Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum. Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 530d na M-Pakiecie! :D

Autko jest z 2006r, zakupiłem go u niemieckiego dilera, ma 59tys przebiegu. Jazda jest super! :D

Chętnie bym wkleił fotki lecz nie za bardzo wiem jak sie to robi :(

Opublikowano
Witam!

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum. Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 530d na M-Pakiecie! :D

Autko jest z 2006r, zakupiłem go u niemieckiego dilera, ma 59tys przebiegu. Jazda jest super! :D

przygotuj sie na super wydatki chodzi mi tu o silnik :|

Opublikowano
Witam!

masz jakąś obsesje na tym punkcie?

Opublikowano

o co Ci chodzi z tymi wydatkami ?????

zrobiłem juz 30 tkm moja 530da i nie powiem złego słowa na to auto teraz ma 120tkm i wszystko jest super

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

Ladny przyklad rozdzwieku miedzy nickiem a jakoscia postu :lol:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Witam!

wlasnie kolega ma racje, same problemy z tymi dieslami, psuja sie na potege, nie jezdza i w ogole sa przereklamowane...Nie ma jak benzyna

A ja i 3/4 kupujacych to chyba jakies osiolki jestesmy. Wiemy o tych wszystkich PRAWDACH nt diesla a i tak go kupilismy. No osiolki kurde, zamiast brac benzyne.....[/b]

• Moderatorzy
Opublikowano
A to jest tak: jedzie jeleń do Niemiec tam kupuje "okazję" od turka z "oryginalnym" przebiegiem np.160tys.na 10 lat no i się psuje jakby miało 550tys.Ciekawe dla czego :?: :mrgreen:
Opublikowano

Dziękuje :D

Jest w automacie i swietnie daje sobie rade!

Jest na pełnym pakiecie M

-M felgi 18"

-M skórzana wielofunkcyjna kierownica

-M czarna podsufitka

-M pakiet aerodynamiczny

-M listwy przyprogowe itp.

-Bixenony skrętne

-El.szklany szyberdach

-Czarna skóra

-Wyświetlasz Head-Up

-System nawigacyjny Professional

-Przycisk Start-Stop

-Asystent świateł drogowych

-Servotronic

-PDC czujniki parkowania przód i tył

-El. fotele z pamięcią dla kierowcy + el. kierownica

-Sterowanie głosem

-El. roleta z tyłu + boczne

-Dodatkowy pakiet oświetlenia

-Zmieniarka

-Ogrzewanie foteli

-Czujniki zmierzchu i deszczu

-El. składane lusterka

Chciałem sie pochwalić wklejając fotki ale nie wiem jak to zrobić. czy ktoś moze pomóc???

Opublikowano

wlasnie kolega ma racje, same problemy z tymi dieslami, psuja sie na potege, nie jezdza i w ogole sa przereklamowane...Nie ma jak benzyna

no i nie ma to jak palić 16 litrow w miescie i 10 na trasie :)

A to jest tak: jedzie jeleń do Niemiec tam kupuje "okazję" od turka z "oryginalnym" przebiegiem np.160tys.na 10 lat no i się psuje jakby miało 550tys.Ciekawe dla czego

a co ciekawe, w Niemczech jeszcze pare lat temu nikt nie slyszal o kreceniu licznikow (łącznie z Turkami). Dopiero kiedy weszlismy do Unii i latwiej sprowadzac auta z zagranicy, Niemcy natrafili na wielki popyt z naszej strony na 10 letnie auta po dziadku jeżdzone do kościoła z przebiegami 10 kkm rocznie. A ze wróg glupi nie jest, to na popyt odpowiada podażą i stąd mamy tyle "okazji" i innych cudów z zagranicy

Opublikowano

a co ciekawe, w Niemczech jeszcze pare lat temu nikt nie slyszal o kreceniu licznikow (łącznie z Turkami). Dopiero kiedy weszlismy do Unii i latwiej sprowadzac auta z zagranicy, Niemcy natrafili na wielki popyt z naszej strony na 10 letnie auta po dziadku jeżdzone do kościoła z przebiegami 10 kkm rocznie. A ze wróg glupi nie jest, to na popyt odpowiada podażą i stąd mamy tyle "okazji" i innych cudów z zagranicy

Nie ma co tworzyc mitow, kanciarzy nigdy nie brakowalo i wcale sie teraz cudownie nie rozmnozyli. W kazdej gazecie motoryzacyjnej byly ogloszenia o ustawianiu licznikow (co zostalo zreszta chyba dwa lata temu zabronione) - widocznie byl na te uslugi pewien popyt. Podejrzewam (nie moge tego udowodnic niestety), ze i tak wiekszosc licznikowych manipulacji odbywa sie i tak w Polsce. Jak wytlumaczyc sobie fakt, ze sprowadzone z de samochody sa w Polsce czesto tansze niz w Niemczech (mowie o porownywalnych egzemplarzach z podobnymi przebiegami)?

Mysle, ze jak sie kupuje za podejrzane niskie ceny albo od jakichs dziwnych typow (np. takich, ktorzy w pieciowersowym ogloszeniu robia 10 bledow ortograficznych :) ), tudziez jakichs podworkowych handlarzy, u ktorych stoi dziesiec samochodow, to istnieje niemale ryzyko wejscia na mine.

BTW, przy drodze ze Slubic do Gorzowa Wlkp. jest taka buda obok jakiejs przydroznej restauracji, na ktorej jest wielki szyld "korekta licznikow samochodowych". Kiedys musze to sfotografowac.

no i nie ma to jak palić 16 litrow w miescie i 10 na trasie

Masz z tym jakis problem? Kazdemu wedlug potrzeb i mozliwosci (np. finansowych). Te walki dieslowcow z benzynowcami sa na poziomie przedszkola...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
BTW, przy drodze ze Slubic do Gorzowa Wlkp. jest taka buda obok jakiejs przydroznej restauracji, na ktorej jest wielki szyld "korekta licznikow samochodowych". Kiedys musze to sfotografowac.

Widziałem to. Kiedyś przejżdżałem tamtędy i śmiąć mi się chciało. Do tego warsztatu (a raczej niewielkiego garażu) stała kolejka 3 ładnych fur, w tym ładna A8 :lol: Zdjęcia niestety nie robiłem.

Masz z tym jakis problem? Kazdemu wedlug potrzeb i mozliwosci (np. finansowych). Te walki dieslowcow z benzynowcami sa na poziomie przedszkola...

Prawda.

Opublikowano

A ja i 3/4 kupujacych to chyba jakies osiolki jestesmy. Wiemy o tych wszystkich PRAWDACH nt diesla a i tak go kupilismy. No osiolki kurde, zamiast brac benzyne.....

Ja tam nieszczesliwie, wlasnie pod wpylwem lobby dieslowego, ktore tez na tym forum drwina i kpina tepi wszelka krytyke spalarek gnojowki, zakupilem diesla 3.0sd. Pisalem o swoich uwagach w watku "530i czy 530d" i nie bede sie powtarzal, zeby nie byc oskarzonym o sianie wrogiej, antygnojowkowej propagandy. ;)

Patrzac na zapalczywosc niektorych i ostrosc slow jakich uzywaja, to widac, ze mozgi z gnojowka pozamieniali.

Mam tego diesla, jakos jezdzi, aczkolwiek od samego poczatku sa z nim problemy. Boje sie gdzies dalej od domu tym pojechac, bo sie rozleci dokumentnie i bede mial sie z pyszna. Dla przypomnienia, nowka z ASO, gwarancja, wszystko naprawiaja od reki, tylko co jedno usuna, to nowe sie rodzi. ;)

O spalaniu tez pisalem, ze lobby diesla demonizuje spalanie benzyn, a gloryfikuje przetwornie gnojowki, co to na kropelce jezdza. ;)

Odpalam 330i, to czuje przyjemnosc z jazdy. Odpalam traktor SD, przemieszczam sie z miejsca A do B, ale frajdy to w tym nie ma. No ale jak sie juz kupilo, to gupio sie przyznac do wtopy i pod wyplywem permanentnej indoktrynacji kolejni dolaczaja do dieslowych klakierow. ;)

/DP

Opublikowano
Dziękuje :D

Jest w automacie i swietnie daje sobie rade!

Jest na pełnym pakiecie M

-M felgi 18"

-M skórzana wielofunkcyjna kierownica

-M czarna podsufitka

-M pakiet aerodynamiczny

-M listwy przyprogowe itp.

-Bixenony skrętne

-El.szklany szyberdach

-Czarna skóra

-Wyświetlasz Head-Up

-System nawigacyjny Professional

-Przycisk Start-Stop

-Asystent świateł drogowych

-Servotronic

-PDC czujniki parkowania przód i tył

-El. fotele z pamięcią dla kierowcy + el. kierownica

-Sterowanie głosem

-El. roleta z tyłu + boczne

-Dodatkowy pakiet oświetlenia

-Zmieniarka

-Ogrzewanie foteli

-Czujniki zmierzchu i deszczu

-El. składane lusterka

Chciałem sie pochwalić wklejając fotki ale nie wiem jak to zrobić. czy ktoś moze pomóc???

Gratuluję!

To prawie taki sam jak mój. Ja tylko mam skórę truffelbraun i sportpakiet (niepełne M). Pierwsza rejestracja 11.2006, 26 000 km przebiegu - dałem 120kpln ze wszystkimi opłatami. Ile dałeś za swoje?

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano

Ja tam nieszczesliwie, wlasnie pod wpylwem lobby dieslowego, ktore tez na tym forum drwina i kpina tepi wszelka krytyke spalarek gnojowki, zakupilem diesla 3.0sd. Pisalem o swoich uwagach w watku "530i czy 530d" i nie bede sie powtarzal, zeby nie byc oskarzonym o sianie wrogiej, antygnojowkowej propagandy. ;)

Problem jest tylko, że skoro:

diesel = gnojówka

to

benzyna = g*wno ;)

Poczytaj sobie jak się produkuje ON.

Patrzac na zapalczywosc niektorych i ostrosc slow jakich uzywaja, to widac, ze mozgi z gnojowka pozamieniali.

No pięknie! Pierw stwierdzenie, a zaraz później jego potwierdzenie :)

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano

A ja i 3/4 kupujacych to chyba jakies osiolki jestesmy. Wiemy o tych wszystkich PRAWDACH nt diesla a i tak go kupilismy. No osiolki kurde, zamiast brac benzyne.....

Mam tego diesla, jakos jezdzi, aczkolwiek od samego poczatku sa z nim problemy. Boje sie gdzies dalej od domu tym pojechac, bo sie rozleci dokumentnie i bede mial sie z pyszna. Dla przypomnienia, nowka z ASO, gwarancja, wszystko naprawiaja od reki, tylko co jedno usuna, to nowe sie rodzi. ;)

O spalaniu tez pisalem, ze lobby diesla demonizuje spalanie benzyn, a gloryfikuje przetwornie gnojowki, co to na kropelce jezdza. ;)

Odpalam 330i, to czuje przyjemnosc z jazdy. Odpalam traktor SD, przemieszczam sie z miejsca A do B, ale frajdy to w tym nie ma. No ale jak sie juz kupilo, to gupio sie przyznac do wtopy i pod wyplywem permanentnej indoktrynacji kolejni dolaczaja do dieslowych klakierow. ;)

/DP

No kolega to biedny jest rzeczywiscie i pechowy, diesla kupowac to przeciez jest pomylka ....

Opublikowano
Witam!

masz jakąś obsesje na tym punkcie?

pojezdzisz jeszcze chwile swoim grzechotnikiem i zobaczysz jak ci sie bedzie sypac silnik :twisted2:

Opublikowano

/DP

Ok rozumiem, zakup się nie udał. Ale dlaczego nie sprzedasz? :doh:

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Podejrzewam (nie moge tego udowodnic niestety), ze i tak wiekszosc licznikowych manipulacji odbywa sie i tak w Polsce.

zgadza sie, bo u nas takie uslugi sa duzo tansze

Mysle, ze jak sie kupuje za podejrzane niskie ceny albo od jakichs dziwnych typow (np. takich, ktorzy w pieciowersowym ogloszeniu robia 10 bledow ortograficznych :) ), tudziez jakichs podworkowych handlarzy, u ktorych stoi dziesiec samochodow, to istnieje niemale ryzyko wejscia na mine.

jasne ze najbezpieczniej jest kupowac od osob prywatnych i to najlepiej takich, ktore sie zna - tylko gdzie takie znalezc

olbrzymia wiekszosc ogloszen to handlarze, ktorzy nawet nie trudzą sie zeby opisac kazde swoje auto po kolei, tylko biorą szablon ogloszenia i zmieniaja pare danych (pojemnosc, przebieg, kolor) i ogloszenie gotowe

przestawianie licznika jest legalne i kazdy moze to sobie robic do woli. Nielegalne jest tylko wprowadzanie w błąd nabywcy, twierdzac ze jest to przebieg oryginalny. Jesli zdejmiesz sobie 200kkm z licznika i powiesz kupujacemu o tym, nie ma w tym nic zlego ani nielegalnego

nie zrozumiales zartu, trudno. Jezdzilem benzyną pare lat i dobrze mi z tym bylo, teraz jezdze dieslem i tez jest ok

Opublikowano

Ok rozumiem, zakup się nie udał. Ale dlaczego nie sprzedasz? :doh:

Za 4 miesieczne E70 z ksiazka gwarancyjna wypchana naprawami to ile dostane? 50%? Kupilbys takie auto? ;) Badzmy realistami, a nie ksieciami z bajki.

Widac nagrzeszylem i Bog pokaral...

Naprawy naprawami, ale najgorsza to ta kultura, wlasciwie bardziej by tu pasowalo kolokwialne okreslenie "kulturwa" pracy silnika i halas jaki wytwarza na zewnatrz jak i w kabinie.

/DP

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy Ty porównywałeś swoje auto z jakimś innym egzemplarzem? Akurat w BMW dźwięk diesela jest równie miły dla ucha co benzyniaka więc nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym głośnym brzemieniem. Na zewnątrz się zgodzę i tu chyba nigdy nic się z dieselem nie da zrobić. Przejedź się Q7 3.0TDI to się zwymiotujesz po 5 km taką kaszaną jedzie brzmienie silnika we wnętrzu.