Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ciekawe jaki ma silnik - mówili, że prawie 200 KM, więc chyba 320i albo 320d :) nie mniej pewnie poczują chłopcy róznicę w porównaniu z Passatami albo Mondeo :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Ciekawe jaki ma silnik - mówili, że prawie 200 KM, więc chyba 320i albo 320d :) nie mniej pewnie poczują chłopcy róznicę w porównaniu z Passatami albo Mondeo :)

320 d nie rozbuja się do 250km/h... w środku pewnie najmarniej 3 albo 3,5 litra .....

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

W Radomiu również mają taką Beemkę.

Z tego co mówili w radiu i lokalnym dzienniku to 2.0d.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
panowie wczoraj wracałem z Niemiec z roboty,jadac na autobanie jakieś 170km/h zostałem wyprzedzony przez Niemiecka Policje jadącą nowiutka Bmką serii 5 ,przy wyprzedzaniu wyglądało to tak jak bym ja jechał 50km/h,ciekawe co oni maja w tych piątkach pod maska????
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano (edytowane)

Mają mendy antene cb na bagazniku :naughty:

Fabrycznie 163KM/340Nm pewnie do tego jakiś chip i zrobi sie pod 200KM . Byc moze jest to ''stare'' auto przesuniete z innego regionu kraju.

Edytowane przez renoraines
Opublikowano
kpina....za 2 takie bmw mozna im przeciez kupic ze 3 albo 4 wzmocnione Skody czy passaty czy cos w tym stylu. przeiez wiadomo ze BMW najtansza marka nie jest, a i nie jest tez jakos specjalnie wytrzymala, wiec jako sluzbowka , szczegolnie w Policji to jakies koszmarne marnotrawienie moich podatkow !!! ciekawe ile wyniesie Policje serwis tych aut w porownaniu do innych marek ??!! nieporozumienie....ale przedewszytkim jakies nowobogactwo samorzadow chyba...nie jestesmy Niemcy zeby sobie Porshe albo BMW jezdzic w Policji, ani Wlosi zeby miec Lambo czy Ferrarke - bo oni dostaja to kurtuazyjnie , od producenta, a chyba BMW Polska nie rozpieszcza naszych Psow autami za darmoche, nie ? wszytko sie da w tym kraju :) naloza zaraz VAT na mandaty, albo samorzadzik wymysli jakies nastepne smieszne oplaty i beda jezdzic M-powerkami. paranoja.....Policja ma byc tania w utrzymaniu dla nas podatnikow ! a nie fajnie wygladac w BMW !
Opublikowano
kpina....za 2 takie bmw mozna im przeciez kupic ze 3 albo 4 wzmocnione Skody czy passaty czy cos w tym stylu. przeiez wiadomo ze BMW najtansza marka nie jest, a i nie jest tez jakos specjalnie wytrzymala, wiec jako sluzbowka , szczegolnie w Policji to jakies koszmarne marnotrawienie moich podatkow !!! ciekawe ile wyniesie Policje serwis tych aut w porownaniu do innych marek ??!! nieporozumienie....ale przedewszytkim jakies nowobogactwo samorzadow chyba...nie jestesmy Niemcy zeby sobie Porshe albo BMW jezdzic w Policji, ani Wlosi zeby miec Lambo czy Ferrarke - bo oni dostaja to kurtuazyjnie , od producenta, a chyba BMW Polska nie rozpieszcza naszych Psow autami za darmoche, nie ? wszytko sie da w tym kraju :) naloza zaraz VAT na mandaty, albo samorzadzik wymysli jakies nastepne smieszne oplaty i beda jezdzic M-powerkami. paranoja.....Policja ma byc tania w utrzymaniu dla nas podatnikow ! a nie fajnie wygladac w BMW !

nie przesadzaj,w koncu nie beda jezdzili seria 5 czy 7.

pozatym tania w utrzymaniu policja jest zle wyposazona i wyszkolona

Opublikowano
Ogladajac rozne programy tv z nieoznakowanymi policyjnymi pojazdami, obojetenie czy to skody octawie, czy megane, czy vectry rzuca mi sie w oczy jedno, że samochody beda wymagaly wymiany turbiny. Pokazuja jak policja dogania pirata, i od razy wyłączają silnik :duh: wtedy turbo sie kreci bez smarowania = predzej czy pozniej sie zatrze. Wiec nie ma mowy o ekonomicznej eksploatacji. Jak ktos liczy tylko koszt przejechania 1 km, a nie calkowity koszt utrzymania auta, to sie nie ma co dziwic, że o policji panuje opinia, ze to inteligentni inaczej czytaj idioci :roll2:
Opublikowano
Ta E90 ze zdjęcia śmiga już od jakiegoś czasu u nas na podlasiu.

Glasurit Polska - Division of BASF - The Chemical Company

Profesjonalne dobieranie lakierów samochodowych.

Opublikowano
rzuca mi sie w oczy jedno, że samochody beda wymagaly wymiany turbiny. Pokazuja jak policja dogania pirata, i od razy wyłączają silnik :duh: wtedy turbo sie kreci bez smarowania = predzej czy pozniej sie zatrze.

wiesz jak to jest jak auto ma 10 kierowcow, i jest niejako "niczyje"

pozatym w momencie dogonienia pirata tez bym nie czekal z chlodzeniem turbiny tylko lapal pirata,ktory ucieka w pola na piechote :mrgreen:

Opublikowano
Ogladajac rozne programy tv z nieoznakowanymi policyjnymi pojazdami, obojetenie czy to skody octawie, czy megane, czy vectry rzuca mi sie w oczy jedno, że samochody beda wymagaly wymiany turbiny. Pokazuja jak policja dogania pirata, i od razy wyłączają silnik :duh: wtedy turbo sie kreci bez smarowania = predzej czy pozniej sie zatrze. Wiec nie ma mowy o ekonomicznej eksploatacji. Jak ktos liczy tylko koszt przejechania 1 km, a nie calkowity koszt utrzymania auta, to sie nie ma co dziwic, że o policji panuje opinia, ze to inteligentni inaczej czytaj idioci :roll2:

Haha dokładnie to samo sobie pomyślałem ostatnio jak pokazywali łapanki z autostrady, gdzie goście (w tym jedna e46) zdrowo sobie zasuwali, a potem nagle "halt", proszę zjechać na bok i zgasić silnik - tak sobie myślałem czy gdyby na mnie trafiło to by się policja zgodziła żebym sobie zostawił silnik włączony. Jeśli będę kiedyś w takiej sytuacji to sam im wypomnę, że o swoje auto nie dbają :)

Opublikowano
Apropo podatków na utrzymanie policji, nie mam nic przeciwko aby jeździli BMW jeśli tylko to im pomoże w pracy. Bardziej się wkurzam że z moich podatków są utrzymywani więźniowie, nie dość że płacę policji aby ich ganiała to później jeszcze za ich pobyt w więzieniu. Kpina.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[Haha dokładnie to samo sobie pomyślałem ostatnio jak pokazywali łapanki z autostrady, gdzie goście (w tym jedna e46) zdrowo sobie zasuwali, a potem nagle "halt", proszę zjechać na bok i zgasić silnik - tak sobie myślałem czy gdyby na mnie trafiło to by się policja zgodziła żebym sobie zostawił silnik włączony. Jeśli będę kiedyś w takiej sytuacji to sam im wypomnę, że o swoje auto nie dbają :)

sam kiedys przy rutynowej kontroli uslyszalem "dokumenty i prosze wylaczyc silnik", ja na to, ze studze turbine... mina policjanta byla nietega, powiedzial tylko "aha" :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
. Bardziej się wkurzam że z moich podatków są utrzymywani więźniowie, nie dość że płacę policji aby ich ganiała to później jeszcze za ich pobyt w więzieniu. Kpina.

:) tez prawda,

Opublikowano
Na Bawarii a szczególnie w Monachium,radiowozy to praktycznie same BMW,Niemcy wiedzą co dobre.BMW pod względem prowadzenia nie ma sobie równych.
Nur bmw e32
Opublikowano

Myślę, że tu gŁównie chodzi o to, że nikt nie spodziewa się policjanta w BMW.

Co do kosztów utrzymania. Te samochody robią 100Tkm rocznie i dobrze na siebie zarabiają.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W przypadku dieselka dochodzi jeszcze ten problem, że auto Policyjne często wyjeżdża na interwencję a więc na zimnym silniku dają nieźle po garach. Benzyna też tego nie lubi, ale gruźliczek szczególnie chyba :cry:
Opublikowano
W przypadku dieselka dochodzi jeszcze ten problem, że auto Policyjne często wyjeżdża na interwencję a więc na zimnym silniku dają nieźle po garach. Benzyna też tego nie lubi, ale gruźliczek szczególnie chyba :cry:

Ja znam z pracy diesle, ktore tez jezdza na rozne akcje :) I wszystkie maja podgrzewany specjalna grzalka plyn w chlodnicy. Nie wiem, czy dzieki temu, czy nie, ale nie ma z silnikami nie ma problemu. Z tego, co slyszalem, to w ten sposob uzywane MB bez zadnych wielkich skarg wytrzymuja 150-200.000 km katowania i zostaja sprzedawane dalej.

pozdrowienia

Krzysztof

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mają już beemki, zaraz zaczną się do BKP zapisywać... :D Dajcie im spokój, niech sobie pojeżdżą fajnymi autami. Każdy ma prawo do szczęścia... :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

większość i tak stoi bo z BMW i innymi sobie sami nie poradzą , to nie polonez czy VW ze muszą jeździć , bmw i temu podobne w Policyjnych szeregach będzie więcej stało jak jeździło.

Jak przepływomierz się skończy to i nikogo nie dogonią :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mają już beemki, zaraz zaczną się do BKP zapisywać... :D Dajcie im spokój, niech sobie pojeżdżą fajnymi autami. Każdy ma prawo do szczęścia... :mrgreen:

dokładnie! niech mają coś z zycia chłopaki :mrgreen: hehe

gorzej jak inni uzytkownicy BMW ze szczecina będą sie ustawiac na skrzyżowaniu pod nieoznakowany radiowóz na mały sprincik :norty:

Opublikowano
Najczęściej w autach policyjnych pada zawieszenie i to nie zależnie od marki.Kostka brukowa robi swoje, a policjanci nie patrzą po czym jeżdzą i dziur w drodze też nie omijają ( oczywiście bez generalizowania ) . Kolejna sprawa to taka że policjant jeśli staranuje auto prowadzone przez np. złodzieja i uszkodzi radiowóz to później musi za swoje go wyremontować. M.in przez takie prawo ostatnio pijany kierowca zabił dzieciaka wjeżdzając w przystanek , policja go goniła dobre 40 minut . Z prawem takim jakie mamy to policyjny radiowóz ma gonić przestepce aż mu się skończy paliwo, paranoja.