Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z przednim walem napędowym w ASO BMW stwierdzili że jest na nim luz i trzeba go wymienić, koszt 6 tyś zł :oops: :oops: i tak już wymieniłem jedną półoś za 2500 :mad2: a teraz jeszcze wał :jawdrop: szukam kogoś kto ma taki model i może coś doradzić :modlitwa:

Opublikowano

Często rzucaŁa mi się w oczy reklama, "Regenaracja waŁów napędowych , póŁosi i przegubów" może to jest jakiś trop. WaŁ napędowy to jest proste urządzenie.

Nie znam firmy, ale można sprawdzić

http://www.metcomp.pl/

Opublikowano
Witam,

Mam problem z przednim walem napędowym w ASO BMW stwierdzili że jest na nim luz i trzeba go wymienić, koszt 6 tyś zł :oops: :oops: i tak już wymieniłem jedną półoś za 2500 :mad2: a teraz jeszcze wał :jawdrop: szukam kogoś kto ma taki model i może coś doradzić :modlitwa:

2500PLN za póloś??? w Warszwaie jest sklep BMW a nazywa się to chyba AUTO NARBUTTA.niedawno zamawialem u nich część pt.póloś prawy przód od pasażera i zaplacilem 1890 brutto.w ASO w Bialymstoku proponowali 2050.ktoś cię nieżle "oskrobal".

a odnośnie tego przedniego walu napędowego-w jaki sposób ci się objawia ten luz???

pzdr.

Opublikowano (edytowane)
Witam,

2500PLN za póloś??? w Warszwaie jest sklep BMW a nazywa się to chyba AUTO NARBUTTA.niedawno zamawialem u nich część pt.póloś prawy przód od pasażera i zaplacilem 1890 brutto.w ASO w Bialymstoku proponowali 2050.ktoś cię nieżle "oskrobal".

a odnośnie tego przedniego walu napędowego-w jaki sposób ci się objawia ten luz???

pzdr.

Jak się dzisiaj okazało luz jest nie na wale tylko w Dyfrze :cry: , objawia się w następujący sposób przy szybkiej zmianie biegów słychać i czuć "głuche puknięcie" , dzisiaj dokładnie wyliczyli naprawe w ASO BMW FUS koszt 6700 zł :jawdrop: oczywiście można tak jeździć ale luz z czasem będzie coraz większy, poprzedni właściciel nie umiejętnie obchodził się ze sprzęgłem :evil:

Edytowane przez dentysta1
Opublikowano

Co te Xy takie awaryjne ? :shock:

Nie mozesz poszukac uzywanego dyfra na allegro ? Sa aukcje z czesciami do E46 X (zakladam ze masz E46) . Wymienic Ci moga wszedzie, nie musi to byc ASO ...Autobukow, Mcars ...i duuuzo innych .

Troche kreatywnosci :cool2: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Witam,

pzdr.

Jak się dzisiaj okazało luz jest nie na wale tylko w Dyfrze :cry: , objawia się w następujący sposób przy szybkiej zmianie biegów słychać i czuć "głuche puknięcie" , dzisiaj dokładnie wyliczyli naprawe w ASO BMW FUS koszt 6700 zł :jawdrop: oczywiście można tak jeździć ale luz z czasem będzie coraz większy, poprzedni właściciel nie umiejętnie obchodził się ze sprzęgłem :evil:

80% beemek ma akieś luzy w ukŁadzie przeniesienia napędu.

Jak można uszkodzić dyfer skoro zarówno w przednim jak i tylnym jest sprzęgŁo, które redykuje a wŁąsciwie niweluje wszelkie drgania i zapobiega niszczeniu napędu?

Opublikowano
Witam,

pzdr.

80% beemek ma akieś luzy w ukŁadzie przeniesienia napędu.

Jak można uszkodzić dyfer skoro zarówno w przednim jak i tylnym jest sprzęgŁo, które redykuje a wŁąsciwie niweluje wszelkie drgania i zapobiega niszczeniu napędu?

nie wiem jak pewnie ja coś przekręcam ale przytocze dokładnie to co mam napisane w kosztorysie naprawy:

1 Wymiana skrzynki rozdzielczej AT 614 zł/brutto

2. AT-przekładnia 6707,83 zł/brutto

:roll:

Opublikowano
Co te Xy takie awaryjne ? :shock:

Nie mozesz poszukac uzywanego dyfra na allegro ? Sa aukcje z czesciami do E46 X (zakladam ze masz E46) . Wymienic Ci moga wszedzie, nie musi to byc ASO ...Autobukow, Mcars ...i duuuzo innych .

Troche kreatywnosci :cool2: .

Awaryjne nie są, broń Boże, Ja lubię jak wszysrko chodzi w mej Beacie idealnie, 330ix najlepszy silnik swego czasu + dodatkowo napęd na przednią oś powoduje jedynie minimalny poślizg przy przyśpieszaniu, trakcja idealna :twisted:

Opublikowano
Skrzynka rozdzielcza to jest ten element który rozdziela napędy. Jest zamontowany przy skrzyni biegów. Trochę mnie zdziwiŁo, że za przedni dyfer chcą 6,7 tysiąca.
Opublikowano (edytowane)

dołącze się do tematu

u mnie w 325xi jest też coś podobnego

jak puszczam sprzęgło z 1 , 2 i czsami 3 biegu oraz wsteczny to jest głuche uderzenie.niby tylny dyfer jest ok,oleje wszędzie sprawdzone,brak wycieków.

mechanik powiedział że jest luz w skrzynce rozdzielczej od przedniego napędu, która jest pod siedzeniem kierowcy.

chyba nr 1

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS31&mospid=47640&btnr=31_0568&hg=31&fg=15

poszukuje pomocy w tym temacie, może którys Kolega coś z tym miał doczynienia, moze ktoś ją rozbierał bo moj mechanik troche sie obawia bo nie ma do tego części zamiennych tylko cała przekładnia, obawia się że jak sie ją rozkręci to nie da się złożyć.

PROSZE O POMOC

Edytowane przez dandi703
Opublikowano
Skrzynka rozdzielcza to jest ten element który rozdziela napędy. Jest zamontowany przy skrzyni biegów. Trochę mnie zdziwiŁo, że za przedni dyfer chcą 6,7 tysiąca.

Sorry za wprowadzenie w błąd, oczywiście tak jak pisałem można z tym jeździć, ale luz będzie się powiększać. Czy skrzynke rozdzielczą można poddać regeneracji?