Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko czy ktoś ma założone nitro w bmw koniecznie rzędowa sześcio cylindrówka. Moje BMW 325 coupe Vanos i pytanie gdzie wkręcić ten wtryskiwacz co podaje zmiksowane paliwo z N2O. Czy ktoś ma może jakieś linki do zdjęć np. na niemieckich stronach jak to mają zamontowane. problem polega na tym że idąc od filtra powietrza:

1. puszka filtra-odpada jest przed przepływką

2. przepływka- odpada wiadomo będzie się wszystko chrzanić w odczytach z kompa

3- guma za przepływką- mogło by być ale: jest prze czymś przykręconym do przepustnicy związanym z antypoślizgiem- hmm więc guma też odpada bo nie chciałbym zamrozić tego antypoślizgu itd.

4-przepustnica za antypoślizgiem- mogło by być ale mało miejsca i nie wiem czy nie za blisko kolektora więc może nie będzie się dobrze mieszało

Macie namiar na jakiegoś obeznanego kolesia który by rozwiązał mój problem?? Albo może fotki?? Albo sami wiecie??

Opublikowano
Mam mokre nitro. Dzięki za linka ale już widziałem go i czytałem. Chodzi mi dokładnie o mój przypadek gdzie dać ten wtryskiwacz dokładnie ktoś wie??
Opublikowano

Wydaje mi sie ze nie ma zbyt wiele osob z n2O w bmw :(( .

Ale temat ciekawy ...ja niestety nie pomoge, ale jak juz zlozysz to dokupy to wrzuc fotki a moze wykres z hamowni ? :mrgreen:

Ja tylko czytalem cos na streetracing.pl pisali ze niestety nitro "jednopunktowe" - tj. NIE direct port do R6 BMW srednio sie sprawdza :( - podobno w M3 3.0 E36 ktos mial i byl problem z rownym podawaniem n2o do wszystkich cylindrow.

POCZYTAJ :

http://www.streetracing.pl/forum/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=77ed4ff3229ed7ca02fb1f51c43ce31f&search_in=posts&result_type=topics&highlite=nitro - wyniki szukajki

http://www.streetracing.pl/forum/index.php?showtopic=52210&hl=nitro - tu poczytaj dokladnie (wypowiedz bimmerholica)

i popytaj osob ktore tam wypowiadaly sie .

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Jestem w kontakcie z kolesiem od compakta ale on nie montował sam ale ładnie mu to pociska. A ja już sam sobie poradziłem. Wstawie fotki to sobie pooglądacie.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Więc temat ogarnąłem i jestem w trakcie przygotowania fotostory z montaży

I co z tym fotostory??? Napisz co i jak zrobiłeś i jak to sie sprawuje w boju. Czekamy na info?

Wróciłem właśnie z bemowa 1/4 mili z nieodparta chęcia pomodzenia z moja Bunią.

Opublikowano
No niestety kolega kumod nic a nic sie nie pochwalil :x . A szkoda bo takze jestem bardzo ciekawy efektu ...
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]