Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem Ci, że te wszystkie uniwersalne zestaw wyglądają dokładnie tak samo, podejrzewam że są robione w tej samej fabryce i sprzedawane pod różnymi nazwami, zależnie od importera. Szukaj zestawów kompletnych (zdarza się, że niektóre nie mają mocowań na przetwornice, choć mi akurat nie były potrzebne) i sprzedawców u których będziesz mógł ewentualnie reklamować produkt (czyli doświadczonych allegrowiczów). Pozdrawiam.
Opublikowano

witam

A ja napisze krótko "XENONY PO 100-300 ZŁ TO NOWY HIT (chit) AGROTUNINGU.

i proszę sie nie obrażać bo taki montaż zestawu bez samopoziomowania i odpowiednich reflektorów jest poprostu zagrożeniem na drodze , a oślepiony kierowca zjeżdźa na przeciwny pas i idzie na czołówke to tylko taki przykład. Ciekaw jestem czy taki posiadacz XENONÓW zdaje sobie sprawe dlaczego ten drugi zjechał na niego ??? tego policja nie bada, choć nie pisze że tak jest zawsze, to tylko przykład.

Opublikowano
witam

A ja napisze krótko "XENONY PO 100-300 ZŁ TO NOWY HIT (chit) AGROTUNINGU.

Zgadzam się. Montaż jednak takich ksenonów do orginalnych soczewek jest wg mnie czymś zupełnie naturalnym i niezbędnym, jeśli ktoś ceni własne bezpieczeństwo (i pośrednio również innych), a nie chce wydawać ciężkich pieniędzy na orginalne, które efektem świecenia nie różnią się zupełnie niczym od tych uniwersalnych.

Kwestia sampoziomowania w czasie jazdy czy konieczność posiadania spryskiwaczy reflektorów jest wg mnie dyskusyjna, ile ludzi tyle opini. Samopoziomowanie w czasie jazdy jest wg mnie zbędne, ponieważ, tak jak K@mil napisał, reakcja na zmianę nachylenia drogi jest zbyt późna. Świetnie widać to na naszych polskich dziurach kiedy każde auto, niezależnie od rodzaju zamontowanego oświetlenia i układu samopoziomowania - na wybojach, co chwilę razi kogoś nadjeżdżającego z naprzeciwka.