Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zabrac sie do polerowania przedniej szyby, chodzi o to ze jest juz troszeczke porysowana i zaczyna to przeszkadzac szczegolnie w czasie jazdy w nocy i wieczorem, najgorzej jest jak sie z kims mijam....Tylko problem jest taki ze nie wiem jakiej pasty uzyc zeby byl efekt, w sklepach jest ich sporo i nie wiem ktora wybrac??? :think: Moze ktos z was juz to robil i moze polecic jakis dobry srodek, oraz opisac krotko sposob polerowania :?:

Z gory dziekuje i pozdr!!!

Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
Mam zamiar zabrac sie do polerowania przedniej szyby

Ja też.

Poczytałem sporo i mój plan jest następujący:

1. papierem ściernym drobnym na mokro polerować porządnie całą szybę (podobno ok. 3 godzin pracy). Po tym zabiegu, cała szyba będzie matowa :jawdrop:

2. zwykłą pastą do polerowania polerować szybę ok. 3-4 razy. Cała rzecz polega na tym aby polerować szybę pastą jak wyschnie na szybie. Wtedy to daje najlepszy efekt. Sprawdziłem takie polerowanie na szybie plastykowej od zegarów - działa :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=85351

Jest to ciężka pracy a więc planuję to zrobić etapami bo mięśnie mogą nie wytrzymać :cry: aby samochód nie został nieruchmiony z powodu braku widoczności przez szybę jeśli podam się po polerowaniu paperiem ściernym.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Tylko jest jedno,małe,ale...polerka szyby zmienia jej optykę...Bałbym się takim czymś jeździć.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Tylko jest jedno,małe,ale...polerka szyby zmienia jej optykę...Bałbym się takim czymś jeździć.

Dokładnie tak - ludzie spolerujcie sobie pod sufitem - niedługo zaczniecie regenerować wystrzelone poduszki, napinacze pasów, spawać klocki hamulcowe, nitować okładziny hamulcowe na szczękach itd.....

Do kolegów RobertS oraz pawelec2410 - jak już tą szybę spolerujecie - to pomalujcie srebrem - będziecie mięli lustro :duh: :duh: :duh:

P.S. Szybę się wymienia na nową - koszt z wymianą około 400zł

Pzdr,

Opublikowano

sssssssssssssssssssłusznie....... :duh:

dzięki za podpowiedź.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano

no nie do konca.... Jesli sa szybie delikatne rysy to mozna szybe polerowac , jesli sa rysy głebokie to tylko wymiana. wezcie pod uwage ze na nierównosciach powierzchni szyby swiatlo bedzie sie najbardziej zalamywac i wtedy optyka szyby jest zmieniona. wiec lepiej sprobowac polerki drobnych rys niz z nimi jezdzic. podaje artykuł odnosnie tematu ---> http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/przejrzec-na-oczy,969466

pozdrawiam