Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam do was pytanie,konkretnie chodzi mi o wybor opon.Do tej pory jezdze na Michelin Primacy Pilot rozmiar 205/60/15 i musze powiedziec ze calkiem przyzwoicie jezdzi sie na tych oponach jednakze przyszedl czas na wymiane i zastanawiam sie nad oponami firmy Nokian.Czytalem duzo opini o tych oponach i musze powiedziec ze wiele z nich te opony zachwala.A pytanie do was,czy mieliscie jakies doswiadczenia z tymi oponami,moze ktorys z was jezdzi na nich,prosze porady i jakies sugestie co do wyboru opon.Nizej podaje link do zdjecia tych opon.http://www.oponytanio.pl/start.html
Opublikowano
Co nieco wiem o oponkach i proponował bym ci oponki Nexen'a N2000. Fajny bieżnik, doskonale odprowadzenie wody, i co jeszcze a to ze jak masz gdzieś "frezowany" asfalt nie nosi autem na boki.
Opublikowano

Z oponami bedzie jak ze wszystkim na tym forum czyli kazde swoje chwali :) Ja wczesniej jezdzilem na Toyo Proxes T1R ktore wygladaja tak:

http://www.toyo.com/docs/tires/tires.asp?lpid=18966&name=Proxes%20T1R%99&category=sport

Teraz jezdze na Fulda Carat Progresso:

http://www.fulda.com/fulda_pl_pl/Images/Presspictures_Progresso1_tcm234-11863.jpg

I na obydwu jezdzi mi sie dokladnie tak samo dobrze, jedyne czym sie kierowalem to cena zakupu, rozmiar opony i moze nieco na moja decyzje mialy wplyw zabiegi marketingowe producentow (jakie to nieprofesjonalne) :) Niektorzy beda udowadniac wyzszosc swojej opony nad innymi bo bieznik taki jest i taki, choc nie maja pojecia o inzynierii plynow i jak ta woda faktycznie sie rozprowadza, beda zachwalac pod niebiosa ze cacus glancus choc nie maja pojecia o chocby nawet mieszance z jakiej zostala wykonana opona itd.. Dlatego najogolniej uwazam ze prowadzenie doktoratow mija sie z celem bo predzej kupisz i wyjezdzisz komplet opon niz dojdziesz do ladu ktora opona bedzie najlepsza... :) Pozdrawiam!

Opublikowano

ja podebne sie pod temat, bo szukam oponek 215\45\17...i chodzi mi szczegolnie by byly to opony bardziej przeznaczone na deszcz lub mokra nawierzchnie...

Bieznik ten Toyo jst bardzo ladny i taki mi sie by podobal,ale chodzi bardziej mi wlasnie by byla dobra na mokra nawierzchnie...

B M W
Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu też miałem dylemat jakie laczki kupić. Wybrałem GOODYEAR EAGLE F1 GS-D3, ale jeszcze ich nie kupiłem.

Polecam temat na konkurencyjnym, ale jakże nam bliskim forum: Temat o oponach.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja też na nich jeżdze i są ok. Kierowałem się ich kupem testem ADAC. Wypadają najlepiej pod względem zużycia (najbardziej trwałe), a i prowadzenie wg. testu jest bardzo dobre. Cena też przystępna. Samochód prowadzi się tak jak powinien się prowadzić tak więc polecam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
krzywy191 dal ci zdjecie opon vredestein sessanta- jest to najnowszy model opon produkcji holenderskiej, a co jak co holendrzy to sie znaja na robieniu opon na deszcz :) . poczytaj o nich. zdecydowanie lepsze od nokian (wg. mnie). jedyny minus to minimalny rozmiar na fele to 17 cali, no ale sa to opony typowo sportowe. poza tym wygladaja bosko :D

🙃🙃

Opublikowano
hmm widze ze jest tak jak sie domyslalem czyli kazdy chwali swoje.Jedni oceniaja opone pod wzgledem wygladu inni pod wzgledem wlasciwosci jezdnych,natomiast ja szukam opon z dobrymi wlasciwosciami jezdnymi a sam wyglad jest dla mnie bez znaczenia,coz wiec chyba pokusze sie o te Nokiany tylko i wylacznie ze wzgledu na opinie ich uzytkownikow ktore mozna znalezc w kazdym sklepie internetowym z oponami.Jednakze dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi.Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm widze ze jest tak jak sie domyslalem czyli kazdy chwali swoje.Jedni oceniaja opone pod wzgledem wygladu inni pod wzgledem wlasciwosci jezdnych,natomiast ja szukam opon z dobrymi wlasciwosciami jezdnymi a sam wyglad jest dla mnie bez znaczenia,coz wiec chyba pokusze sie o te Nokiany tylko i wylacznie ze wzgledu na opinie ich uzytkownikow ktore mozna znalezc w kazdym sklepie internetowym z oponami.Jednakze dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi.Pozdrawiam.

zadajesz tendencyjne pytanie i stwierdzasz ze kazdy chwali swoje. kazdy chwali to na czym jezdzil badz jezdzi. jak mozna chwalic cos czego sie nie uzywalo? wiec kazdy pisze o "swoich". ja wybierajac opony kieruje sie i wlasciwosciami jezdnymi i wygladem. tak samo czytam komentarze na serwisach handlujacymi gumami. gdy mam dwie opony ktore ludzie oceniaja bardzo pozytywnie, wybiore ta ktora ma ladniejsa rzezbe bieznika. tazke zadajac pytanie na forum to czegos sie spodziewales? ludzie pisza ci o tym na czym sami jezdzili i co moga polecic- logiczne

🙃🙃