Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I łażą takie rozebrane chodnikami a potem wypadki....

:twisted:

... bo powinni tego zakazać ...

...one wodzą nas na pokuszenie, my rozbijamy nasze BMW (to BMW-Forum czyli musi być na temat, inaczej nas zbanują :cry2: ), a jak już dojdzie do czegoś tam to koszta takie że nasze auta musimy wystawiać w dziale "Sprzedam"... Masakra...

Proponuję więc nowy Topic - "Gdzie kierowca BMW musi szczególnie uważać". Będziemy wpisywać miejsca właśnie takie niebezpieczne, szczegóły, komentarze (mile widziane fotografie)...

A Kolega "ajlb" powkleja nam to jako POI-e w nawigację.

:P

...

no powiem Ci ze jest taka kategoria w POI ;]

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Proponuję więc nowy Topic - "Gdzie kierowca BMW musi szczególnie uważać". Będziemy wpisywać miejsca właśnie takie niebezpieczne, szczegóły, komentarze (mile widziane fotografie)...

...

E... naprawdę? :liar: Masz "Pigalak" w Warszawie, "Mońciak" w Sopocie, ten kawałek Plant od strony Dworca Głównego w Krakowie, taki fajny wieczorowy lokal w Myślenicach, itp.itd. ...?

Kurde, Koledzy z całej Polski, wpisujcie znane Wam punkty, bo jeśli to prawda co pisze "ajlb" to te Jego mapy warte są każdych pieniędzy !!!

Ciekawe też jak takie POI-e się nazywają i jaką mają ikonkę... :clap:

...

Opublikowano

...

E... naprawdę? :liar: Masz "Pigalak" w Warszawie, "Mońciak" w Sopocie, ten kawałek Plant od strony Dworca Głównego w Krakowie, taki fajny wieczorowy lokal w Myślenicach, itp.itd. ...?

Kurde, Koledzy z całej Polski, wpisujcie znane Wam punkty, bo jeśli to prawda co pisze "ajlb" to te Jego mapy warte są każdych pieniędzy !!!

Ciekawe też jak takie POI-e się nazywają i jaką mają ikonkę... :clap:

...

hehe, macznik widze ze ladnie jestes obeznany co gdzie i jak :)

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

hehe, macznik widze ze ladnie jestes obeznany co gdzie i jak :)

Człowieku, bo to jest super interes = bisnes...

no bo ... jak się jedzie swoją Bunią (BMW) w Polskę i wypada nocować, to potrzeba się prosić byle ciecia w hotelu albo taksówkarza jakiegoś o pomoc --- a tak jak Ty wyżej podałeś - to wystarczy kliknąć w te Twoje POI-e w nawigacji i ta "rozrywka" jest na mapie... Czyli bez prowizji i do wyboru / do koloru...

Jeśli to prawda co obiecywałeś (cytuję Ciebie: "no powiem Ci ze jest taka kategoria w POI") to ja pierwszy To kupuję i będę uaktualniał na bierząco... :mrgreen:

...

Opublikowano

Witam

czy ma ktoś doklejone foto radary do tej mapki ??,będę bardzo wdzięczny ,

pierwsze 2 pliki dałem rade ściągnąć z I edycji linka i 2 następne po poprawie nazwy i wyskakuje błąd podczas rozpakowywania, jakieś lekarstwo ??

Opublikowano

Czy mapa NAVTEQ DIGITAL ROAD EASTERN EUROPE 2008-2 z tych linków na rapida zadziała w moim X5 (2005r., E53) ???

Czy muszę wgrywać nowy soft bo raczej jest fabryczny ???

Mogę dostać jakieś instrukcje instalowania mapy w aucie i wypalania obrazu w Nero???

Sorry że zawracam gitare ale znudziło mi się jeżdżenie z mapą europy zachodniej i patrzenie na strzałkę gdzieś w Polsce. Po prostu monitor off

Razz

Liczę na pomoc

POZDRO

Opublikowano (edytowane)
Czy mapa NAVTEQ DIGITAL ROAD EASTERN EUROPE 2008-2 z tych linków na rapida zadziała w moim X5 (2005r., E53) ???

Czy muszę wgrywać nowy soft bo raczej jest fabryczny ???

Mogę dostać jakieś instrukcje instalowania mapy w aucie i wypalania obrazu w Nero???

Sorry że zawracam gitare ale znudziło mi się jeżdżenie z mapą europy zachodniej i patrzenie na strzałkę gdzieś w Polsce. Po prostu monitor off

Razz

Liczę na pomoc

POZDRO

Tak, ta mapa u Ciebie zadziała (pamiętaj zawsze kiedy bierzesz nową mapę to ona musi być wersji High).

Nowy soft zawsze powinno się wgrywać (tak jak aktualizować BIOS albo nowsze sterowniki do karty graf. w komputerze)... Te mapy odpalisz ze starym softem, ale nowszy jest szybszy, ładniejszy, ma opcję perspektywy itp.

Instrukcja wgrania nowego oprogramowania (i ratunku w razie ew. kupy) była milion razy - np. tutaj: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=82803

Powodzenia

Edytowane przez macznik
Opublikowano
A ta mapa jest w wersji high??

Mniej więcej jak wygląda instalaja mapy w aucie (co się wyświetla itp.)

Czy tą mapę odczyta mi czytnik jeśli ją nagram na CD??

I obraz robi się zaznaczając 4 archiwa i nagrywając to jako obraz??

Tak, ta mapa jest v.High (tam jest napisane).

Mapy w aucie nie instalujesz = wkładasz płytę w czytnik i się wyświetla mapa (albo nie bo jest w nieprawidłowej wersji).

Czytnik MK4 odczytuje płyty CD i DVD, a starsze czytniki (MK1-MK3) czytają tylko CD.

Użyj do nagrywania i softu i map ImgBurna (free), opisane było wiele razy jak to zrobić (patrz wyzej), nie będzie problemów.

...

Opublikowano

witam,to moj pierwszy post tutaj

mam problem tego typu,ze mam nawigacje z duzym wyswietlaczem i niewiem co mam zrobic zeby dzialala.mam jakas stara plyte ale chyba z 2002 roku.jestem laikiem i blagam nie piszcie poczytaj sobie tam i tam,czy tam masz odpowiedz.moze mi ktos krok po kroku napisac co mam zrobic.nawigacja jest dvd.z gory dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam

Opublikowano

mam problem tego typu,ze mam nawigacje z duzym wyswietlaczem i niewiem co mam zrobic zeby dzialala.mam jakas stara plyte ale chyba z 2002 roku.jestem laikiem i blagam nie piszcie poczytaj sobie tam i tam,czy tam masz odpowiedz.moze mi ktos krok po kroku napisac co mam zrobic.nawigacja jest dvd.z gory dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam

Rety, piszesz że Twój problem jest tego typu że masz nawigację z dużym wyświetlaczem i ma ona działać... :D No to masz duży problem...

A teraz spokojnie i bez nerwacji napisz co się wyprawia z tą płytą 2002 kiedy ją sobie włożysz (krok po kroku) i czego od nas oczekujesz - napewno pomożemy :cool2:

...

Opublikowano
W okolicach Gdańska jest mniej "poz obszarem mapy"

tjaa.. a na przyklad A1 na odcinku Rusocin-Swarożyn w ogole wg tej mapy nie istnieje, mimo że ten odcinek otwarto w grudniu 2007

• Moderatorzy
Opublikowano

tjaa.. a na przyklad A1 na odcinku Rusocin-Swarożyn w ogole wg tej mapy nie istnieje, mimo że ten odcinek otwarto w grudniu 2007

Zgadza się ale i tak jest lepiej niż w poprzedniej choć rewolucji to nie zrobili....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się ale i tak jest lepiej niż w poprzedniej choć rewolucji to nie zrobili....

Ze wstępnych obserwacji oceniam mapy na stan faktyczny z połowy roku 2007... Tak czy inaczej zmiany są zauważalne (jest np. nowa droga Szczecin-Stargard, pojawiała się ul.Europejska w Szczecinie, itp.).

Opublikowano

Rety, piszesz że Twój problem jest tego typu że masz nawigację z dużym wyświetlaczem i ma ona działać... :D No to masz duży problem...

A teraz spokojnie i bez nerwacji napisz co się wyprawia z tą płytą 2002 kiedy ją sobie włożysz (krok po kroku) i czego od nas oczekujesz - napewno pomożemy :cool2:

...

troszke namieszalem,bo problem nie tkwi w samej nawigacji,a raczej w mapie,bo navi dziala,tylko jest bardzo stara mapa i na dodatek nie ma polski,chodzi mi o to zeby zaczac wrescie z niej korzystac,bo do tej pory nie bylo sensu.chcialbym zebyscie mi napisali krok po kroku gdzie sciagnac najaktualniejsza mape,jak ja wypalic w jakim programie,na jakiej plycie itp.przypominam ze jestem calkowitym laikiem w tej kwestii.z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam :modlitwa:

Opublikowano

troszke namieszalem,bo problem nie tkwi w samej nawigacji,a raczej w mapie,bo navi dziala,tylko jest bardzo stara mapa i na dodatek nie ma polski,chodzi mi o to zeby zaczac wrescie z niej korzystac,bo do tej pory nie bylo sensu.chcialbym zebyscie mi napisali krok po kroku gdzie sciagnac najaktualniejsza mape,jak ja wypalic w jakim programie,na jakiej plycie itp.przypominam ze jestem calkowitym laikiem w tej kwestii.z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam :modlitwa:

Wszystko masz napisane na tej stronie (nr.3). Ściągnij sobie mapę, wypal ImgBurnem, ewentualnie uaktualnij soft w czytniku nawi. Wszystko krok po kroku masz tutaj opisane (z potrzebnymi odnośnikami).

Powodzenia

Opublikowano
Brak refleksu. Zdążyłem chwycić tylko 3 i 4 gołą babę a mi sie chce te pierwsze dwie także. Może ktoś zlituje się i napisze gdzie szukać. Dzieki za te ostatnie.
Opublikowano
Dziwne. U mnie linki z pierwszej strony działają...

:mrgreen:

Zgadza się

:lol:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Witam,

...staralem sie postepowac wg instrukcji jednak cos poszlo nie tak :PP czy ktos moze sprawdzic i ew. skorygowac moje poczynania odnosnie uzywania mapy z navi w Polsce??

Na poczatek napisze jakie mam mapy i jakie mi sie zaraz po wlozeniu do napedu odpalaja:

1. Digital Road Map Germany with European main road network 2003-2

2. Digital Road Map Germany CD 2004-2

Postepowalem w ten sposob:

1. najpierw sciagnalem 4 linki

2. rozpakowalem i powstal mi plik (Navteq VDO 2008_Q2_Eastern Europe.iso) czyli obraz tej plyty

3. podlaczylem dany obraz do Deamon Tools czyli program do otwierania obrazow i tam sa 4 foldery.... w sumie 533MB

4. Nagrywam te 4 foldery luzem na czystej plycie CD

5. wlaczam stacyjke na 2

6. wkladam plytke do napedu

7. i nic NAVI znika

KTOS COS PORADZI?? :)

dzieki za pomoc....

aha co to jest to MK1 ...MK4??

i jak sprawdzic ktore jest moje :PP

aha mam radio z navi zintegrowane takie male okinko po prawej stronie centralnego kokpitu....

pozdrawiam

carliro[/b]

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

Proponuję

1. Rozpakować jednocześnie wszystkie 3 pliki ZIP z czego powstanie jeden ISO,

2. otworzyć ten plik np. NERO i polecić zapisać wcześniej włozyc do napedu CD.

To wszystko. Żadnych dysków wirtualnych . Oczywiście jak nie masz NERO to w sieci znajdziesz kilka programów darmowych do wypalania plików ISO.

Powodzenia

Opublikowano

oki , sprobuje tak jak mowisz.... tylko musze po plyty skoczyc....

dzieki i dam znac jaki efekt... ;)

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km