Skocz do zawartości

Odkrecenie połosi , demontaz dyfra - jak ? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

W moim Z3 (tylne zawieszenie jak w E36 compact) musze wymienic tuleje mocujaca dyfer, musze wyjac caly dyfer (tuleja jest wprasowana w obudowe dyfra) , ale jest problem bo "meskich torxow" na ktore sa przykrecone polosie od strony dyfra za nic nie moge ruszyc :shock: . Nie wygladaja na zardzewiale. Tam jest normalny prawy gwint prawda ?

Mam dosyc krotka grzechotke z nasadka torx, i nie moge nia za nic ruszyc zadnej z tych srub . Jak Wy sobie z tym poradziliscie ?

Palnikiem troche sie boje tam podgrzewac, bo pewnie stopilby sie jakis simering uszczelniajacy dyfer, czyz nie myle sie ?

dzieki z gory za pomoc

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Jak masz krotka grzechotke to hmm.. coz musisz dolozyc przedluzke (kawalek rury) i dzwignia zadziala

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

Opublikowano

Mam grzechotke z raczka powleczona gruba guma i nie da rady zalozyc na to badziewko rurki :( .

Ale mam pytanie u Was te sruby takze tak mocno byly skrecone ? :duh:

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jak kiedyś odkręcałem w E36 to poszło bez zbytniego problemu. Myśle, że musisz podejść siłowo, a gdyby nawet się urwały to w to co są wkręcone da się wyjąć bez problemu z dyfra, a śruby przechodza 'na wylot' więc z wykręceniem oberwanego kawałka nie powinno być problemu.