Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wlasnie zauwazylem,ze w zbiorniczku na olej od wspomagania mam tego oleju na minimum a nie wiem jaki mialem zalany wczesniej i mam takie pytanie jaki mozna dolac a moze trzeba caly wymienic na nowy? BMW e46d
Opublikowano
nie wiem czy oleje do wspomagania sa mieszalne ze sobą,ale raczej tak.Ja jednak bym zmienił na nowy olej,taki olej nie jest taki drogi ,a wchodzi coś kolo litry.
Opublikowano
a jak mozna ten stary calkowicie wylac? jest jakis zawor przez,ktory mozna to zrobic,czy trzeba go wyssac tak jak olej silnikowy??? dzieki za pomoc!!!
Opublikowano
jest jakis zawor przez,ktory mozna to zrobic,czy trzeba go wyssac tak jak olej silnikowy???

A jak się wysysa olej silnikowy? Z silnika? :duh: :mad2:

Radzę najpierw użyć funkcji :search: Bardzo dużo było na tym forum o olejach do silnika, do wspomagania, skrzyni biegów i tylniego mostu. Pewnie następne Twoje pytanie będzie jaki olej włać do układu wspomagania :search:

W swojej E36 nie znalazłem korka spustowego (może słabo szukałem :mrgreen: ) odkręciłem jeden przewód, pokręciłem kierownicą parę razy i po problemie miałem.