Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po wymianie amorków stan zawieszenia w mojej beemce jest prawie idealny...

Prawie, bo mam wyciek z maglownicy :evil:

Spec w Centrum Kontroli Pojazdów, stwierdził że nie ma co jej jak to nazwał :arrow: " dokręcać ", :arrow: tylko poszukać nowej albo dobrej używki...\

Więc mam pytanie, czy każda maglownica będzie pasowała z e 36 :?:

Jak tak, to naco zwracać uwagę przy kupnie używki.

A jak kupić nową to orginalną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie też ciekła maglownica, dokładnie przy wężykach, jeden mechanik powiedział, że trzeba całą wymieniać a pojechałem do Carmana i mi za 15zł uszczelki wymienili na tych wężykach i po dzień dzisiejszy śmigam bez żadnych wycieków :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A no chyba ze tak... Używanej to chyba nie dasz rady sprawdzić, może ewentualnie regeneracja... Wszystko zależy jak długo chcesz jeździć tym autkiem jeszcze i JAK. :)
Opublikowano
Moja jest już w stanie agonalnym więc wymiana uszczelek raczej w grę nie wchodzi... :evil:

mac, mam pytanko, a wlasciwie prosbe - napisz jak juz znajdziesz maglownice (pewnie uzywana) i za ile ja kupiles i gdzie. Domyslam sie, ze do Twojej 320-tki jest maglownica ze wspomaganiem.

Moze ktos wie, czy z E46 bedzie pasowac maglownica do E36?

Pozdro,

Raf

Opublikowano
Witam.

Po wymianie amorków stan zawieszenia w mojej beemce jest prawie idealny...

Prawie, bo mam wyciek z maglownicy :evil:

Spec w Centrum Kontroli Pojazdów, stwierdził że nie ma co jej jak to nazwał :arrow: " dokręcać ", :arrow: tylko poszukać nowej albo dobrej używki...\

Więc mam pytanie, czy każda maglownica będzie pasowała z e 36 :?:

Jak tak, to naco zwracać uwagę przy kupnie używki.

A jak kupić nową to orginalną?

Moim zdaniem nie warto inwestowac w niewiadomego stanu uzywke,

tylko najlepiej oddac wlasna do regeneracji. W Warszawie jest

warsztat ktory robi to za 350PLN (plus montaz i demontaz) i masz

na to gwarancje. Dostajesz wlasna maglownice, z wymienionymi

wszystkimi czesciami, tloczkami, uszczelkami pierscieniami i co

tam jeszcze przychodzi. Zestaw naprawczy pochodzi od producenta

przekladni i nie jest to zadna manufaktura.

Niestety nie moge znalezc adresu pamietam ze to bylo na Jelonkach

a adres wzialem z Panoramy Firm.

ale jeszcze poszukam

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Jak znajdziesz adres to będe wdzięczny, ale tez sie zastanawiam nad używką z jakiegoś rozbitka...
Opublikowano
Jak znajdziesz adres to będe wdzięczny, ale tez sie zastanawiam nad używką z jakiegoś rozbitka...

Don't.

Szczegolnie jesli auto bylo trafione w przod, a tego dokladnie nie wiesz.

Jesli przekladnia byla uderzona od strony jednego z drazkow to

NA BANK po paru tysiacach przebiegu zacznie przeciekac i pojawia

sie luzy. Sprawdzalem to - nie powtarzaj moich bledow :)

No chyba ze wiesz skad przekladnia jest dokladnie wzieta, z jakim

przebiegiem itepe.

Adres bede mial jutro, u kumpla zachowalo sie ksero strony z adresem

i telefonem.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano

Don't.

przebiegiem itepe.

i telefonem.

Cześć, udało Ci się znaleźć namiary na ten warsztat na Jelonkach gdzie regenerują maglownice?

Opublikowano

Don't.

przebiegiem itepe.

i telefonem.

Cześć, udało Ci się znaleźć namiary na ten warsztat na Jelonkach gdzie regenerują maglownice?

Nie moge znalezc, ale znalazlem namiar do warsztatu ktory

regeneruje przekladnie bryłowe (nie maglownice) pamietam

ze oni podali mi namiar do tego drugiego warsztatu ktory

gdzies jest obok na Jelonkach (powiedzieli ze dadza namiar

"do sasiadow") mysle ze da sie od nich ten numer wyciagnac

"Zarzycki" Autoserwis

ul. Duracza 11 m. 144

01-874 Warszawa

tel. 022 6661069

Oferta

Regeneracja przekładni kierowniczych, bryłowych, wspomaganie, mechanika pojazdowa wszystkie typy.

Nie pamietam neistety nazwy ulicy ale w tym serwisie Zarzycki

powinni wiedziec/

o mam Warszawa ul Slomiana 16 tel 665 21 08

masz jeszcze pare numerow

773 74 06

602 463 983 warsztat na Strzeleckiej

powinno dac rade w jednym z nich

Opublikowano
Dzięki wielkie :-) czyli ten na Slomianej - to wlasnie warsztat na Jelonkach, jak rozumiem.

Namiary inne sie przydadza. Sprobuje podzwonic.

Pozdro,

Rafal

Tak Slomiana to na Jelonkach ten, tam chcieli 350pln (bez de/montazu)

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz u mnie jest problem z przekładnią... jest luz ale nie ma wycieków, czy wtedy pomoże regeneracja? Za nową chcą 3500 więc odpada, mam propozycję używanej z gwarancją na 6 miesięcy za 1000 no i z tego co tu wyczytałem może regenracja mojej. Czy ktoś z Was już regenerował przekładnie jak miała luz i jakie były efekty i koszta? Dzięki za wszelką pomoc!! A i jeszcze mam luz na sworzniu, ile taka wymiana wraz z częścią powinna kosztować żeby nie przepłacić? :)
Opublikowano

Dołączam się do prośby moją ktoś dokręcił przed sprzedażą i nie mam luzów ;) ale też nie mam efektu prostowania kierownicy (jak lekko skręce to mi juz tak zostaje i trochę sciaga w prawo).

Pozostaje mi regeneracja lub wymiana na używkę..

pozdrawiam

marciano

Opublikowano

Tak jak Psychop napisał - polecam ten zakład robiłem tam maglownice do Forda dali 6 miesięcy gwarancji a ja prześmigałem na niej ponad 2 lata, jak sprzedawałem samochód nadal było zero luzów i wycieków zapłaciłem w 2000r 300pln oto stronka http://www.kiesler.fdf.pl/. ale ceny mają różne, zależy od modelu np. za regeneracje magla do Audi A6 chcieli 1000pln netto :shock: (nowa koszyuje ponad 6 tys pln :duh: )

Marciano jak Ci kierownica nie odbija to biegiem musisz to poluzowac bo może coś strzelić w przekładni, a napewno wytrze się bardzo szybko i luz znowu powstanie, skoro kierownica nie odbija na wspomaganiu to wyobraś sobie z jaką siłą musi być dokręcona skoro czujesz to poprzez przekładnie i wspomaganie

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak czysto teoretycznie to czy sami zdjęli maglownice czy musiałeś gdzie indziej zdjemować i oni tylko regenerowali? Musze tam podjechać to się dowiem co i jak :)
Opublikowano
Tak czysto teoretycznie to czy sami zdjęli maglownice czy musiałeś gdzie indziej zdjemować i oni tylko regenerowali? Musze tam podjechać to się dowiem co i jak :)

Ja im zawoziłem magiel już wyjęty, ale z tego co wiem to wyjmowali magle i montowali spowrotem, niestety to było 5 lat temu więc nie wiem jak jest teraz

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok. Już wiem wszystko. Dzwoniłem i powiedzieli że trzeba im przywieźć wymontowaną z samochodu i koszt do 350zł a gwarancje dają na 6 miesięcy więc teraz tylko potrzebuje kogoś kto by mi wyjął tą przekładnie. Macie znany jakiś warsztat w okolicach żoliborza jelonek bemowa?
Opublikowano

hey,

widze ze temat krąży wokol wspomagania i chcialem sie zapytac czy istnieje mozliwość zamontowania wspomagania do e36 w ktorej seryjnie nie bylo zamontowane (mam takie indywiduum :cry2: ). Jesli tak to co bylo by mi potrzebne i jakiego rzedu za to byla by sumka? Mysle ze czesci uzywane bo nowe to pewnie cena calego mojego samochodu :shock:

• Członkowie klubu
Opublikowano
widze ze temat krąży wokol wspomagania i chcialem sie zapytac czy istnieje mozliwość zamontowania wspomagania do e36 w ktorej seryjnie nie bylo zamontowane (mam takie indywiduum :cry2: ). Jesli tak to co bylo by mi potrzebne i jakiego rzedu za to byla by sumka? Mysle ze czesci uzywane bo nowe to pewnie cena calego mojego samochodu :shock:

Zobacz tu:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=760

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8997

Co prawda dotyczy to E30 i informacji jest mało ale na początek lepsze to niż nic...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Witam

I ja sie dolacze skoro mowa o maglownicy ......

Ja u siebie przerabialem ten temat jakies 2 lata temu fakt ze robilem to sam ale do dzis dziala z tego co piszecie ze regeneruja za 300-350pln to moim zdaniem nie takie duze pieniadze sam komplet naprawczy a dokladniej uszczelniajacy do calej maglownicy E36 w serwisie koszt 200zl do tego trzeba dolozyc dwie tulejki teflonowe (te ktore odpowiadaja za luz listwy wewnatrz maglownicy) lepiej zregenwrowac niz kupic uzywke ktora nie wiadomo ile posmiga......

Wojz
Opublikowano

uffff, bylem na przegladzie i panowie stwierdzili luz na maglownicy, znalazlem firme z wesolej ktora regeneruje przekladnie ze wspomaganiem... zaspiewali 1000zl netto za regeneracje w e36 :duh: lekko wymieklem.

Wchodze na forum i prosze jaka mila wiadomosc... Ciekawe tylko dlaczego w ASO jak stwierdzili luz od razu nie powiedzieli ze sa zestawy naprawcze ?

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam luz na przekładni i Panowie w Aso powiedzieli że to zaden problem, jedyne 3700zł za nową i już :D Hehehe

Ale nie ma tak dobrze!!

Umówiłem się na poniedziałek w warsztacie który poleca MisiekWawa, Maciezysz. Za zdjęcie i założenie 120zł więc chyba nie dużo. Później zdjętą zawoże na ul. Słomianą i tam za 350zł robią regeneracje i daję gwarancje na 6 miesięcy. Więc spoko :)

Później oczywiście dobrze jest zrobić całą geometrię że jak juz nie masz luzów to profilaktycznie warto wszystko ustawić.

Opublikowano
...Marciano jak Ci kierownica nie odbija to biegiem musisz to poluzowac bo może coś strzelić w przekładni...

Az tak zle nie jest ;) chodzi o to, ze nie prostuje. Przy jezdzie na wprost jest wrazenie myszkowania po drodze, po skrecie kierownica odbija normalnie.

Nie wiedziałem co to jest zmieniłem na nowe opony, zbieznośc ustawiona a on dalej myszkuje z tendencją do ściągania w prawo. Dopiero mechanik mi powiedział, ze maglownica skręcona.

pozdrawiam

marciano

• 2 lata później...
Opublikowano

Co znaczy, że maglownica skręcona ?. Może ktoś mnie wyjaśnić czy to groźna usterka.

Troszkę dziwnie moje bmw 520i rocznik 1986 się zachowuje - mocno odbija mnie kierownicą jak jest jakaś nierówność. I wydaje mnie się, że gdybym tak nie trzymał jej zbyt mocno, to pojechał by gdzie chce. Nie ma luzów i badania techniczne przeszedł, bez problemu. Mam wrażenie jak by pływał, a może tak ma być - zaznaczę że kiedyś były właściciel w przód go nieźle przydzwonił, ale dało się to wszystko zrobić :doh:. Muszę sprawdzić ciśnienie w kołach, bo może to jest przyczyną ?.