie to zawsze moga otwierać kluczem a zapalić musi bo transponder w kluczyku to całkiem coś nie zależnego ani od zasilania ani od sterowania radiowego centralnym zamkiem

Opublikowano
Kluczyk jest nie rozbieralny i posiada akumulator który laduje sie z pierscienia stacyjki. Mialem taki problem z zapasowym kluczykiem ktorego nie uzywałem bardzo dlugo. W servisie powiedziano mi ze kluczyk jest do wymiany a okazalo sie ze po kilku dniach jazdy akumulator w kluczyku naladowal sie i dzila poprawnie tj z okolo 5-10 metrów.
Opublikowano
O.K jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedz ale widze ze jednak serwis bo wszystkiego sprobowalem i nic z tego,jakos dam rade.Pozdrawim
Opublikowano
O.K jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedz ale widze ze jednak serwis bo wszystkiego sprobowalem i nic z tego,jakos dam rade.Pozdrawim

Poczekaj jeszcze, serwis to ostateczność... Posłuchaj Kolegi "Dariuszek" i pojeździj z TYM kluczykiem w stacyjce jakiś czas = powinien się naładować i może mu się poprawi...

...