Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam zastanawiem sie czym mam ten filtr powietrza okrągły od nawiewów(on jest tak mi sie wydaje).Jesli spadna mi jakies smieci z drzewa i dostana sie pod maske to kiedy włacze nawiewy to wszystko leci mi do sradka jakies paprochy liscie czy tak powinno byc? Edytowane przez sqnix
Opublikowano

Jestes nowy wiec uzywaj "szukajki" bo jest to bardzo duzo materialow a najwiecej tych o pospolitych dolegliwosciach. Tu masz temat o filtrze kabinowym, przeczytaj i sprawdz sobie czy jest on u Ciebie w pojezdzie:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11803&postdays=0&postorder=asc&start=15

spadaj koles jak nie masz pojecia to sie nie udzielaj śmieszny człowieku

I na przyszlosc, kultury nieco i zyczliwosci bo z takim podejsciem to Twoja kariera na tym forum szybko zakonczy sie banem... Pozdrawiam!

Opublikowano
spadaj koles jak nie masz pojecia to sie nie udzielaj śmieszny człowieku

jak będziesz tak odpowiadał kolegom - to wkrótce nikt nie zechce ci udzielać odpowiedzi na zadawane pytania.

A filtra możesz nie mieć - bo i ja go nie mam i cały syf na wentylatorze (4) leci mi do środka

Pzdr,

Opublikowano
tak dokładnie ale mam problem teraz z Toba!!!!!!!!!! Odczep sie ode mnie i nie pisz do mnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie!

Sprawy prywatne załatwiajcie między sobą na PW a nie na forum poświęconym serii 3.

Do sqnix: Najpierw wyrażasz się niekulturalnie a potem masz jakieś pretensje...... Ciesz się że nie dostałeś bana za teksty jak wyżej.

Jeszcze zobaczę tu jakieś kłótnie to dam po ostrzeżeniu i zamknę temat. :evil: :evil:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
ja mam 07/93 filtra tez nie mam a raczej dwoch bo dwa okragle powinny byc ale zastapilem to inna metoda mianowicie do kratki w podszybiu któredy liscie wlatywaly przykleilem od spodu ponczoche docieta na wymiar i po klopocie z liscmi. i woda do srodka nie leci jak wczesniej przez liscie ktore zapychaly kanal spustowy.
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano

Ja też nie mam tego filtra, samochód 05/93. W sumie mnie o nie przeszkadza, w zimie super skuteczny nawiew, gorzej jak się jedzie za jakimś smokiem, który dymi. Zapachy dochodzą w tedy niemiłe. Te filtry podobno są tak zbudowane (węglowe), żeby zatrzymywać nieprzyjemny zapach.

Niestety cena oryginalnych jest bardzo wysoka, a zamienników nie ma.

Pozdro

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też nie mam tego filtra, samochód 05/93. W sumie mnie o nie przeszkadza, w zimie super skuteczny nawiew, gorzej jak się jedzie za jakimś smokiem, który dymi. Zapachy dochodzą w tedy niemiłe. Te filtry podobno są tak zbudowane (węglowe), żeby zatrzymywać nieprzyjemny zapach.

Niestety cena oryginalnych jest bardzo wysoka, a zamienników nie ma.

Pozdro

1. są filtry zwykłe i węglowe

2. to że ktoś nie ma nie znaczy, że nie może założyć, ja nie miałem w E36 ale założyłem

3. są zamienniki w obu wersjach, kupowałem normalnie w sklepie z katalogu, gdzieś chyba jeszcze leży pudełko to popatrze ale z tego co pamiętam to były ze 2 lub 3 wątki w których były podane konkretne part no. i nazwa firmy

4. w dziale porad jest temat o tych filtrach, nie wiem czy tam nie ma tych dancyh.

Pozdro.

P.S. o ile dobrze pamiętam /ze 2 lata mineło/ to komplet zwykłych z osłonami kosztował ~ 150-180zł

Opublikowano

Co do zamienników filtrów to się myliłem, uważając że ich nie ma.

Niestety te z podesłanych linków; to są zwykłe filtry, które uchronią nas przed kurzem i liśćmi, ale przed brzydkim zapachem niestety nie.

Filtry węglowe, które zatrzymują brzydki zapach tylko w oryginale, a cena dość duża.

Pozdro

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.