Skocz do zawartości

Pierwsze ringi jakie za ile i od kogo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Myślę o wsadzeniu do mojej bumy tych lamp?Czy ktoś miał doczynienia juz z nimi?jak to wyglada ,montuje sie i wytrzymuje trudy codziennej jazdy?Wydaje mi sie ,że to mampy raze z migaczami ale sam nei wiem.Jeśli ktos juz montował takie lampy do swojej e46 to prosze o jakies fotki.Zgóry dzięki. Edytowane przez w4co
Opublikowano
witam! kupilem same ringi na ebayu za 7 euro ;D Jeszcze nie doszly, ale jak beda to sie moge odezwac i pochwalic doswiadczeniami... ;) pozdr!
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano
a to Ci powiem ze juz nieraz na zywo widzialem i strasznie chalowo to wyglada... :/ Az za mozno sie w oczy rzucaja... Zupelnie nie w moim guscie (wiocha). psuje wizerunek auta a do tego sa drogie... Sprobuj moze najpierw tak jak ja, same ringi, nie kosztuja duzo... zreszta, zobaczymy efekty jak moje ringi dojda... ;) Pozdr!
Opublikowano
Polecam raczej oryginały... z niektórymi zamiennikami są problemy np. parują... Poszukaj na Allegro może znajdziesz coś w atrakcyjnej cenie.
Opublikowano
Nie bierz tego paruja, slabo swieca,i ustawienie ich daje duzo do myslenia nie polecam ,poniewaz tego typu lampy kupowalem dla kolesia i nie jest on zadowolony jezeli chodzi o sprawy techniczne natomiast wyglad to juz rzecz gustu
Opublikowano

Mega lipnie wyglądają, jak wszystkie podróbki. Tutaj przykład z E39 (zapewne sonary za 800 zł):

http://img84.imageshack.us/img84/7892/sspb0.png

Opublikowano
No rzeczywiście porażka ale te moje jakoś lepiej wyglądaja (bez auta przynajmniej)dlatego zalezy mi na tym zeby znależc zdjecie e46 na takich wlasnie lampach.Wlasnie takiego efektu jak tu kolega poprzednik przedstawil boje sie najbardziej.Moze mi cos polecicie jak niedrogo zorganizowac dobrze wygladajace lampy.
Opublikowano
hahaha... _kris_ dobra ta fotka, dokladnie tak wygladaja samochody na tych chinskich lampach...
Opublikowano

Przestraszyliście mnie na amen.Efektem jest rezygnacja z tych soczewek.Plany natomiast są następujące:

-do oryginalnych lamp ringi - ice blue,

-xenony lub bixenony - 5000 lub 6000 k,

Tyle co do oświetlenia.Teraz proszę o jakieś porady jaki zestaw "xenoprzerobowy" kupić i jakie ringi żeby nie wyglądały jak świetliki które zamknąłem w lampie a żeby jasno świeciły.i ile takie patenty mogą kosztować?

Opublikowano
na forum glasza sie kolega co handluje ringami typu CCFL ponoc jasno swieca... Kuzyn kupil z tej tanszej polki na allegro i w nocy efekt bomba, a w dzien raczej sie nie rzucaja ale i tak do niczego Ci sie nie przydadza... Ja moje tez z tych tanszych kupilem, mysle ze bedzie ok... ;)
Opublikowano
Pablo jak juz zamontujesz ringi to wklej jaks fotke do tematu i link do allegro lub ebay.Dzięki z góry
Opublikowano

Jeśli muszą być już te ringi-samoróbki to chyba jedynym dobrym pomysłem jest CCFL. Nie kupuj czasem tych za 79 zł z allegro. :D

Mimo wszystko i tak najlepszy będzie orginał. Samoróbka to zawsze samoróbka, czyli podróbka. :8) Widziałem zamontowane CCFL'e w lampach E39 sprzed liftingu i mnie osobiście nie przekonują, chyba że w ramach zastąpenia orginalnych żółtych ringów w orginalnych lampach białymi CCFL'ami, ale są różne gusta.

Co do koloru to ringi muszą być koloru albo białego, albo żółtego. Niebieskie, czerwone itp. odpadają, chyba że na chwilę na zlot, bo będzie problem z policją. :D

Opublikowano
Polizei to zawsze problem zrobi...tylko im to przeszkadza.Wracając do tematu to może podacie jakiegoś linka do porządnych ringów na allegro?Full tego jest ale czy jakość idzie w parze z ceną to sam nie wiem bo czasami trafią się tacy co sprzedają ten sam sprzęt drożej co inni i tym samym mozna sie naciąć.
Opublikowano

Z cala odpowiedzialnoscia moge polecic tego uzytkownika:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3900206

Facet jest uczciwy, slowny i wie co robi :) Wymienil mi moje zwykle lampy na bi-xenon a w gratisie zamontowal ringi i poprawil urwany zaczep w kierunkowskazie :D (mozna sie powolac na Pawła Pomorskiego ;).

Zakup ringow polecam ze strony: http://www.insideperformance.de/onlineshop/index.php/cPath/1_4

Wraz z przesylka 99Euro i w 7 dni beda u Ciebie. Do tego super pomoc posprzedazna (mi padl jeden konwerter i wymienili go za free) :)

Aktualnie kupilem kolejne ringi do touringa mojej zony i juz sie ustawilem z facetem z Lodzi na zakup kolejnych lamp bi-xenon do touringa :)

Koszt lamp do Compact z montazem 1400zl, podobnie bedzie do touringa.

Pozostaje jeszcze zakup i zalozenie retro-kita spryskiwaczy do xenonow. W ASO po znizkach oryginalny zestaw kosztuje okolo 750zl brutto + montaz we wlasnym zakresie. Jesli chcesz wymontowane z innych aut to tu polecam uzytkownika: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4041736. Od niego kupilem uzywany silniczek tylnej wycieraczki (W ASO ponad 800zl u niego z przesylka 220zl), elementy tapicerki bagaznika. Czlowiek slowny i rzeczowy :)

Nie polecam za to zestawow HID. Podczas okresowego badania technicznego z miejsca zabieraja dowod, chyba, ze ma sie znajomosci lub "posmaruje" (fe!). Tu akurat temat zglebilem w 2 roznych miejscach w stolicy.

Opublikowano (edytowane)
Nie polecam za to zestawow HID. Podczas okresowego badania technicznego z miejsca zabieraja dowod, chyba, ze ma sie znajomosci lub "posmaruje" (fe!). Tu akurat temat zglebilem w 2 roznych miejscach w stolicy.

Bzdura. :duh: Zdarza się, że mają pretensje nie za HID (bo to taki sam ksenon jak orginalny), ale za zbyt wysoką barwę światła (np. 8000k czy 10000k w górę). Wiadomo przecież, że HIDy są sprzedawane w różnych "kolorach", jak ktoś przyjedzie z granatowymi albo fioletowymi HIDami to na pewno będzie miał problem :)

Edytowane przez _Kris_
Opublikowano
Witam na allegro znalażlem takie ringi.CCFL .sprzedawca zarzeka sie ze swieca 10 x jasniej od LEd i wida c je w dzien.Brał ktos cos u niego?

http://www.allegro.pl/item398695613_ringi_bmw_e36_e46_e38_e39_e30_e32_e30_10xjasniej.html

To kolega z tego forum. W tym temacie kilkustonnicowym o CCFLach masz jego posty i ogólną dyskusję. Ja teżpenie od niego wezmę.

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.