Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Światło mi w ziemię świeci i mało widzę, kręciłam już regulacją do oporu w prawo i lewo i nic ... W ogóle nie reaguje, Może mi ktoś powie o co chodzi ?

Reaguje na ustawianie elektryczme, rozmawiałam z mechanikiem przez telefon, i powiedziałam mu, że od kręcenia tym pokrętłem obok kierownicy, to sie zmienia, że świeci w ziemie bardziej albo mniej ... a mimo kręcenia śrubką pod maską nie da się tego poprawić.

Wiecie ile może kosztować taka "usługa" nastawienia/naprawienia tego ?

Na zdjęciu regulacja jest na maksimum w prawo.

http://img215.exs.cx/img215/940/swiatla0oq.jpg

Opublikowano

Jeżli nie będziesz tego potrafiła zrobic jedz na stację diagnostyczną (tam gdzie się załatwia przeglad rejestracyjny) a oni to zrobia za 20 PLN włącznie z przegladem samochodu na profesionalnej maszynie i napewno ustawia tak jak ma być. (nie bedziesz miała potem problemu na przegladzie :) z lampami )

P.S. czy na twoim zdjęciu to nie jest czasem Jennifer Lopez ?

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Jeżli nie będziesz tego potrafiła zrobic jedz na stację diagnostyczną (tam gdzie się załatwia przeglad rejestracyjny) a oni to zrobia za 20 PLN włącznie z przegladem samochodu na profesionalnej maszynie i napewno ustawia tak jak ma być. (nie bedziesz miała potem problemu na przegladzie :) z lampami )

P.S. czy na twoim zdjęciu to nie jest czasem Jennifer Lopez ?

Pewnie tak zrobie z tą stacją ... skoro nikt nie potrafi mi pomóc tutaj

Lopez w beemce ?!?!?!??!?!

Opublikowano
Światła i tak trzeba ustawić na przyżądzie. Ustawienie "przy ścianie" może powodować oślepianie innych kierowców.

lechu
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Światło mi w ziemię świeci i mało widzę, kręciłam już regulacją do oporu w prawo i lewo i nic ... W ogóle nie reaguje, Może mi ktoś powie o co chodzi ?

Ale w jakim BMW ?

Bo coś mi się zdaje, że zdjęcie Szymka na nic się nie przyda...

Napisz w profilu albo w poście, które to jest BMW to łatwiej będzie wskazać, które śruby są regulacją świateł...

Chyba, że jesteś pewna, że to ta, którą wskazałaś... jeśli lampa (reflektor) nie reaguje - to trzeba po nitce do kłębka.

Może śruba jest, ale już nie połączona z lampą ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ale w jakim BMW ?

Dobra... dopiero teraz zobaczyłem, że w temacie jest E32 :duh:

Ale zdjęcie narożnika mi na E32 nie wygląda... :P

Tam chyba jest widoczna prostokątna lampa a nie pojedyncza okrągła ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
ustawienia świateł masz z przodu przy lampie po przekątnej na zdjęciu ci zaznaczyłem czerwonymni kwadracikami http://img38.exs.cx/my.php?loc=img38&image=27tu.jpg jak popatrzysz to w atrapie masz dwie dziury po przekątnej i tam dokręcasz i lampa ci się przestawia w góre lub w dół. :cool2:

To czym ja kręciłam ? Mam nadzieje , że nic nie popsułam, ale koledzy mi mówili, że ma być to plastikowa nakrętka pod klapą.

Opublikowano
Światła i tak trzeba ustawić na przyżądzie. Ustawienie "przy ścianie" może powodować oślepianie innych kierowców.

ALe jak mi na przeglądzie raz ustawili , to nic nie widziałam, oba za nisko świeciły, sama sobie chce ustawić, żeby więcej widzieć

Opublikowano
Ale w jakim BMW ?

Dobra... dopiero teraz zobaczyłem, że w temacie jest E32 :duh:

Ale zdjęcie narożnika mi na E32 nie wygląda... :P

Tam chyba jest widoczna prostokątna lampa a nie pojedyncza okrągła ?

Przyjacielu, to jak ty mi pokazujesz a nawet nie wiesdz co , i mam tym kręcić na "chyba" , to ja za twoje rady ci już dziękuję, a potem w razie czego znów się będą śmiać w warsztacie, że baba nawet metalową kulkę potrafi popsuć. Odpuść sobie takąfachową poradę.

Opublikowano
W stolicy ustawienie swiatel na przyrzadzie kosztuje 14 PLN, mysle, ze jest to cena urzedowa na stacjach diagnoistycznych. Fakt, ze czasem po ich ustawieniach dziwnie swieci, ale ostatnio nawet udalo im sie zrobic ze mam jasno, wszystko widze i nie oslepiam.
(OO=[][]=OO)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przyjacielu, to jak ty mi pokazujesz a nawet nie wiesdz co , i mam tym kręcić na "chyba" , to ja za twoje rady ci już dziękuję, a potem w razie czego znów się będą śmiać w warsztacie, że baba nawet metalową kulkę potrafi popsuć. Odpuść sobie takąfachową poradę.

Nie wiem gdzie napisałem, żebyś coś kręciła, a już na pewno nic Ci nie pokazywałem :P

BTW - pod klapą jest jeszcze trochę plastikowych nakrętek :mrgreen:

Ale masz rację - daruję sobie... - EOD

Pytanie do innych - czy to zdjęcie przedstawia E32 ?

Bo mi się ciągle wydaje, że tam jest widoczny prostokątny reflektor...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

masz racje to jest prostokatny reflektor i to napewno nie jest e32 bo w e32 reflektory sa okragle i nie dochodza do kierunkowskazu,jezeli juz to jest 7-ka to moze e38 albo cos innego niz 7-ka :| i daruj sobie bo nic nie wie w temacie i zaczyna sie madrowac :mad2:

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Nie wiem gdzie napisałem, żebyś coś kręciła, a już na pewno nic Ci nie pokazywałem :P

BTW - pod klapą jest jeszcze trochę plastikowych nakrętek :mrgreen:

Ale masz rację - daruję sobie... - EOD

Dokładnie to jest albo E36 albo E38 ale napewno nie jest to E32 tak jak pisze Jennifer Lopez.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Jak mamy "konkurs" :mrgreen:, to moim zdaniem nie jest to napewno E32, nie jest też E36 itd. wygląda mi na E38 przed liftingiem. Zwróćcie uwagę na mocowanie reflektora, w ten sposób nie jest mocowany np. w E36 - w większości modeli reflektory są mocowane na "łapkach", a E38 jest jednym z nielicznych, gdzie mocowanie jest wprost do reflektora poprzez taką "bloczek" przesuwny - trudno jest to mocowanie uczkodzić i ma możliwość dodatkowej regulacji względem nadwozia (co jest plusem jak i minusem ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

a ja stawiamże to e39

a tak poza tym to nie to porętło :duh: , od usatwiania światełw e39 są dwa przy reflektorze i jak sie nimi kręci to nad nimi ruszają sie białe zębatki

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
W stolicy ustawienie swiatel na przyrzadzie kosztuje 14 PLN, mysle, ze jest to cena urzedowa na stacjach diagnoistycznych. Fakt, ze czasem po ich ustawieniach dziwnie swieci, ale ostatnio nawet udalo im sie zrobic ze mam jasno, wszystko widze i nie oslepiam.

Potwierdzam, 14zl zaplacilem wczoraj w stacji diagnostycznej.

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
a ja stawiamże to e39

a tak poza tym to nie to porętło :duh: , od usatwiania światełw e39 są dwa przy reflektorze i jak sie nimi kręci to nad nimi ruszają sie białe zębatki

Tak jak napisałem, we wszystkich modelach BMW (no może o jakimś zapomniałem), reflektory są mocowane na takich łapkach - także w E39, wyjątkiem jest E38 i takie jest właśnie na tym zdjęciu - tylko się o to nie pokłóćmy ;)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
sorry za plagiat :D nie nie wiem co to jest "łapki" poza tym nie nadmieniaes o dwóch pokrętłach i zębatkach
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
sorry za plagiat :D nie nie wiem co to jest "łapki" poza tym nie nadmieniaes o dwóch pokrętłach i zębatkach

Takie wystające plastiki z obudowy reflektora do jego zamocowania w nadwoziu. Ale wydaje mi się, że ta zgadywanka nie jest na temat ;) i dajmy spokój.

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ale wydaje mi się, że ta zgadywanka nie jest na temat ;) i dajmy spokój.

Zdaje się, że masz rację - ale jak tu pomóc skoro nie wiadomo o co (albo jak kto woli, jakie auto) chodzi ? 8)

Ciekawe czy to w ogóle jeszcze KOGOŚ interesuje - rozwiązanie problemu rzuconego na forum...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png