Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek witam wszystkich w moim pierwszym poście na tym forum.

Mam pytanie, a mianowicie czy ktoś może zna jakiś cudowny sposób na wyłączenie brzęczyk niezapiętych pasów, bez konieczności podpinania sie pod komputer.

Opublikowano
tez o tym myślałem, ale patrzylem również na uchwyt na pasy ten co się do niego wklada pasy, ze leci do niego jakis kabelek, jak się domyślam ze jest on włąsnie od tego piszczyka, prawdopodobnie trzeba go zewrzec albo rozciąć, lecz dokłądnie tego nie wiem to moje takie przypuszczenia, może ktoś wie,
Opublikowano
obetnij wtyczkę na szrocie z innej BMW lub na Grójcu mają cały hałdy po rozbiórkach na części

hej

We Włoszech dużo E60 jeździ z takim patentem.

Opublikowano

Za jednym zamachem obetnij kabel od abs,dsc,od czunikow parkowania, poduszek... bo po co to miec. :lol:

P.S. Chyba,ze masz zaswiadczenie od lekarza o przeciwskazaniach jazdy w zapietym pasie. To sluze rada. Obecnie moja zona spodziewa sie bobaska a zatem precz z zapietym pasem. Ona robi to tak: opasa siedzenie od tylu pasem i zapina. Efekt:zonka czuje sie komfortowo bez pasa, a mnie nie drazni brzeczek.

Opublikowano

Witam

Trzeba sie podpiac pod kompa jak nie to albo jak Tora napisal lub zapinaj pas za soba(chyba ze chcesz to uszkodzic- zewrzec kabel :doh: )

Najlepiej to jezdzij w pasach one sa dla naszego beszpieczenstwa i nie jest wstydem w nich jezdzic. Tak jak kolega Saluck napisal bez pasow poduszka podczas wypadku moze Cie zabic (i to nawet przy nieduzej kolizji) :!: Ja np. jadac z innymi osobami na pokladzie nakazuje im zapiecie pasow(poniewaz odpowiadam za ich bezpieczenstwo podczas jazdy- i nie wybaczylbym sobie tfu tfu tfu jakby podczas kolizji/zderzenia ktos zostal kaleka lub zmarl by w wyniku obrazen przez to ze nie mial pasow a ktos w nas wjechal badz ja w kogos wjechalem)

ps. i zapinajac pasy unikniesz mandatu w przyszlosci :P- wniosek taki ze jazda z zapietymi pasami ma same plusy :D

pzdr

Opublikowano
nie zycze jednak nikomu spotkania z wbuchajacym airbagiem bez zapietych pasow

O ! wlasnie! podobno jak sie jest zbyt blisko poduchy - np bez pasow to potrafi ona zabic!!!

Opublikowano
Aaaa i nich mnie ktos poprawi jesli sie myle ale poduszka wystrzela z predkoscia 300km/h zdaje sie :?: :!:
Opublikowano
Co do zapinania pasów to się z Wami zgadzam i z reguły jeżdżę w nich, ale jeśli jadę np do sklepu ;) albo gdzieś po mieście to jakoś nie czuję potrzeby ich zapinania, czego zresztą też nie pochwalam :) ale drażniączy dzwięk brzęczyka zmusza mnie do tego. I miałem nadzieje ze można go w jakiś prosty nieinwazyjny sposób odłaczyć.
Opublikowano

witam,

co wy wypisujecie za bzdury, przecież poduszka nie wystrzeli jak pas jest niezapiety :)

Opublikowano

witam,

co wy wypisujecie za bzdury, przecież poduszka nie wystrzeli jak pas jest niezapiety :)

Z tą poduszką to prawda ??

Opublikowano

To nie tak drodzy kierowcy. Jeden z czujników poduszek znajduje się w siedzeniu, więc zapięcie pasów nie ma znaczenia. Czujnik czuje, że ktoś siedzi na siedzeniu a wtedy system jest postawiony w stan czuwania.

Po drugie to dwa razy miałem wątpliwą przyjemność dostać po twarzy poduszką powietrzną i nie byłem zapiety w pasy. Fakt, że nie jest to przyjemne, ale idzie wytrzymać.

Opublikowano

witam,

co wy wypisujecie za bzdury, przecież poduszka nie wystrzeli jak pas jest niezapiety :)[/quote

oj kolego bzdury to ty piszesz bo nie sadze zeby wszechobecne znaczki w samochodach z airbagiem nakazywaly zapiecie pasow tak sobie dla jaj

RoboCza ale mysle ze to byly stluczki gdzie twoje cialo w miare zostalo na siedzeniu ale z tego co wiem przy mocnym uderzeniu cialo leci z piekielnym impetem na kierownice a to moze sie bardzo zle skonczyc.

pozdrawiam