Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po odłączeniu akumulatora pojawił mi sie błąd Activee Steering, czy coś sie mogło zepsuć czy to tylko błąd ze wzgeldu na odpięcie akku? Dodam że auto stoi cały czas w garazu i nie jeździ, więc jakiś nagłe uszkodzenie mechaniczne nie wchodzi w gre. Miał może ktoś coś podobnego?
Opublikowano
niesttety ale nie mam instrukcji, gdyby ktos mógl mi podrzucic co i jak to byl bym wdzieczny. Pozdrawiam
Opublikowano

Panowie, przepisy UE zobowiązują producentów samochodów do nieodpłatnego zamieszczenia instrukcji obsługi pojazdów w sposób umożliwiający ich bezproblemowe pozyskanie.

Ma to na celu użytkownikowi umożliwić bezpieczną i nie zagrażającą nikomu eksploatację pojazdu.

W USA jest podobnie...

u nas natomiast za instrukcję trzeba płacić...

to niestety case trochę jak z tą mapą do e60

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

Opublikowano
Dzięki za instrukcje po polsku. Reszcie dziękuje i niepotrzebie zasmiecacie panowie topik, nie potrzebowalem teorii na temat instrukci gdzie i za ile ja kupic tylko pomocy w konkretnej sprawie. Jeszcze raz dzieki.
Opublikowano
Dzięki za instrukcje po polsku. Reszcie dziękuje i niepotrzebie zasmiecacie panowie topik, nie potrzebowalem teorii na temat instrukci gdzie i za ile ja kupic tylko pomocy w konkretnej sprawie. Jeszcze raz dzieki.

chyba nie ma za co. Zaśmiecasz chyba forum pisząc o czymś, co można przeczytać w instrukcji - i nie byłoby tematu.

PawełH
Opublikowano

chyba nie ma za co. Zaśmiecasz chyba forum pisząc o czymś, co można przeczytać w instrukcji - i nie byłoby tematu.

Czy mozesz wiec podac na ktorej stronie w instrukcji sie taki opis znajduje, bo jakos nie moge znalezc.

Opublikowano

Więc sparwa wygląda nastepująco :

Uruchomienie systemu

Spojrzenie

1. Uruchomienie silnika

2. Podczas postoju samochodu obróci

kierownic z pooenia na wprost do oporu w

lewo, nastpnie do oporu w prawo i z

powrotem na wprost

uga

3. Wyczy silnik.

Po ponownym uruchomieniu silnika aktywny

zapal si wiata hamowania wcznie ze

ukad kierowniczy bdzie z powrotem do rodkowym wiatem hamowania

dyspozycji wraz ze wszystkimi funkcjami

strona 79 instrukcji

Opublikowano

OK

Dzieki juz znalazlem w tym pdefie od tomek27, ale widzicie - w mojej oryginalnej drukowanej instrukcji nie ma tego opisu!!!!!!!!!!!

Wiec moze nie warto na nikogo krzyczec kolego Pawle!

Pozdrawiam

Opublikowano
Que? Krzyczeć?

Nie rozumiesz o co chodzi?

zasmiecasz forum swoimi uwagami, ktore nie rozwiazuje problemow i nikomu nie sa pomocne i jak w tym przypadku sa oderwane od rzeczywistosci.

I na dodatek zarzucasz koledze, ktory szuka pomocy, ze zasmieca forum.

:mad2:

Opublikowano

jasiuq1 - dobrze ujete, forum to nie pogawedki towarzyskie a pomoc w konkretnych sprawach, a widze ze ostatnio modne sa watki typu jechalem 300 nie wiem co kupic itp. A jak potrzeba pomocy to sie mozna dowiedziec ze instrukcja kosztuje 200zł. Jednym słowem moderator powinen jakos reagowac na uwagi tego typu i przypominac ze to jest dzial , elektryka, mechanika i czesci. Szkoda ze jeszcze ktos nie napisze " no co ty do serwisu nie stac cie pojechac" albo podobnie. Wiec odpowiadam ze samochod to moje hobby i w miare mozliwosci sam sobie przy nim grzebie a jak czegos nie wiem to szukam pomocy na forum i oczekuje fachowych odpowiedzi na temat. A jak widze wiekszosc posiadaczy wlasnie e60 przychodzi tu na przechwalki albo lizanie sie po ....

Tyle w temacie, dodam ze ja rozwiazalem problem i opisalem wiec zostaje cos dla innych ktorzy beda miec byc moze taka przygode jak ja, i za pomoca funkcji szukaj znajda odpowiedz na konretnie zadane pytanie.

Pozdrawiam - bez odbioru

Opublikowano
jakby forum to nie byłyby pogawędki towarzyskie to jakim cudem mógłbym jakieś pogawędki prowadzić i z kim? Pseudotematy to jest właśnie to. Do fachowych tematów się nie wtrącam bo po co (ja już okres grzebania w samochodzie mam za sobą) i w odróżnieniu od niektórych w seksowny temat też się nie wpiszę. Wpisze się natomiast w temat, w którym ktoś odkrywa Amerykę i pyta o coś na co odpowiedź ma przed nosem, zaśmiecając forum.
PawełH
Opublikowano
jakby forum to nie byłyby pogawędki towarzyskie to jakim cudem mógłbym jakieś pogawędki prowadzić i z kim? Pseudotematy to jest właśnie to. Do fachowych tematów się nie wtrącam bo po co (ja już okres grzebania w samochodzie mam za sobą) i w odróżnieniu od niektórych w seksowny temat też się nie wpiszę. Wpisze się natomiast w temat, w którym ktoś odkrywa Amerykę i pyta o coś na co odpowiedź ma przed nosem, zaśmiecając forum.

No to jeszcze raz poczytaj co ludzie pisza, a pozniej moze sie wtracisz, albo lepiej nie.

Napisalem, ze mam oryginalna instrukcje i w niej "tych" informacji nie ma. To kto ma odpowiedz przed nosem?

Ja wynioslem cos z tego tematu bo koledzy BZQ i tomek27 sa uprzejmi i pomagaja innym. Zalozyciel tego watku tez sie dowiedzial. Okazuje sie takze, ze nawet zakup instrukcji nie gwarantuje sukcesu.

Twoja uwaga o zasmiecaniu jest wiec nie na miejscu. Podobnie jak wiekszosc Twoich uwag na tym forum. Jezeli nie masz nic do powiedzenia to czytaj i ucz sie. Zawsze cos ciekawego mozesz sie dowiedziec i moze nawet Ci sie to przyda. Natomiast zlosliwe docinki poprostu sobie daruj.

Bo trzeba byc uprzejmym i uczynnym czlowiekiem. Forum rowniez sluzy pogawedkom, ale najwiecej ludzi korzysta z niego jako kompendium. Ja tez tak forum traktuje i przyda mi sie ta wiedza bo chyba u mnie Active Steering nie dziala prawidlowo - jak wiekszosc systemow w moim aucie.

A tematow na temat E60 jest dosc malo, wiec prawie kazdy mozna uznac za ciekawy.

I zaraz sie naslucham za off topic - sorki :worried:

Pozdrawiam

Opublikowano
A ja się cieszę że podaliście link z którego zassałem polską instrukcję, stać mnie na nią, ale dla zasady nie kupię bo niby czemu mam dać kołnierzykowi coś za co zapłaciłem kupując auto w jak to ładnie się zwie UE. Według mnie obligatoryjnie powinno to być dawane przy wizycie w Aso tak jak katalog reklamowy i to powinno być w ich interesie żeby przypadkiem ktoś sobie krzywdy nie zrobił bo np. nie wiedział jak zapiąć pasy, i oczywiście nie zasądził BMW A.G. na jakieś konkretne sumki. . Wolę żonie szminkę kupić, albo dobry obiad z nią za to zjeść.