Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
forumowicze, interesuje mnie temat skóry w e39 sedan... ponieważ żadko kiedy zdarza się dostać naprawde zadbany egzemplarz za przyzwoitą cenę ze skórą... a ja juz mam w miare dobry egzemplarz e39 tylko brakuje mi skóry, tzn nie to zebym płakał z tego powodu bo są zalety braku skóry także... ;) ale zastanawiam się nad założeniem w przyszlosci jakiejs dobrej skórki, z dobrej jakosci w dobrym warsztacie... tzn fotele zagłówki boczki... czy ktoś z was orientuje się jak skomplikowana jest taka operacja? ile się cenią takie warsztaty? jakies komplikacje są po wymianie z autkiem?? czy ktos juz to przechodził?? i czy gra jest warta swieczki? ja ogolnie chcialbym dodac ze raczej nie zamierzam zmieniac predko autka i chcialbym sobie je troche upiekszyc... wiochy nie zamierzam na zewnatrz robic ale cos nie cos bym zmienil... mysle ze najbardziej umili mi to dobra skórka, tylko czy warto i czy stac mnie na to...
Opublikowano

Tez chce wstawic skory, ale co najwazniejsze to:

musisz kupic wszystko czyli:

-cala podloge

-plastiki przy podlodze

-tylna polke

-kokpit i tunel

-plastik na slupki

Do tego nie wiem czy jest juz wyprowadzona instalacja do podgrzewania foteli i elektrycznej regulacji :roll:

Opublikowano
sory nie doczytalem. skoropodobne ok 2500 zl skora 4500-5000, moim zdaniem lepiej poszukac zadbanej orginalnej z elektrycznymi i podgrzewanymi fotelami. Napewno podwyzszy wartosc samochodu...
Opublikowano

Popieram podgrzewane fotele to bardzo fajna sprawa przy skórce. Żałuję, że nie mam jeszcze chłodzenia, przydałoby się latem. :)

Z tym obszyciem foteli skórą masz jakieś wysokie ceny, u mnie obszycie to koszt 2500 zł (z boczkami). Można pokombinować z dermą itp. w miejscach, których się nie dotyka, żeby było taniej.

Ja bym jednak kupił fotele i tylnią kanapę w skórze, boczki może też albo sam obszył. Pamiętaj, że w e39 masz różne rodzaje szycia na fotelach, niektóre nie mają tego poprzecznego szwu idącego przez siedziska. Wygląda to nieciekawie i bardziej się marszczy bez tego skóra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie jak tak czytam to oczom nie wierze !

ładną skóre można kupić za 1000-1500 zł i to z elektryką i nie z anglika

a tu macie cały kompletny środek

http://moto.allegro.pl/item400940984_wnetrze_bmw_e39_szara_skora_kompletne.html

a tu za 4500 coś co chyba jeszcze nie było na allegro

http://moto.allegro.pl/item400324004_bmw_5_e39_tapicerka_skorzana_m5_monitorki_w_zagl_.html

ja moge kupić za 500zł bananowe z elektryką i zastanawiam się czy nie za drogo a Wy tu o kilku tysiącach ...

Opublikowano
no to mnie nieźle podkręciliście tym tematem :D :twisted: niewiedziałem nawet, że ludziska wyczyniają takie cuda jak obszywanie skórami siedzień. Skoro moje siedzisko jest już przetarte to może też się skuszę :) Macie może gdzieś fotki takiej obszytej e39 ?? Jak to wygląda ?
Opublikowano
Mówimy o nowej skórze i usłudze obszycia. :roll2:

Używane fotele to zupełnie inna bajka :)

wiem ! tylko jaki miało by sens obszywanie za pare patoli starych foteli w dodatku z regulacją mechaniczną ?

to znaczy jak masz warsztat tym się zajmujący to widzisz w tym sens :D

ale ja zwykły śmiertelnik nie fundnoł bym moim fotelom skóry za kilka tysięcy bo przekroczyła by wartość mojego szrota :twisted2:

Opublikowano

Ja się obszywaniem nie zajmuje :mrgreen:

Warto jednak wiedzieć, że jeśli ktoś się zdecyduje na obszycie to powinien zwrócić uwagę na jakość skóry, której używa. W innym przypadku można się po roku mocno zdziwić.

Też jestem zdania, że lepiej kupić używane fotele. Nawet jeśli ich stan nie jest idealny, można go przywrócić dużo niższym kosztem.