Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak to jest z tym?

Jak wsiądę do samochodu i ruszę to drzwi po chwili się blokują, żeby później wysiąść trzeba dwa razy klamkę pociągnąć. Trochę to uciążliwe, a jak z kimś jadę to każdy próbuje mi wyrwać klamkę. Nie da się tego jakoś wyłączyć? Próbowałem tym przyciskiem od centralnego na środku,owszem otwiera ale za chwilę znowu drzwi się ryglują.

I jeszcze jedna sprawa. Czy klapę bagażnika można otworzyć tylko z kluczyka? Bo inny sposób nie działa. Wydawało mi się że można przez naciśnięcie na środku klapy takiego podłużnego przycisku bo chyba tak miałem w poprzedniej betce, ale już nie pamietam.

Pozdr

Opublikowano

Mozna odkodowac podlaczajac pod komputer... czasem nawet carsoftem, ale u mnie nie chcial dzialac, polecam DIS/GT1.

Jedni automatyczne blokowanie sobie chawala bo czuja sie bezpieczniej - nikt nieproszony nie wtargnie im do srodka (w razie wypadku drzwi sie odblokuja same).

A jak przewozisz kogos to mozesz odblokowac tym przyciskiem na srodku ale dopiero jak sie zatrzymasz albo tuz przed - bo dzwi sie zablokuja ponownie jesli predkosc jest wieksza niz 10km/h (o ile dobrze pamietam).

Co do klapy, o ile nie masz zepsutego tego przycisku to powinna sie otwierac. Ale, jesli na przyklad jechales i drzwi sie zablokowaly to babaznik rowniez. Sprobuj, najpierw odsunac caly samochod kluczykiem np. pilotem a dopiero pozniej otworzc bagaznik tym przyciskiem na srodku.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. No to nieźle, szkoda że nie można tego zmienić. Jakoś mi to nie pasuje i w końcu ktoś mi urwie tą klamkę :D

To ta funkcja chyba się nazywa Anti Theft System bo znalazłem cos takieo w wyposażniu mojego auta, a nic innego mi do tego nie pasuje.

Chyba że nie to mnie poprawcie.

Opublikowano
ta funcje blokowania drzwi ma każde bmw wystarczy ją właczyć lub wyłączyć ale niestety tylko przez kompa w serwisie chyba że ma ktoś owe cudo w domu