Skocz do zawartości

czy to moze byc przepływomierz

przemo25

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem nowy mam na imie Przemek mam problem z moją bmką 316i zagazowana. raz po odpaleniu na benzynie nie chciał mi wejsc na obroty, po chwili sie to udało, a na gazie mam cos takiego- jedzie normalnie a tu zachwile zmułka po chwili jest ok! a dzis szok :| dojerzdzam do skrzyzowania na 3 biegu dodaje gazu i nagle zaczyna szarpac samochodem, po dodaniu wiecej gazu jest ok mysle ze to przepływomierz jak go sprawdzic.Dwa razy mi szczeliła na gazie POMOCY :cry2:

Siemka Przemo...

Sprawdz u swoich mogikow od gazu sklad mieszanki.

Z moich osobistych doswiadczen z gazem, wynika ze betki zdecydowanie nie lubia nieprecyzyjnego dawkowania.

A co za tym idzie zarowno zbyt uboga mieszanka,jak i za bogata moze powodowac dziwne jazdy z praca silnika.

Za uboga to juz calkiem mogila bo pada masa rzeczy i wypalaja sie gniazda zaworowe.Za bogata zas powoduje przycieranie wtryskiwaczy benzynowych a pozniej przeklamania sondy lambda.Co zatym idzie po jezdzie na gazie i przelaczeniu na benzyne auto zachowuje sie totalnie odjechanie.

Proponuje pojzedzic sobie dzien lub 2 na PB, warto dolac dodatek do PB wskazany przy instalacji LPG i zoabczyc czy sie poprawi.

Oczywiscie po tym tescie daj znac jakie efekty.

Pozdrawiam

kamil

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)