Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie! Mam pytanko co do Sondy lambda do mojego auta E46 323i 1999r. Troche slabo sie sprawowal, wiec bylem dzis na kompie i pokazal ze jedna z sond lambda nie dziala... niewiem czy wszystkie sa te same czy sie czyms roznia...?? jest to sonda po lewej stronie silnika calkiem na dole... tyle wiem. Mozecie mi pomoc znalezc jaka to sonda, jakie ma numery, jak to sie wymienia i wogole, cokolwiek by mi pomoglo w rozpracowaniu tego problemu... Z gory dziekuje i pozdrawiam!!
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano
najpewniej i najszybciej będzie zadzwonić do serwisu BMW i poprosić o udzielenie takiej informacji - wystarczy że podasz numer nadwozia... miałem kiedyś podobny problem z dyfrem w moim BMW niewiedziałem jakie ma przełożenie... - zadzwoniłem i w 5 min wszystko było już jasne.
Opublikowano
dzieki! nie zabardzo jednak wiem jak tego szukac... :/ Niewiecie moze ile tych sond jest (bo wiem ze wiecej) i czy wszystkie sa te same...??
Opublikowano
są 4 sondy: dwie na kolektorze wydechowym i dwie nizej przed katalizatorem, wszystkie są takie same. Miałem ten sam problem, ze jedna dawała zły sygnał na kompa latałem, szukałem sond, a okazało sie ze była po prostu odkręcona, sprawdź najpierw to
Opublikowano
2 przed katem sa te same i 2 za katem tez sa te same, a nie wszystkie 4 takie same... Problem rozwiazany, za sonde dalem 109euro, cena jeszcze ujdzie... ;) pozdr!