Skocz do zawartości

[E nie wiadomo???] PROBLEM Z ODPALENIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,moje BMW po miesiacu stania na parkingu nie chce odpalic.rozrusznik dziala ,pompa paliwowa pracuje a autko nie chce odpalic.prosze o pomoc. :(
  • Członkowie klubu
Opublikowano
pompa paliwowa pracuje a autko nie chce odpalic.prosze o pomoc. :(

Sprawdzałeś wydajność pompy :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Tak ,swiece grzeja.dzwonilam do serwisu to powiedzieli ze miedzy dwoma zbiornikami paliwa jest jakis plywak i to on sie zawiesil dlatego nie chce odpalic.mam odlaczyc minus od akumulatora i poczekac a potem odpalic i powinno byc ok.jak to zrobie to napisze czy mi sie udalo.tylko problem jest ze nie wiem gdzie jest ten minus .hehe.mozesz mi pomoc?
Opublikowano
Tak ,swiece grzeja.dzwonilam do serwisu to powiedzieli ze miedzy dwoma zbiornikami paliwa jest jakis plywak i to on sie zawiesil dlatego nie chce odpalic.mam odlaczyc minus od akumulatora i poczekac a potem odpalic i powinno byc ok.jak to zrobie to napisze czy mi sie udalo.tylko problem jest ze nie wiem gdzie jest ten minus .hehe.mozesz mi pomoc?

Kolezanko jak nie wiesz gdzie minus to lepiej nie bierz sie za to. Na pewno masz jakiegos znajomego ktory posiada jakies autko-popros to ci pokaze. Jak bym mieszkal blizej sam bym Ci to zrobil.

Opublikowano
Dziekuje za rade chyba tak bedzie najlepiej.myslalam ze sama dam rade bo odlaczyc minus z akumulatora to nic wielkiego tylko ze nie widac minusa po podniesieniu maski jest tylko plus.
Opublikowano
Dziekuje za rady .znajomy mi pomogl odlaczyc ale niestety nic to nie dalo jutro zatem musze moja zabaweczke przetransportowac laweta do serwisu.
Opublikowano
Tak sobie myślę że chyba jednak winowajcą będzie słaby akumulator, który owszem kręci silnikiem ale za wolno aby uruchomić go, ewentualnie brak paliwa jak słychać pompę, bo normalnie jest niemal niesłyszalna, lub woda w filtrze paliwa, co do świec żarowych to napewno nie działają, no chyba że E60 530d jest odpalane gdzies gdzie temp. spadła poniżej 5stopniC.
Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Tak sobie myślę że chyba jednak winowajcą będzie słaby akumulator, który owszem kręci silnikiem ale za wolno aby uruchomić go, ewentualnie brak paliwa jak słychać pompę, bo normalnie jest niemal niesłyszalna, lub woda w filtrze paliwa, co do świec żarowych to napewno nie działają, no chyba że E60 530d jest odpalane gdzies gdzie temp. spadła poniżej 5stopniC.

Ale kolezanka nie wspomina nic o wyswietlanej na kompie informacji :rozladowany akumulator.