Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem własnie po wymianie jednego z lusterek, podlaczone wszytsko dziala swieci jak nalezy itp itd. Jednak jest jedno ale, sklada się normalnie jak i drugie, jednak problem tkwi w rozkladaniu. Lewe zatrzymuje sie na swojej pozycji a prawae (to wymienione) rozklada się dalej w stone maski. Teraz pytanie, czy to sie jakos da wyregulowac? Chodzi o to zeby zatrzymywalo sie na swojej pozycji a nie odchylalo sie poza swoaj pozycje? Bardzo porsze o podpowiedzi co i jak , będe bardzo wdzięczny. W instrukcji niestety tego nie ma. Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano

A to wymienione to masz nowe, czy uzywke?

Jesli jest uzywane to moze byc wylamany jakis element z jakims czujnikiem, albo poprostu jakis zatrzask na ktorym lusterko ma sie zatrzymac (silnik zacznie spozywac wiecej pradu i sterownik go zatrzymuje). A moze jakac inicjacja tego lusterka jest potrzebna :jawdrop:

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawa wygląda tak, ze tam jest jakis mechanizm ktory jest przesuniety za bardzo i powoduje ze lusterko zatrzymuje sie dalej, lusterko uzywka , ale podobno ten mechnnizm jakisms sposobem mozna regulowac tylko nie wiem jak. W ASO oczywiscie ulsyzalem historie ze takie rzeczy to normalka i ze lusterka sie zuzywaja i wymieniaja na nowe. Problem tkwi tutaj w tym że ktos kto je demontowal zlozyl je recznie i ten mechanizm sie widocznie przesunal. Teraz problem jak zrobic zeby on wskoczyl na sowja wlasciwa pozycje. Z góry dzieki za jakies podpowiedzi, pamietam że w e39 mialem taka sama akcje jak zmienialem lsuterka ale jakos to samo wskoczylow koncu.
Opublikowano
sprawa wygląda tak, ze tam jest jakis mechanizm ktory jest przesuniety za bardzo i powoduje ze lusterko zatrzymuje sie dalej, lusterko uzywka , ale podobno ten mechnnizm jakisms sposobem mozna regulowac tylko nie wiem jak. W ASO oczywiscie ulsyzalem historie ze takie rzeczy to normalka i ze lusterka sie zuzywaja i wymieniaja na nowe. Problem tkwi tutaj w tym że ktos kto je demontowal zlozyl je recznie i ten mechanizm sie widocznie przesunal. Teraz problem jak zrobic zeby on wskoczyl na sowja wlasciwa pozycje. Z góry dzieki za jakies podpowiedzi, pamietam że w e39 mialem taka sama akcje jak zmienialem lsuterka ale jakos to samo wskoczylow koncu.

A moze wystraczy je podlaczyc do wiazki w aucie jak bedzie w innej pozycji, a moze trzeba je nauczyc podobnie jak szyby?

Opublikowano
Gość co mi je sprzedał mówil ze u siebie mial to samo i ze oddal do serwisu bosha i mu to zrobili , mowil ze to elektronicznie jakos blad kasuja czy co. Nie wiem , podchodze do tego sceptycznie, ASO stweirdzilo ze tak sie robi i ze to kurz i brud to powoduje i wymienic na nowe :] W nastepnym tygodniu umowie sie z jednym kolega z forum on ma sprzet , podepniemy sie do elektroniki i podobno jakas adaptacja tam jest do ustawienia , jesli sie uda to opisze wszystko co i jak , choc mam male nadzieje ze sie uda :]
Opublikowano
No nawet gdyby bylo do anglika, to chyba w angli nie jezdza z lusterkami porozwieranymi w strone maski :]