Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok rozumiem, zakup się nie udał. Ale dlaczego nie sprzedasz? :doh:

Za 4 miesieczne E70 z ksiazka gwarancyjna wypchana naprawami to ile dostane? 50%? Kupilbys takie auto? ;) Badzmy realistami, a nie ksieciami z bajki.

Widac nagrzeszylem i Bog pokaral...

Naprawy naprawami, ale najgorsza to ta kultura, wlasciwie bardziej by tu pasowalo kolokwialne okreslenie "kulturwa" pracy silnika i halas jaki wytwarza na zewnatrz jak i w kabinie.

/DP

Nie wiem jak Ty, ale ja księciem z bajki nie jestem ;) A nie możesz wystosowac jakiegoś pisma do BMW Polska o wymianę wadliwego egzemplarza? Albo przynajmniej silnika?

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
A nie możesz wystosowac jakiegoś pisma do BMW Polska o wymianę wadliwego egzemplarza? Albo przynajmniej silnika?

oczywiscie, ze może. Po czym BMW Polska bardzo uprzejmie odpisze, ze nie widzi podstaw do wymiany czegokolwiek na nowe, bo za kazdym razem auto jest naprawiane w serwisie i wyjezdza z niego sprawne (a to, ze chwile pozneij sie cos innego sypie, to juz inna sprawa).

Wymienic by mogli raczej w wypadku, gdyby jakiejs jednej usterki permanentnie nie dalo sie usunac, pomimo wielu prob.

Opublikowano

przestawianie licznika jest legalne i kazdy moze to sobie robic do woli. Nielegalne jest tylko wprowadzanie w błąd nabywcy, twierdzac ze jest to przebieg oryginalny. Jesli zdejmiesz sobie 200kkm z licznika i powiesz kupujacemu o tym, nie ma w tym nic zlego ani nielegalnego

No jasne, a wiekszosc klientow robi to po to, zeby cieszyc sie malymi wskazaniami licznika, nie? Tak sobie cofaja liczniki o 100.000 km dla poprawienia sobie humoru podczas jazdy? :duh:

Wlasnie dlatego zostaly te uslugi w de zdelegalizowane.

nie zrozumiales zartu, trudno. Jezdzilem benzyną pare lat i dobrze mi z tym bylo, teraz jezdze dieslem i tez jest ok

No jak to mial byc zart...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
A nie możesz wystosowac jakiegoś pisma do BMW Polska o wymianę wadliwego egzemplarza? Albo przynajmniej silnika?

oczywiscie, ze może. Po czym BMW Polska bardzo uprzejmie odpisze, ze nie widzi podstaw do wymiany czegokolwiek na nowe, bo za kazdym razem auto jest naprawiane w serwisie i wyjezdza z niego sprawne (a to, ze chwile pozneij sie cos innego sypie, to juz inna sprawa).

Wymienic by mogli raczej w wypadku, gdyby jakiejs jednej usterki permanentnie nie dalo sie usunac, pomimo wielu prob.

Kto nie próbuje, ten nie osiąga celu. Proste.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Witam ponownie

Dziękuje stinger:). Dałem troche więcej. Ze wszystkimi opłatami wyniosła mnie ok. 145k. Moja jest z 05.2006r

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, nie piszcie takich cen bo mi się słabo robi. Za te pieniądze można mieć dwie 530i z 2006 roku.
Opublikowano
Panowie, nie piszcie takich cen bo mi się słabo robi. Za te pieniądze można mieć dwie 530i z 2006 roku.

No tak od Ciebie... Może gdyby to było forum związane z tematami, którymi zajmuje się moja firma też bym się reklamował.

A może jednak nie każdy chce miec ubogą wersję z USA z milami i po zalaniu? Może nie każdemu chce się pierdzielic z niedziałającą nawigacją i radiem albo miec nieładne pomarańczowe lampki obrysowe (czy jak to się zwie)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ubogi i po zalaniu to może jesteś Ty ale nie auta, które można sprowadzić z USA za pieniądze o których pisałem. Zabolało Cię to widać, że są ludzie odważniejsi i za połowę tego co Ty wydałeś kupują podobne auto, ale to już Twój problem. Jak widać jesteś wychowany na legendach.. ok.

Nawigacje działają, radia też.. a jeżeli wg Ciebie likwidacja świecących obrysówek albo nawet wymiana całych świateł przednich nie jest warta oszczędzenia 50 czy 70 tys zł to.. hm.. nawet szkoda komentować.

Jeżeli wolisz wydać 140 tys i mieć diesela z Europy bo się boisz aut z USA to ok, Twoja wola, ale nie wymyślaj nieistniejących problemów bo przez takich opowiadaczy legend potem ludzie gadają głupoty dookoła.

Opublikowano
Ubogi i po zalaniu to może jesteś Ty ale nie auta, które można sprowadzić z USA za pieniądze o których pisałem. Zabolało Cię to widać, że są ludzie odważniejsi i za połowę tego co Ty wydałeś kupują podobne auto, ale to już Twój problem. Jak widać jesteś wychowany na legendach.. ok.

Nawigacje działają, radia też.. a jeżeli wg Ciebie likwidacja świecących obrysówek albo nawet wymiana całych świateł przednich nie jest warta oszczędzenia 50 czy 70 tys zł to.. hm.. nawet szkoda komentować.

Jeżeli wolisz wydać 140 tys i mieć diesela z Europy bo się boisz aut z USA to ok, Twoja wola, ale nie wymyślaj nieistniejących problemów bo przez takich opowiadaczy legend potem ludzie gadają głupoty dookoła.

Po zalaniu nie, bo tylko jednego drinka dzisiaj wypiłem :wink: Co do stanu mojego konta nie mam zamiaru Tobie się zwierzac.

A jeżeli kupiłem moje auto za równowartośc trzech Twoich e60? Może miałem kaprys wyjechac z salonu autem? Choc nie było ono zupełnie nowe. Może w tym czasie, który ktoś stracił, gdy sprowadzał sobie auto z USA i dostosowywał je do europejskich wymogów ja odrobiłem sobie tą różnicę? Co Ci do tego?

A co do "bogactwa" amerykańskich aut: jeżeli dla kogoś BMW wyposażone w skórzaną tapicerkę jest bogatą wersją, no to przepraszam...

P.S. Silny marketing masz :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pisząc "ubogi" miałem na myśli wyposażenie (w końcu Ty to miałeś na myśli), ale to faktycznie nie ma co wnikać. :wink:

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli uważając, że wersje europejskie są lepiej wyposażone. Przeczytałem co kolega wypisał o swoje 530d i poza kilkoma M to nie ma nic nadzwyczajnego czego nie można mieć w USA. Nawet w sensie M, to większość 530i w USA ma sportowe fotele i zawieszenie, el. siedzenia, skóry itd. Nawigacja jest faktycznie rzadkością, ale akurat Ty jako osoba jeżdżaca po naszym kraju pewnie wiesz najlepiej, że BMW do tej pory nie wypuściło polskich map (na szczęście chłopcy z forum już nadrobili zaległości BMW :) ).

W USA nie spotkasz BMW z klimą na korbę albo bez skór, co w Europie jest normą, szczególnie w 525d a i często w 530d.

Jeżeli ktoś nie chce auta lekko uszkodzonego i chce mieć 100% pewności to bardzo ładnie wyposażone 530i z 2006 roku z m.in nawigacją Professional, M pakietem (sportowe zawieszenie, fotele, 18" fele) i przebiegiem 60 tys km można kupić od dealera za 28 tys $. Na gotowo z wszystkimi opłatami i kosztami masz je w Polsce za około 100 tys zł. Jeżeli nadal uważasz, że lepiej kupić 530d za 145 tys zł (i często z kręconym licznikiem i książką serwisową z allegro) to ok, Twoja sprawa, ale nie krytykuj czegoś o czym nie masz pojęcia. :wink:

Opublikowano
Moja nie ma kręconego licznika ani książki z allegro więc...;) No nie wiem, to może źle trafiałem, gdy przeglądałem oferty z USA, bo większośc aut nie miało nawet foteli sportowych, nie mówiąc już o komfortowych. Nie miały także chociażby klimy rozszerzonej, tylko zwykłą, gdzie są pokrętła plastikowe, nie mówiąc już o rzeczach typu dostęp komfortowy czy Logic7.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co to jest klima rozszerzona? Myślałem że w E60 jest tylko manualna albo automatyczna.

A co do BMW w USA to wejdź sobie po prostu na http://www.bmwusa.com/ i wejdź w konfigurator, sam zobaczysz co można dorzucić a co jest standardowo itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylne poduszki oczywiście można zamówić, ale Ty wiesz lepiej.

Po co komu w USA funkcja TV? Po co w Europie już komu funkcja TV jak analogowo nadają pojedyńcze ostatnie stacje??? Niedługo to zniknie w ogóle pewnie.

Co do wentylowanych foteli i domykania drzwi.. w ilu E60 a tym bardziej E90 z Niemiec masz takie opcje????? Jak ktoś chce wypasa na maksa to kupuje 7kę a nie E90 z wentyloanymi fotelami :mad2: . Czepiasz się detali, szczególnie, że nie mówimy o różnicach finansowych rzędu 10 tys tylko 40-50 tys zł.

Opublikowano
Tylne poduszki oczywiście można zamówić, ale Ty wiesz lepiej.

Po co komu w USA funkcja TV? Po co w Europie już komu funkcja TV jak analogowo nadają pojedyńcze ostatnie stacje??? Niedługo to zniknie w ogóle pewnie.

Co do wentylowanych foteli i domykania drzwi.. w ilu E60 a tym bardziej E90 z Niemiec masz takie opcje????? Jak ktoś chce wypasa na maksa to kupuje 7kę a nie E90 z wentyloanymi fotelami :mad2: . Czepiasz się detali, szczególnie, że nie mówimy o różnicach finansowych rzędu 10 tys tylko 40-50 tys zł.

Chłopcze malowany, chłopcze kolorowy, bardzo chcesz zaimponowac (nie wiem komu) swoją wszechstronną wiedzą, niestety - jak widac - nie odrobiłeś pracy domowej.

W E60 nie ma W OGÓLE klimy manualnej, jest jedynie opcja zwana "klimatyzacja automatyczna" oraz "klimatyzacja automatyczna o rozszerzonym zakresie funkcji". Poza tym jesteś w błędzie twierdząc, że mało które E60 z Niemiec ma wentylowane fotele, bo właśnie sporo piątek ma takową opcję.

Co do TV... istnieje przystawka DVBT do telewizji cyfrowej i nie ma żadnego problemu z odbieraniem takiej telewizji, jedynie w Polsce w niewielu miastach póki co to działa.

A najlepsze jest stwierdzenie "jak ktoś chce wypasa na maxa to kupuje 7ke". Czyżby? Nie każdemu jest potrzebny tak duży samochód, poza tym jednak jest różnica cenowa między 530d w maxymalnej opcji a np. 730d w maxymalnej opcji. Nie mówiąc już o trójce, którą można miec za bardzo fajne pieniądze (nie z USA :]). Taaa najlepiej jak ktoś chce wypasa na maxa to niech kupuje Maybacha albo RR Phantoma.

"(...)przez takich opowiadaczy legend potem ludzie gadają głupoty dookoła."

P.S. Następnym razem zastanów się, zanim zaczniesz ponownie reklamowac swoje produkty z USA.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chłopcze niemalowany..

Ile procent 530d (a takie auto porównywaliśmy z 530i z USA) ma wentylowane fotele?

Po drugie to ok, nie ma manualnej, mea culpa, ale dlatego napisałem "Myślałem że w E60 jest tylko manualna albo automatyczna.". Widzisz tu jakieś zdecydowane twierdzenie?

Pisałeś, że przeglądałeś wele ofert z USA i rzadko bywała klima rozszerzona i sportowe fotele. To ciekawe, bo w USA nie występowała nigdy w E60 ta prostsza klima mimo, że Ty wielokrotnie widziałeś taką w ofertach. Może jakieś inne USA jest jeszcze??? Sportowe fotele i zawieszenie jest w co trzeciej 530i w USA a nawet częsciej.

To jest właśnie przykład wypowiadania się o rynku USA nie mając o nim pojęcia. Twoje zatwardziałe nastawienie anty nie wiem z czego wynika i nie będę wnikał, ale pozwól, że ktoś może chcieć innym forumowiczom naświetlić ten obraz inaczej niż Ty w swoich niestety wyssanych z palca opowieściach. Nigdy nikomu na forum nie oferowałem jakiegoś swojego produktu z USA (czyli BMW z USA). Nie mam żadnej takiej do sprzedania, więc nie sugeruj mi nieistniejących faktów. Ździwisz się, ale pomagam szukać kilku osobom z forum E60 z Niemiec właście w dieselu i nie namawiam ich na siłę na auto z USA.

Forum jest po to żeby dzielić się wiedzą i informacjami więc jeżeli mogę kogoś uświadomić, ze 530i z 2006 roku można mieć za 70-80 tys zł przy pewnych niezbyt trudnych do spełnienia warunkach to nie znaczy, że reklamuję siebie. Rozumiem, że Ciebie wkurza że wywaliłeś na podobne auto pewnie ze 130-140 tys ale nie musisz odgrywać się na mnie, ok?

Opublikowano

Proszę. Daj już spokój z tymi gniotami z USA. Miałem jedno. Koledzy mają kilka.

Nigdy więcej. Wole dać dwa razy więcej i kupić w Europie.

Chciałem zaznaczyć, że to nie jest temat o wyższości diesla nad benzyną czy aut Europy nad autami z USA. Kolega chciał się pochwalić swoim autem. Nie pytał nikogo z nas czy dobrze zrobił, że kupił diesla w Europie. Jeżeli ktoś chce podyskutować na te tematy to zapraszam na przeznaczonego tego wątki.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proszę. Daj już spokój z tymi gniotami z USA. Miałem jedno. Koledzy mają kilka.

Nigdy więcej. Wole dać dwa razy więcej i kupić w Europie.

Chciałem zaznaczyć, że to nie jest temat o wyższości diesla nad benzyną czy aut Europy nad autami z USA. Kolega chciał się pochwalić swoim autem. Nie pytał nikogo z nas czy dobrze zrobił, że kupił diesla w Europie. Jeżeli ktoś chce podyskutować na te tematy to zapraszam na przeznaczonego tego wątki.

A czym różni się gniot z USA od Twojego auta poza licznikiem w milach, lampami świecącymi płasko (bo resztę da się przeprogramować i przestawić w komputerze), szczególnie że obydwie wyjechały z tej samej fabryki?

Opublikowano

oj robi sie gorąca dyskusja.Dzisiaj na światłach strzeliłem fotkę białej cabrio CLK 430 AMG z USA,już zrejestrowanej w PL.Wkleję ją wieczorem i zobaczycie jak "fajnie" mieć auto z USA.Zabieram udział w tym wątku ponieważ cały czas też jestem właścicielem auta z USA i muszę przyznać ceny są bardzo atrakcyjne ale drugiego już nie chcę.

hej

Opublikowano

A czym różni się gniot z USA od Twojego auta poza licznikiem w milach, lampami świecącymi płasko (bo resztę da się przeprogramować i przestawić w komputerze), szczególnie że obydwie wyjechały z tej samej fabryki?

Przepraszam, ale nie mam zamiaru dyskutować na ten temat w tym wątku.

Załóż sobie wątek 'Auta z USA vs auta z EUR' a najlepiej kup sobie e60 530i za 60tys PLN od jankesa i bądź szczęśliwy zamiast uświadamiać innych jaki straszliwy błąd popełnili kupując swoje auta.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No.. tak myślałem że powalisz mnie argumentami. :clap: Ok, koniec dyskusji, bo bezsensowne teksty w stylu "gniot" można zawsze sobie rzucić na forum.
  • Moderatorzy
Opublikowano

A wracając do aut z USA. Właśnie teraz posiadane E60 uległo awarii. Pękł jakiś wężyk czy coś w tym stylu przy wspomaganiu kierownicy. Auto jeszcze na gwarancji. Assistance BMW zawiozło auto do dealera i podstawiło zastępcze.

Mając auto z USA nie masz tego. A pozatym może być więcej różnic. Na forum E90post.com kiedyś było to analizowane na przykładzie trójki.

Ale polska mentalnośc jest taka, że nikt się nie przyzna ile dał naprawdę za samochód. najlepiej podać: ja dałem 100kzł ( a w myślach dodając jeszcze plus to i tamto a uszkodzonym zderzaku i błotniku to nic nię będę mówił).

Co prawda korci takie BMW 650 z USA, ale prędzej sprowadzę Corvette