Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze to witam wszystkich miłośników BMW!!!!!!

Zamierzam kupić e46 320d tą już po lifcie czyli interesuje mnie 150Ps!!

chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego auta tzn jakie są koszty eksploatacji i wogóle bo ekonomia jest dla mnie ważna... słyszałem że słabym punktem tego modelu jest sworzeń zwrotnicy i ile on wobec tego kosztuje ile kosztuje rozrząd itp interesuje mnie wszystko na temat tego auta. Mam zamiar jechać po "3" do niemiec i na co mam wówczas zwracać szczególną uwagę przy zakupie. Alternatywą dla BMW jest audi A4 1.9 ale jest troche droższe i raczej kupie BMW

Dzięki z góry za info Pozdro i szerokości

Opublikowano
.......interesuje mnie wszystko na temat tego auta......

rozumiem, iż funkcji "szukaj" już użyłem i nie znalazłem nic ciekawego na ten temat???

Na pierwszej stronie forum jest kilka tematów dotyczących 2,0d

Pzdr,

Opublikowano

. słyszałem że słabym punktem tego modelu jest sworzeń zwrotnicy i ile on wobec tego kosztuje ile kosztuje rozrząd

sworzen wachacza a nie zwrotnicy w oryginalnym wachaczu sworzen jest nie wymienny dopiero kupując wachacz firmy np. meyle za ok 360pln sworzen w nim jest wymienny . natomiast rozrzad jest na łancuchu i mysle ze nie bedziesz musiał w niego ingerować. zwrocic musisz uwage na stan techniczny , czy nie był po dzwonie , wazna jest historia samochodu -serwis, a i w tych modelach czasami turbo pada , jak trafisz dobry model to bedziesz zadowolony , na rynku jest duzo zamiennikow wiec koszty eksploatacji beda porownywalne z autami innych marek tego segmentu

Opublikowano (edytowane)
a i w tych modelach czasami turbo pada

320d i turbina :?: :?: :?:

pierwsze słyszę :lol:

hmm nie do konca wiem o co Ci chodzi w tym poscie....

są dwie opcje: 320d i turbina? (znaczy ze sie nie psuje)

320d i turbina? (znaczy ze nie ma)

do opcji pierwszej...to nie wiem...u mnie jeszcze dziala

:mrgreen:

a do opcji drugiej podaje link :mrgreen: ----> http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS72&mospid=47635&btnr=11_2111&hg=11&fg=50

pozdrawiam!

Edytowane przez majkeld69
Opublikowano
Tą co ja jeżdżę z 99r. nie ma. Może się mylę ale nie słyszałem w 320d o turbinie.

Isn't it ironic? Don't cha think? :mrgreen: :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Tą co ja jeżdżę z 99r. nie ma. Może się mylę ale nie słyszałem w 320d o turbinie.

Co wy w ogóle piszecie, albo sobie jaja robicie, albo jesteście tacy głupi.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Co wy w ogóle piszecie, albo sobie jaja robicie, albo jesteście tacy głupi.

Może nie od razu głupi bo ktoś się może obrazić. Ale faktem jest że jak się nie wie czy 320d ma czy nie ma turbiny-to się nie wypowiada na jej temat.

Wracając do pytania. Samochód, jak na swoją dynamikę jest bardzo ekonomiczny. Nie wiem jakie są słabe punkty zawieszenia, ale mówi się że jest mocniejsze niż w A4. Ja mam mieszane uczucia co do tego samochodu bo przejechałem 7tys km i wydałem 2500 zł na naprawy (a dużo robiłem sam, inaczej było by 4000). ale jak czytam forum to przypadłości mojej buni nie są częstymi. A naprawdę cięzko jest kupić auto tak ładne, dynamiczne i oszczędne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę że podobnych tematów na forum jest wiele. Autorowi proponuję poświęcić nieco swojego czasu na ich przestudiowanie, zamiast zakładać kolejny.....

ZAMYKAM

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.