Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie tak dawno widzialem e60 530d z 550k km (mobile.de)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

kiedyś widziałem na allegro e34 w tds-ie (jeszcze jeździło) - 750kkm :dance:

ale to było e34; swoją drogą e60 i 550kkm to jest już coś :D

Opublikowano
a ja znam większość przebiegów Aut które zjechały do Polski , niektore strasznie kulaly nawet E60 ale w PL są serwisowane tylko w ASO i przebieg malutki malutki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jedno z ogloszen

Kilometerstand: 443.007 km

Erstzulassung: 2/2007

jak to mozliwe? 31k km miesiecznie?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
1100 km dziennie ,przez 17 miesiecy ,to chyba jakis wyscig do okola swiata??? :liar:
Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano
jest mozliwe, moj znajomy audi a4 tdi okolo 190 tys km rocznie, 5 dni w tygodniu z domu do warszawy do poznania i spowrotem do stolicy i do domku czyli 720-750 dziennie ale kasy zarabia bo jakies leki czy chemie wozi , raptem 150 kg ladunku
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

moja licznikowo ma 350 000. sam zrobilem ponad 100 000. ale sadzac po stanie jak ja kupowalem (byla taksowka) mogla miec wiecej najechane niz 350kkm.

(od 8 lat na LPG)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jak szukali dla mnie auta, to w zeszłym roku widzieli ponoć e39 530d z 2004 roku, która miała nastukane ca 540kkm :jawdrop: :jawdrop: Chodziła jak ta lala ponoć, wziął ją jakiś nasz cwaniaczek za 8koła euro :duh: Pewnie licznik cofnął o 300kkm i w cuglach opylił jakiemuś biedakowi :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, albo po podworku...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
moja ma 148tyś z 2005 sam zrobiłem 13tyś. Zbliza się przegląd na olej, i klocki. Jaki koszt jest wymiany oleju oraz klocków na przód w ASO
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja miałem BMW 735i 90r. w gazie - kupiłem to z przebiegiem 850k km ale silnika to to już prawie nie miało :mrgreen:
Opublikowano
moja ma 148tyś z 2005 sam zrobiłem 13tyś. Zbliza się przegląd na olej, i klocki. Jaki koszt jest wymiany oleju oraz klocków na przód w ASO

Wymiana klockow i czujnikow we wlasnym zakresie (garazu)Koszt 399zl plus odpowiedni smar za 5zl. Efekty to dobre hamowanie brak piszczenia klockow-jak narazie. A olej kolego to serwis lub inny renomowany warsztat polecam ktory w cenie oleju wymieni Ci go. I dokona tak "waznej" adnotacji w ksiazce serwisowej. Koszt zapewne niewielki jak dla posiadacza bryki wartej prawie 100000zl.

Opublikowano

Dawno-dawno temu ( był rok 1990) miałem BMW 735 AHG.

Samochód pochodził z niemiec i w momencie zakupu miał 156 000

Po 3 latach mojego ujeżdżania miał 456 000 - bez najmniejszej awarii

Sprzedałem koledze który jeździł bardzo bardzo dużo i po kolejnych 4 latach bejca miała na liczniku 1260 000 (słownie milion dwieście sześdziesiąt)

Podobno bez większych problemów silnikowych !!!

Samochód od zawsze był zalewany olejem Mobil1 0W40

Jedyna naprawa silnika miała miejsce przy przebiegu ok 600 000 i była to wymiana uszczelki pod głowicą. Podobno silnik przy wymianie był sprawdzany i nie nosił śladów zużycia !!!! (serwis)

Zaznaczę że auto zawsze było serwisowane w ASO , łącznie z olejami.

Auto umarło w momencie założenia gazu przy przebiegu 1260 000.

Po rozmowie ze znajomym fachowcem z ASO usłyszałem że tamte bejce tak miały.

Po tamtym samochodzie kupiłem 525TDS i zabiłem go po 100 000, ale to moja wina bo jeździłem jak benzyną o mocy 300 koni :-))

Pozdrawiam

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

• Moderatorzy
Opublikowano
Widze , ze tylko nieliczne autka dobijaja duzych przebiegow. To przykre ja ludzie pisza,ze po 100000km[e-60] auta sypia sie. Nie obrazajac wlascicieli tej marki odwaze sie i wysle na strony forum octavi. Tam to sa przebiegi. I ludzie naprawde nie narzekaja.

Znajomy ma Octawię 1.9d chyba 70KM od nowości.Pierwszy raz był holowany z przebiegiem 20tys. padło sprzęgło za następne 10tys i poszła pompa hamulcowa tym razem bez lawety się nie obeszło....

Nie ma samochodów idealnych są tylko BMW i inne :mrgreen: :norty:

W życiu bym nie kupił auta którym jeździł właściciel który mówi 300tys. i nic nie robiłem :lol: bo pewnie tego co on nie zrobił ja będę musiał.....

Opublikowano
Widze , ze tylko nieliczne autka dobijaja duzych przebiegow. To przykre ja ludzie pisza,ze po 100000km[e-60] auta sypia sie.

Rozne rzeczy ludzie pisza. Papier jest cierpliwy (a internet to jeszcze bardziej).

A tak w ogole - ktorzy ludzie?

Nie obrazajac wlascicieli tej marki odwaze sie i wysle na strony forum octavi. Tam to sa przebiegi. I ludzie naprawde nie narzekaja.

No to kupuj Octavie. :duh:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano (edytowane)

u mnie 141 000. Ja zrobilem ok. 20000 km. Ogolnie spokoj poza drobiazgami - jak pojawiajace sie od czasu do czasu bledy nivo ( poduszka lub czujnik ). W zawieszneiu spokoj - choc aso chcialo polowe zawiechy wymieniac.

Przy okolo 130 000 byl spawany kolektor wydechowy ( czesta przypadlosc w e60/e61) bo troszke zalatywalo spalinamiu we wnetrzu. Koszt ok 300 zl wiec grosze. Ponadto koszty czysto eksploatacyjne : plyny, filtry i oleje....

Ogolnie jestem bardzo zadowolony.

Edytowane przez jeffoo1
Opublikowano
u mnie 141 000. Ja zrobilem ok. 20000 kkm. Ogolnie spokoj poza drobiazgami - jak pojawiajace sie od czasu do czasu bledy nivo ( poduszka lub czujnik ). W zawieszneiu spokoj - choc aso chcialo polowe zawiechy wymieniac.

Przy okolo 130 000 byl spawany kolektor wydechowy ( czesta przypadlosc w e60/e61) bo troszke zalatywalo spalinamiu we wnetrzu. Koszt ok 300 zl wiec grosze. Ponadto koszty czysto eksploatacyjne : plyny, filtry i oleje....

Ogolnie jestem bardzo zadowolony.

Wlasnie u mnie jest tak,ze jak pozadnie depne czuc spaliny, szczegolnie jak otwarty szyber mam. W ktorym miejscu najczesciej peka? Otwieram maske i nie slysze przedmuchow i nie czuje na dloni przedmuchow. Jak to zlokalizowac?