Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
tak :) od 10 dni. X6 3.5d Xdrive black.

I will upload pictures soon.

Kolejny co kupil ten wspanialy silnik. W trojce nie zrobil bledu, a w X6 omotali.

/DP

Opublikowano
tak :) od 10 dni. X6 3.5d Xdrive black.

I will upload pictures soon.

Kolejny co kupil ten wspanialy silnik. W trojce nie zrobil bledu, a w X6 omotali.

/DP

Kolego, Tobie się nie powiodło z dieslem, ale to nie znaczy że masz każdemu obrzydzać ten silnik.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Ostatnio miałem przyjemność oglądać, wszystko piękne tylko ten tył kontrowersyjny :|

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• 1 rok później...
Opublikowano
X5 i X6 srodki maja identyczne - czytaj PIĘKNE :) i ERGO.

środki nie są identyczne, w x6 są indywidualne fotele z tyłu, inna jest pozycja za kierownicą, z tyłu nad głową jest mniej miejsca

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
od kilku miesięcy mam X6. Mam pytanie do innych użytkowników - jakie macie foteliki dla dzieci, bo z tyłu są zagłówki nieruchome, wyższe fotele się nie mieszczą.
Opublikowano

Ja w X6 dzieci nie wożę ;) do tego służy auto żony

widziałem w X6 zainstalowane dwa różne foteliki oryginalne BMW i nie zauważyłem aby coś nie pasowało

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie do użytkowników X6. Ponieważ nigdy nie miałem skrzyni automatycznej i do tego to moje pierwsze BMW więc mam problem z uruchomieniem samochodu. W instrukcji piszą, żeby po włożeniu "kluczyka" nacisnąć hamulec i przycisk START. W moim samochodzie zapalają się kontrolki i cisza.... samochód nie zapala. Ponowne wciśnięcie START wygasza kontrolki. Mogę to powtarzać kilkakrotnie, ale i tak stoję jak wryty i silnik nie odpala. Próbowałem wsiąść do samochodu ponownie ( może źle się za niego zabieram :wink: ) wkładam kluczyk itd... i nadal cisza.... nie odpala. Jak się wkur..... na maxa i wcisnę kilkakrotnie raz za razem START to łaskawie za którymś razem pojawia się na wyświetlaczu noga na pedale hamulca i można odpalić ( przecież mam nogę na hamulcu!!!! ) O co biega??? Czy ja coś pierdziele czy samochód po trzech dniach zaczął świrować? A może ma z tym coś wspólnego nadajnik GPS?
Opublikowano

dobrze zrozumiałem, że masz dodatkowe zabezpieczenie w postaci namierzania GPS lub może jakieś inne ?

Spróbuj też z drugim kluczykiem.

Zasada w automacie jest prosta - odpalasz na pozycji P, z nogą na hamulcu.

Jeśli to Twój pierwszy automat to w ogóle warto abyś poczytał jak się z automatem obchodzić.

Opublikowano

Tak, dobrze zrozumiałeś.

Dzisiaj samochód odpala normalnie, bez problemu. Chyba usłyszał jak się wkurzałem, albo czyta forum.

A instrukcję stopniowo studiuję dalej i o skrzyni już czytałem.

Dzięki, pozdrawiam

Opublikowano
witam,ja też mam od 3 tygodni nowe x6 i mam dokładnie taki sam problem z odpalaniem,niestety czasami nic sie nie dzieje,pojawia sie komunikat aby położyc noge na hamulcu a ona tam jest,po kilku naciśnięciach startera dopiero odpala,może to jest jednak jakaś wada techniczna?
Opublikowano

a to się dzieje tylko przy porannym rozruchu ? Wasze auta to dielse więc może to kwestia odczekania na rozgrzanie świec żarowych,a może za delikatnie naciskacie hamulec.

Macie dodatek "dostęp komfortowy" ?

Opublikowano
U mnie po wpisie na forum o problemie odpalania nagle problem zniknął - do teraz nie miałem już takiego problemu, za to ogrzewanie kierownicy czasami wyłącza się po kilku sekundach od włączenia. Na poniedziałek umówiłem się w serwisie. Dzisiaj ogrzewanie kierownicy działało bez zarzutu, ale czasami jak samochód coś "piknie" to wyłącza zanim zacznie grzać. Wkurzające te usterki :mad2:
Opublikowano

u mnie po przejechaniu 60km od salonu wyswietlil sie blad ikonka przechylony samochod na czerwonym tle, na szczescie nastepnego dnia zniknal , podlaczyli do komputera, ale po bledzie nie bylo zadnego sladu, teraz ma 1000km przejechane, jeszcze nie dotarty, wczoraj oddalem go do serwisu na montaz pakietu hartge

co do dostepu komfortowego, odnosze wrazenie ze czasami nie dziala tak jak powinien i musze uzywac pilota zeby otworzyc samochod, z zamknieciem nie ma problemu, przykladam kciuka i sie zamyka

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Zauważyłem kolejną dziwną rzecz, a mianowicie po przejechaniu kilkunastu kilometrów z pracy do domu lub odwrotnie w wolnym tempie i na dodatek pod koniec podróży po uliczkach koło domu w tempie spacerowym to w kabinie śmierdzi spalenizną. Nawet w garażu po kilkunastu sekundach od wyłączenia auta czuć swąd. Nie wiem czy to może tłumiki się dopalają w środku, czy jakaś osłona, ale jest to wyraźne i nieprzyjemne. Mam przejechane kilkaset km. Czy u Was też coś takiego się dało wyczuć w pierwszych dniach użytkowania?
Opublikowano

Mój szef zakupił w zeszłym miesiącu X6. Fajny ala szampański kolor. Tylko nie wiem, jaki silnik, bo na razie mamy zakaz zbliżania się :D

Widziałem ostatnio fakturę za koła zimowe, 14.000 pln. Pozazdrościć.