Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiego ubezpieczyciela polecacie i jaka wam ubezpieczyciel zrobil wycene auta?

i moze ktos napisac jaka skladke roczna na AC placi?

Jam mam bardzo dobre doswiadczenia z likwidacja szkod w Cigna-Stu i Alliaz. W Cignie to wrecz wzorcowo. Odradzam Warte. Duze zlego sioe nasluchalem, a problemy wlasnie wychodza przy likwidacji szkody.

Polisy w tych firmach sa bardzo drogie i nalezalobu znalezc dealera, ktory ma wynegocjowane z ubezpieczycielem dobre warunki. Nawet czasem warto pojechac do innego miasta. Ja ubezpieczalem np w Krakowie, a jestem z Katowic.

Dealer ma na ogol najtaniej. Takie pakietowe polisy sa na ogol mocno obwarowane warunkami szczegolnymi co do likwidacji szkody. Jesli jednak nie chcemy zarabiac na likwidacji ewentualnej szkody to warto sie na takie warunki zgodzic.

Czasem warto dokonac przed ubezpieczeniem wyceny auta , ktora przeprowadzi rzeczoznawca.

OBOWIAZKOWO trzeba przeczytac ze zrozumieniem warunki ogolne/szczegolne AC bo OC to inna sprawa, sami raczej z niego nie korzystamy tylko przez nas poszkodowani.

Nie pamietam jaka skladke place , ale dostalem dobra oferte z PZU.

(PZU tez nie jest takie straszne, czasem konczy sie w sadzie , ale przynajmniej nie znikna z rynku z dnia nadzien i jest gdzie dochodzic swego)

Pozdrawiam

Opublikowano
polecam mbank.pl - ubezpieczają np: w Hestii i ceny naprawdę rewelacyjne...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Ja także mam ubezpieczenie w Cignie, (obecnie InterRisk). Pakiet wychodzi rozsądnie na tle innych ubezpieczycieli. Korzystam juz prawie od 6 lat i nie miałem problemu z nimi. Pozdr!
Opublikowano
Ja także mam ubezpieczenie w Cignie, (obecnie InterRisk). Pakiet wychodzi rozsądnie na tle innych ubezpieczycieli. Korzystam juz prawie od 6 lat i nie miałem problemu z nimi. Pozdr!

hmm nie miales problemu oznacza, ze wyplacili odszkodowanie bez problemu czy też ze nie zglosiles zadnego roszczenia do ubezpieczyciela?

Opublikowano
w innym samochodzie (mondeo) zgłaszałem szkodę, oczywiście jako poszkodowany i korzystnie ją rozpatrzono.
Opublikowano

Ja polecam PZU. W moim poprzednim aucie (VW) 4 (slownie - cztery) razy skradziono mi fabryczna navi i za kazdym razem naprawialem z AC - co wiecej, nie zjechali mi ze znizek AC.

Za moje e60 530d 11.2006 zaplacilem za AC+OC 2x1900zl (2 raty). Dostalem dodatkowo znizke 10% na auto sprowadzone (taka maja promocje).

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Dostalem dodatkowo znizke 10% na auto sprowadzone (taka maja promocje).

to tak a propos tych, co pisza, ze na sprowadzone nie ma AC :)

zh
Opublikowano
polecam mbank.pl - ubezpieczają np: w Hestii i ceny naprawdę rewelacyjne...

A slyszales historie o tym, jak gosc kupil roczne Audi A8 w komisie, ubezpieczyl w Hestii, skradziono mu auto i Hestia nie chce wyplacic odszkodowania?

W jakis magiczny sposob Hestia dokopala sie do dokumentow ze sprowadzenia (ktorych kupujacy w komisie nie widzial) a tam byla (oczywiscie) zanizona kwota. Hestia stwierdzila wiec, ze dokumenty zostaly sfalszowane co jest niezgodne z OWU (ogolne warunki ubezpieczenia).

Bylo o tym w TVN TURBO program "UWAGA!" czy cos takiego.

Opublikowano

1.zlego prawnika gosc wybral

2.dokumentow falszowac nie nalezy

bo to jest tak: do akcyzy poprosze autko za 150 euro

a do ubezpieczenia poprosze za 15 000 euro

a czemu Niemiec nawet o tym nie pomysli ? wiem wiem, za duzo zarabia

ale to nie jest zaden argument

zh
Opublikowano

To akurat normalny proceder, ze umowy sa zanizone - gosc z PZU to mi potwierdzil. Liczy sie to od jakiej kwoty zaplaciles skladke. Gosc na pewno wygra (lub juz wygral) ta sprawe. Chodzi bardziej o to jak Hestia kombinuje zeby kasy nie oddac.

Pozatym jezeli sprzedawca i kupujacy sie na to zgodzili to cena moze byc 1eur. Kupujacy zrobil swietny interes. Nie widze tu zadnego falszerstwa.

Opublikowano
w innym samochodzie (mondeo) zgłaszałem szkodę, oczywiście jako poszkodowany i korzystnie ją rozpatrzono.

Ale jaja. Tez likwidowealem u nich szkode na mondeo :norty:

Brak problemow to malo powiedziane.

Przynali drzwi do naprawy, naprawa wypadla kiepsko, wiec rzeczoznawca uznal, ze trzeba wymienic i dali kase najpierw na naprawe, a pozniej na wymiane. W miedzyczasie wyznali zasade, ze z rzeczoznawca sie nie dyskutuje. Rzeczoznawca oczywiscie na ich koszt i to bardzo dobry i sumienny.

Bylem poprostu w szoku i zapytalem o co chodzi. Odpowiedzili, ze czasem naprawa przed ew. wymiana sie oplaca. Nie musialem walczyc z autoryzowanym zreszta przez forda blacharze/lakiernikiem, ani z dealerem.

Likwidacja szkody z AC - WZORCOWA

Pozdrawiam